• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Upside down kage med blåbær

billede til upside down kage med blåbær
En lækker upside down kage med blåbær, der nemt bages i springform. Efter bagning vendes kagen om, pyntes med flormelis og serveres. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. november 2023 - Udgivet:  14. januar 2023

Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på en lækker upside down kage med blåbær. Kagen er nem at bage i springform, og til sidst vendes kagen om og pyntes.
  2. Opskrift på upside down kage med blåbær
  3. Upside down kage med blåbær
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på en lækker upside down kage med blåbær. Kagen er nem at bage i springform, og til sidst vendes kagen om og pyntes.

Upside down kage med blåbær er en virkelig lækker kage, der samtidig er nem at bage.

Her er det med friske blåbær, men kagen kan sagtens også bages med andre bær.

Det særlige ved en upside down kage er, at man kommer bærrene i bunden af formen, dejen ovenpå, og derefter bages kagen i ovnen.

Efter bagning vendes kagen om, og så har du de lækre bær øverst.

Upside down kagen passer til ca. 8 personer.

Opskrift på upside down kage med blåbær

billede til upside down kage med blåbær

Upside down kage med blåbær

Her er min opskrift på en lækker upside down kage med blåbær. Kagen er nem at bage i springform, og til sidst vendes kagen om og pyntes.
Bedømmelse
4.8 fra 5 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 125 g smør - meget blødt
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 10 g vaniljesukker
  • 2 dl mælk - ca. mængde
  • 300 g blåbær
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk flormelis - til pynt

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 200 °C.
  • Beklæd en springform med en diameter på ca. 21 centimeter med et stykke bagepapir.
  • Pisk sukker og det bløde smør godt sammen, og pisk derefter gradvist æggene i et ad gangen, så du får en luftig masse.
  • I en anden skål vendes hvedemel med bagepulver og vaniljesukker.
  • Kom melblandingen ned til den luftige æggemasse, og kom også lidt mælk ved. Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, så der ikke er klumper af mel tilbage i dejen. Du skal bruge ca. 2 deciliter mælk, men tilsæt mælken lidt efter lidt indtil du har en luftig dej.
  • Fordel de 300 gram friske blåbær i bunden af springformen, og drys et par spiseskefulde sukker over.
  • Fordel derefter dejen over blåbærrene, og glat dejen forsigtigt ud.
  • Stil din upside down kage med blåbær ind i ovnen, og her skal den nu bages i ca. 60 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer, så stik i kagen for, at mærke om den er bagt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
489
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
488
mg
21
%
Kalium
 
127
mg
4
%
Kulhydrater
 
82
g
27
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
51
g
57
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
520
IU
10
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
56
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte upside down kage med blåbær tages ud af ovnen og køles lidt af.

Derefter kan du fjerne ringen på springformen, og med et snuptag vende kagen over på en tallerken eller lignende. Nu vender blåbær og bund opad.

Sigt lidt flormelis over og nyd en fantastisk kage.

Se flere kageopskrifter

  • billede med blåbærcrumble kage
    Blåbærcrumble - lækker crumblekage med blåbær
  • billederesultat for blåbærkage med frosne blåbær
    Blåbærkage med friske eller frosne blåbær
  • billederesultat for æble- og blåbærkage
    Æble- og blåbærkage med crumble og kanel
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette

    oktober 18, 2022 at 9:42 am

    Kan man bruge frosne blåbær??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 18, 2022 at 10:56 am

      Hej Annette
      Ja, det tror jeg sagtens du kan. Frosne bær giver ofte lidt mere væde, men det bør kunne gå. Lad mig gerne høre hvordan resultat blev 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required