• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Tunmousse uden smør - perfekt til sandwich

Tunmousse uden smør - perfekt til sandwich

Tunmousse med citron
Denne tunmousse er mindre robust, når man som jeg hakker løg og peberfrugt i hånden i stedet for at blende. Smagen er den samme, men den blendet version skal have lidt mindre peberfrugt i, ellers bliver den for smattet. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk

Opdateret:  27. marts 2024 - Udgivet:  7. april 2020

Del gerne:
777
SHARES
FacebookMessenger777PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Tunmousse uden smør med kapers, forårsløg og peberfrugt er en sund lækkerbisken, som selv de argeste fiskeforagtere vil spise. Her er en nem opskrift.
  2. Opskrift på tunmousse
  3. Verdene bedste tunmousse
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Til dem der bedre kan lide laks
Gå til opskrift

Tunmousse uden smør med kapers, forårsløg og peberfrugt er en sund lækkerbisken, som selv de argeste fiskeforagtere vil spise. Her er en nem opskrift.

Tunmousse uden smør ville være utænkeligt i begyndelsen af 80'erne. Her blev en dåse tun blandet godt op med 100 gram blødt smør og serveret som forret i mange hjem.

Smagen var der såmænd ikke noget i vejen med, men kalorieindholdet var lige i overkanten. Især når man kan lave en fantastisk lækker tunmousse helt uden smør.

Denne opskrift egner sig godt til at komme i en sandwich til skovturen eller spise med flute og avocadoskiver.

Den kan både laves i løghakkeren, hvor tun og grøntsager vil blive helt findelte, eller du kan hakke forårsløg og peberfrugt med en kniv og blande det hele sammen med en gaffel. Jeg har valgt den sidste model.

Se også disse opskrifter:

Skinkesalat

Æggesalat

Hønsesalat

Opskrift på tunmousse

Tunmousse med citron

Verdene bedste tunmousse

Tunmousse uden smør med kapers, forårsløg og peberfrugt er en sund lækkerbisken, som selv de argeste fiskeforagtere vil spise. Her er en nem opskrift.
Bedømmelse
4.7 fra 54 stemmer
RetFisk, Frokost
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 2 dåser tun
  • 3 forårsløg - skiver
  • 2 spsk rød peberfrugt - hakket
  • 1,5 spsk kapers
  • 2 spsk creme fraiche - 9%
  • 1,5 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Hak peberfrugt og forårsløg fint. Gem det yderste af forårsløgets grønne top til drys.
  • Bland mayonnaise, creme fraiche, citronsaft, salt og peber sammen med kapers.
  • Brug en gaffel til at fordele tunen og vend den med forårsløg og paprikapeber.
  • Rør dressing og tunblanding sammen.
  • Smag din tunmousse til og tilføj eventuelt mere citronsaft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
206
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
18
mg
6
%
Natrium
 
1052
mg
46
%
Kalium
 
184
mg
5
%
Kulhydrater
 
0.5
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
25
g
50
%
Vitamin A
 
81
IU
2
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
14
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Til dem der bedre kan lide laks

Du kan sagtens erstatte dåsetun med varmrøget laks, hvis du vil have mere smag i din mousse. I så fald skal du skippe peberfrugten og kapers, da deres smag kolliderer lidt med laksens.

Du kan også lave en lakserilette, som er lige så nem og hurtig at lave som tunmousse. Eller prøve Madens Verdens opskrift på en lækker laksemousse.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise Knigaard Hansen

    april 11, 2025 at 12:38 pm

    Rigtig dejlig lækker ret, som gæsterne er helt vilde med

    Svar
  2. Lars Juul Ramon Johansen

    september 09, 2024 at 5:32 pm

    Når der nævnes paprikapeber i opskriften, menes der så en almindelig rød peber, eller hvad er forskellen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 10, 2024 at 3:58 pm

      Hej Lars
      Jeg har præciseret opskriften - du skal bruge peberfrugt 🙂
      Tak for det.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Jane Jensen

    februar 01, 2021 at 5:44 pm

    Man kan også ‘snyde’ lidt ... jeg har fx brugt en bøtte færdig tunsalat af den billige slags - hvor jeg så har tilsat en dåse tun, hakkede rødløg, majs og hakket, rød peber, evt lidt mayonnaise/creme fraiche samt salt og peber. Det fungerer fint ...

    Svar
    • Karen Seneca

      februar 02, 2021 at 12:32 pm

      God ide 🙂

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required