Toscakage kender du måske fra bageren, men toscakagen er meget nem at bage derhjemme. Her er den med mandler. Klassisk bagerkage fra mormors tid.
Toscakage er den lækreste kage, hvis man kan lide en dejlig skærekage med karamel og mandler. Og hvem kan ikke lide det?
Her får du opskriften på en klassisk kage, som du måske kender fra den lokale bager eller kaffebordet derhjemme.
Lutter velsmag, og så tager det kun en times tid at bage. Velbekomme.
Opskrift på Toscakage
Toscakage med mandler
Ingredienser
- 125 g smør - smeltet
- 125 g rørsukker
- 2 store æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 100 g hvedemel
- 2 spsk piskefløde
Til fyld på kagen bruger du
- 75 g smør
- 150 g rørsukker
- 75 g mandler
- 50 g havregryn
- 1 spsk hvedemel
- 4 spsk piskefløde
- vaniljesukker - til at drysse på kagen
Fremgangsmåde
- Start med at smelte smørret og stil det til siden. I en skål tilføjes æg og sukker. Pisk det sammen til det er lyst og tykt.
- Tilsæt smør, piskefløde, vaniljesukker og bagepulver, og rør derefter gradvist hvedemel i dejen.
- Smør en springform grundigt, og hæld dejen i.
- Stil toscatærten ind i ovnen ved 175 grader almindelig ovn, hvor den skal bages i cirka 20 minutter.
- Imens laver du fyldet til den lækre Toscatærte: Smør, rørsukker, havregryn, hvedemel og piskefløde kommes i en kasserolle. Hak mandler groft og tilføj også dem til gryden. La det koge sammen i to minutter, det skal kun lige tyknes og få en let gylden farve.
- Tag kagen ud af ovnen og hæld fyldet over kagen, og fordel den godt.
- Stil kagen tilbage i ovnen, hvor den nu skal bages færdig i 15 minutter. Når fyldet er boblet op og har fået lidt farve, tager du kagen ud. Drys med vaniljesukker og server din Toscakage.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Drys din toscatærte med lidt vaniljesukker, når den er kommet ud af ovnen. Og lad den så stå og køle lidt af inden servering til en god kop kaffe eller te.
Se også vores opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Sanne Storm
Bunden blev supergod med halvt mandelmel/mel.
Jeg kogte toppen med 3 store mørke flødekarameller, lidt hakket chokolade og nøddesirup.
Resultatet blev lækkert.