Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Torskefilet med lækkert tilbehør

Torskefilet med lækkert tilbehør

Torskefilet med tilbehør
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på torskefilet med lækkert tilbehør. En dejlig ret med rugmelspaneret torsk, der anrettes på en bund af letstuvet spinat.

Torskefilet med tilbehør er en skøn fiskeret, der både er nem og rimelig hurtig at lave.

Her skal du bruge ben- og skindfrie torskefileter, der skæres ud i passende stykker. Jeg plejer at beregne ca. 150 gram torsk pr. person.

Torskefileterne vendes i rugmel, hvorefter de steges i lidt rapsolie på panden. Tilbehøret er stegte kartofler, asparges og den lækre og letstuvede spinat.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min populære opskrift på fisk i fad.

Opskrift på torskefilet med tilbehør

Torskefilet med lækkert tilbehør

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er min opskrift på torskefilet med lækkert tilbehør. En dejlig ret med rugmelspaneret torsk, der anrettes på en bund af letstuvet spinat.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Torskefilet
  • 600 g torsk (filet uden skind og ben)
  • rugmel (til panering)
  • rapsolie (til stegning)
Kartofler
  • 650 g kartofler (i mundrette stykker)
  • rapsolie
  • salt og friskkværnet peber
Asparges
  • 20 grønne asparges
Spinat
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 4 fed hvidløg (finthakket)
  • rapsolie
  • 250 g spinat (frisk)
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave kartoflerne. 650 g kartofler skæres i mundrette stykker. Vendes med lidt rapsolie, salt og friskkværnet peber. Fordeles i et ovnfast fad og bages 30 minutter ved 200 grader varmluft.
  2. Imens kan du stege torskefilet. 600 g torsk deles i fire lige store stykker. Kom lidt rugmel i en tallerken, og vend torskestykkerne i melet.
  3. Varm en pande op ved en god varme, kom en god sjat rapsolie på panden og steg fisken i ca. 3 minutter på hver side. Skru lidt ned for varmen når fisken er vendt først gang. Dryp torskefileterne med lidt citronsaft og krydr med salt og friskkværnet peber. Tages til side.
  4. Skyl panden af og kon den tilbage på kogepladen ved en middel varme. Tilsæt rapsolie og steg 1 rødløg og 4 fed hvidløg i et par minutter uden det tager farve. Kom gradvist 250 g spinat ved og lad spinaten falde sammen. Hæld 2,5 dl madlavningsfløde ved, lad det creme lidt ind, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  5. Bræk rodstykket af 20 grønne asparges, og damp dem i en gryde med lidt saltet vand i ca. 30 sekunder.

Næringsindhold

Kalorier437kcalKulhydrater43gProtein36gFedt14gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gKolesterol72mgNatrium749mgKalium1974mgKostfibre8gSukker7gVitamin A6631IUVitamin C59mgCalcium215mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Anret straks den stegte torskefilet med tilebhør, hvor torskestykkerne serveres på en bund af den letstuvede spinat, mens kartofler og grøne asparges serveres til.

Pynt eventuelt den rugmelspanerede torsk med en skive citron og lidt dild. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé

Stegt torsk med kartofler og soltørrede tomater

Bagt torsk - nem og hurtig opskrift på torsk i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gurli skriver

    maj 02, 2024 at 11:07 am

    Meget lækker fiskeret der ikke smager for meget af fisk

    Svar
  2. Karoline skriver

    maj 02, 2024 at 10:04 am

    Jeg er ellers ikke vild med torsk og fisk, men denne ret er altså ret lækker 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required