• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Torsk i fad med pasta - børnevenlig opskrift på fiskeret

Torsk i fad med pasta - børnevenlig opskrift på fiskeret

torsk i fad med pasta børnevenlig fiskeret
Torsk i fad er en meget børnevenlig fiskeret, som alle vil kunne lide. Serveres med pasta og den lækre sovs fra fadet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. september 2022 - Udgivet:  7. september 2022

Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på torsk i fad med pasta. Det er en nem og hurtig fiskeret, som samtidig er børnevenlig. God til dem, der ikke er så vilde med fisk.
  2. Opskrift på torsk i fad med pasta
  3. Torsk i fad med pasta
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på torsk i fad med pasta. Det er en nem og hurtig fiskeret, som samtidig er børnevenlig. God til dem, der ikke er så vilde med fisk.

Torsk i fad er en virkelig dejlig aftensmad, som ikke tager ret lang tid at lave. Faktisk kan du sagtens lave fiskeretten på under en halv time fra start til slut.

Den skønne torskeret serveres med pasta, og her kan du med fordel bruge fuldkornspasta, der trods alt er mere mættende og sundere end den almindelige pasta.

Selve torsken laves med ren torskefilet uden skind. Få fiskehandleren til at lave fire stykker, der hver vejer ca. 150 gram, da det plejer at passe fint pr. person.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på torsk i fad med pasta

torsk i fad med pasta børnevenlig fiskeret

Torsk i fad med pasta

Her får du min opskrift på torsk i fad med pasta. Det er en nem og hurtig fiskeret, som samtidig er børnevenlig. God til dem, der ikke er så vilde med fisk.
Bedømmelse
4.9 fra 21 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g torsk - torskefilet uden skind og ben
  • 1 stort rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g tomater - små
  • 1 tsk sennep
  • 1 dl vand
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 1 bouillonterning
  • 1 citron - økologisk
  • 1 håndfuld basilikum - hakket
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g pasta - gerne fuldkornspasta
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg de fire torskefileter i fadet. Krydr fisken med salt og peber.
  • Rødløg og hvidløg hakkes fint, mens de små tomater halveres.
  • Sautér løg og hvidløg i lidt olie på en middelvarm pande, men de må ikke tage farve.
  • Kom så tomaterne ved, og steg videre 2-3 minutter, så tomaterne falder en smule sammen.
  • Tilsæt sennep, vand, madlavningsfløde og en bouillonterning (gerne grøntsagsbouillon), og lad det lige koge op. Rør rundt undervejs. Smag til med salt, peber og lidt friskpresset citronsaft.
  • Hak lidt frisk basilikum og persille, og vend det hurtigt sovsen, inden det hele hældes ud over torskefilerne i fadet.
  • Stil din torsk i fad i ovnen, og her skal det nu have ca. 15 minutter.
  • Imens koges pasta som anvist på pakken.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
834
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
135
mg
45
%
Natrium
 
948
mg
41
%
Kalium
 
1195
mg
34
%
Kulhydrater
 
103
g
34
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
46
g
92
%
Vitamin A
 
1728
IU
35
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
118
mg
12
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Torsk i fad med pasta serveres straks, eventuelt sammen med et stykke hvidløgsflute og en grøn salat.

Se flere opskrifter:

Indbagt torsk med spinat og feta
Laks med kartofler og grøntsager i ovn som mad i fad
Torsk med kål - nem fiskeret med spidskål og grønkål
Dampet torsk i ovn med grøntsager
Fisk i fad med porrer og gulerødder

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne

    september 07, 2022 at 1:27 pm

    Hej Holger
    Tak for dine mange fine opskrifter! Lige et spørgsmål vedr citronen du nævner i opskriften på Torsk i fad med pasta! Den er ikke nævnt i beskrivelsen af tilberedningen. Skal den blot bruges som citronbåde ved siden af retten eller skal saften / skallen i selve retten?
    Mvh Hanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 07, 2022 at 3:41 pm

      Hej Hanne
      Tak for det, og det har du da fuldstændig ret i. Den er smuttet, men jeg har nu rettet opskriften til. Sovsen smages til med lidt friskpresset citronsaft.
      Atter en gang tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Morten Petersen

    august 07, 2022 at 11:00 am

    Hej Holger. Det smager virkelig godt, selv børnene som normalt ikke gider fisk kan lide den. Men kan man erstatte pastaen med ris eller andet? Vi er ikke helt vilde med pastaen?

    Svar
  3. Henriette

    november 13, 2021 at 11:42 am

    Hej. Kan retten fryses?
    Tak for en lækker opskrift.

    Svar
  4. Jakob

    juni 02, 2021 at 10:53 am

    Hej Holger
    Virkelig en god ret, som vi har lavet flere gange. Vi er dog stadig lidt i tvivl om hvor vi skal bruge citronen? Vi gør forskelligt hver gang 🙂 river skræl i sovsen, lægger skiver ovenpå fisken og presser ud over til sidst.
    Hvad er hensigten?
    Mvh Jakob

    Svar
  5. Betina

    februar 13, 2021 at 7:36 am

    Virkelig lækker ret med torsk! Min søn på 10 mdr. spiste vel nok lige så meget torsk som sin far og mig 👌🏻

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 14, 2021 at 7:15 am

      Hej Betina
      Mange tak for din feedback - det er jeg glad for at høre 🙂
      Og retten skulle netop gerne være børnevenlig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required