Her får du min opskrift på torsk i fad med pasta. Det er en nem og hurtig fiskeret, som samtidig er børnevenlig. God til dem, der ikke er så vilde med fisk.
Torsk i fad er en virkelig dejlig aftensmad, som ikke tager ret lang tid at lave. Faktisk kan du sagtens lave fiskeretten på under en halv time fra start til slut.
Den skønne torskeret serveres med pasta, og her kan du med fordel bruge fuldkornspasta, der trods alt er mere mættende og sundere end den almindelige pasta.
Selve torsken laves med ren torskefilet uden skind. Få fiskehandleren til at lave fire stykker, der hver vejer ca. 150 gram, da det plejer at passe fint pr. person.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på torsk i fad med pasta
Torsk i fad med pasta
Ingredienser
- 600 g torsk - torskefilet uden skind og ben
- 1 stort rødløg
- 2 fed hvidløg
- 300 g tomater - små
- 1 tsk sennep
- 1 dl vand
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 1 bouillonterning
- 1 citron - økologisk
- 1 håndfuld basilikum - hakket
- 1 håndfuld persille - hakket
- salt og friskkværnet peber
- 500 g pasta - gerne fuldkornspasta
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg de fire torskefileter i fadet. Krydr fisken med salt og peber.
- Rødløg og hvidløg hakkes fint, mens de små tomater halveres.
- Sautér løg og hvidløg i lidt olie på en middelvarm pande, men de må ikke tage farve.
- Kom så tomaterne ved, og steg videre 2-3 minutter, så tomaterne falder en smule sammen.
- Tilsæt sennep, vand, madlavningsfløde og en bouillonterning (gerne grøntsagsbouillon), og lad det lige koge op. Rør rundt undervejs. Smag til med salt, peber og lidt friskpresset citronsaft.
- Hak lidt frisk basilikum og persille, og vend det hurtigt sovsen, inden det hele hældes ud over torskefilerne i fadet.
- Stil din torsk i fad i ovnen, og her skal det nu have ca. 15 minutter.
- Imens koges pasta som anvist på pakken.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Torsk i fad med pasta serveres straks, eventuelt sammen med et stykke hvidløgsflute og en grøn salat.
Se flere opskrifter:
Indbagt torsk med spinat og feta
Laks med kartofler og grøntsager i ovn som mad i fad
Torsk med kål - nem fiskeret med spidskål og grønkål
Dampet torsk i ovn med grøntsager
Fisk i fad med porrer og gulerødder
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne
Hej Holger
Tak for dine mange fine opskrifter! Lige et spørgsmål vedr citronen du nævner i opskriften på Torsk i fad med pasta! Den er ikke nævnt i beskrivelsen af tilberedningen. Skal den blot bruges som citronbåde ved siden af retten eller skal saften / skallen i selve retten?
Mvh Hanne
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Tak for det, og det har du da fuldstændig ret i. Den er smuttet, men jeg har nu rettet opskriften til. Sovsen smages til med lidt friskpresset citronsaft.
Atter en gang tak.
Alt det bedste
Holger
Morten Petersen
Hej Holger. Det smager virkelig godt, selv børnene som normalt ikke gider fisk kan lide den. Men kan man erstatte pastaen med ris eller andet? Vi er ikke helt vilde med pastaen?
Henriette
Hej. Kan retten fryses?
Tak for en lækker opskrift.
Jakob
Hej Holger
Virkelig en god ret, som vi har lavet flere gange. Vi er dog stadig lidt i tvivl om hvor vi skal bruge citronen? Vi gør forskelligt hver gang 🙂 river skræl i sovsen, lægger skiver ovenpå fisken og presser ud over til sidst.
Hvad er hensigten?
Mvh Jakob
Betina
Virkelig lækker ret med torsk! Min søn på 10 mdr. spiste vel nok lige så meget torsk som sin far og mig 👌🏻
Holger Rørby Madsen
Hej Betina
Mange tak for din feedback - det er jeg glad for at høre 🙂
Og retten skulle netop gerne være børnevenlig.
Alt det bedste
Holger