• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Torsk i fad med pasta - børnevenlig opskrift på fiskeret

Torsk i fad med pasta - børnevenlig opskrift på fiskeret

torsk i fad med pasta børnevenlig fiskeret
4.9 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. september 2022 - Udgivet:  7. september 2022

Her får du min opskrift på torsk i fad med pasta. Det er en nem og hurtig fiskeret, som samtidig er børnevenlig. God til dem, der ikke er så vilde med fisk.

Torsk i fad er en virkelig dejlig aftensmad, som ikke tager ret lang tid at lave. Faktisk kan du sagtens lave fiskeretten på under en halv time fra start til slut.

Den skønne torskeret serveres med pasta, og her kan du med fordel bruge fuldkornspasta, der trods alt er mere mættende og sundere end den almindelige pasta.

Selve torsken laves med ren torskefilet uden skind. Få fiskehandleren til at lave fire stykker, der hver vejer ca. 150 gram, da det plejer at passe fint pr. person.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på torsk i fad med pasta

torsk i fad med pasta børnevenlig fiskeret
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Torsk i fad med pasta

4.86 fra 21 stemmer
Her får du min opskrift på torsk i fad med pasta. Det er en nem og hurtig fiskeret, som samtidig er børnevenlig. God til dem, der ikke er så vilde med fisk.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 834
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g torsk - torskefilet uden skind og ben
  • 1 stort rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g tomater - små
  • 1 tsk sennep
  • 1 dl vand
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 1 bouillonterning
  • 1 citron - økologisk
  • 1 håndfuld basilikum - hakket
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g pasta - gerne fuldkornspasta

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg de fire torskefileter i fadet. Krydr fisken med salt og peber.
  3. Rødløg og hvidløg hakkes fint, mens de små tomater halveres.
  4. Sautér løg og hvidløg i lidt olie på en middelvarm pande, men de må ikke tage farve.
  5. Kom så tomaterne ved, og steg videre 2-3 minutter, så tomaterne falder en smule sammen.
  6. Tilsæt sennep, vand, madlavningsfløde og en bouillonterning (gerne grøntsagsbouillon), og lad det lige koge op. Rør rundt undervejs. Smag til med salt, peber og lidt friskpresset citronsaft.
  7. Hak lidt frisk basilikum og persille, og vend det hurtigt sovsen, inden det hele hældes ud over torskefilerne i fadet.
  8. Stil din torsk i fad i ovnen, og her skal det nu have ca. 15 minutter.
  9. Imens koges pasta som anvist på pakken.

Næringsindhold

Kalorier: 834kcalKulhydrater: 103gProtein: 46gFedt: 26gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 135mgNatrium: 948mgKalium: 1195mgKostfibre: 6gSukker: 9gVitamin A: 1728IUVitamin C: 21mgCalcium: 118mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Torsk i fad med pasta serveres straks, eventuelt sammen med et stykke hvidløgsflute og en grøn salat.

Se flere opskrifter:

Indbagt torsk med spinat og feta
Laks med kartofler og grøntsager i ovn som mad i fad
Torsk med kål - nem fiskeret med spidskål og grønkål
Dampet torsk i ovn med grøntsager
Fisk i fad med porrer og gulerødder

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne

    september 07, 2022 at 1:27 pm

    Hej Holger
    Tak for dine mange fine opskrifter! Lige et spørgsmål vedr citronen du nævner i opskriften på Torsk i fad med pasta! Den er ikke nævnt i beskrivelsen af tilberedningen. Skal den blot bruges som citronbåde ved siden af retten eller skal saften / skallen i selve retten?
    Mvh Hanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 07, 2022 at 3:41 pm

      Hej Hanne
      Tak for det, og det har du da fuldstændig ret i. Den er smuttet, men jeg har nu rettet opskriften til. Sovsen smages til med lidt friskpresset citronsaft.
      Atter en gang tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Morten Petersen

    august 07, 2022 at 11:00 am

    Hej Holger. Det smager virkelig godt, selv børnene som normalt ikke gider fisk kan lide den. Men kan man erstatte pastaen med ris eller andet? Vi er ikke helt vilde med pastaen?

    Svar
  3. Henriette

    november 13, 2021 at 11:42 am

    Hej. Kan retten fryses?
    Tak for en lækker opskrift.

    Svar
  4. Jakob

    juni 02, 2021 at 10:53 am

    Hej Holger
    Virkelig en god ret, som vi har lavet flere gange. Vi er dog stadig lidt i tvivl om hvor vi skal bruge citronen? Vi gør forskelligt hver gang 🙂 river skræl i sovsen, lægger skiver ovenpå fisken og presser ud over til sidst.
    Hvad er hensigten?
    Mvh Jakob

    Svar
  5. Betina

    februar 13, 2021 at 7:36 am

    Virkelig lækker ret med torsk! Min søn på 10 mdr. spiste vel nok lige så meget torsk som sin far og mig 👌🏻

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 14, 2021 at 7:15 am

      Hej Betina
      Mange tak for din feedback - det er jeg glad for at høre 🙂
      Og retten skulle netop gerne være børnevenlig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required