Her er opskriften på tiramisu cheesecake, der er en fantastisk dessertkage fra Newyorker By Heart. Med lagkagebunde, Kahlua og flødeostecreme.
Opskriften på tiramisu cheesecake passer til en springform, der har en diameter på ca. 20 centimeter.
Se også de populære opskrifter på:
Ingredienser
2 lagkagebunde
¾ dl Kahlua
1½ spsk. instant kaffepulver (gerne espresso)
Fyld
1 bæger mascarpone (250 g)
1 bæger flødeost naturel
1 ¾ dl rørsukker
2 hele æg + 1 æggeblomme
1 tsk. vaniljeekstrakt
Topping
1 dl piskefløde, pisket til skum
Lidt flormelis, efter smag
Usødet kakao
Fremgangsmåde
- Hvis du bruger en lille springform til denne tiramisu cheesecake, så skær bundene til, så de passer.
- Bland Kahlua med kaffepulveret og rør det godt ud. Del Kahlua-blandingen i 2 lige store dele.
- Kom mascarpone, rørsukker og flødeost i en skål og pisk med en el-mikser til det er godt blandet og det er cremet, ca. 3 minutter. Pisk æggene i et ad gangen, pisk godt efter hvert æg. Rør vanilje og den ene halvdel af Kahlua-blandingen i.
- Smør springformen med smør og læg den ene bund ned i formen og pensl den så med halvdelen af den anden halvdel af Kahlua-blandingen. Hæld halvdejen af osteblandingen over og glat det ud.
- Pensl den anden lagkagebund med resten af Kahlua-blandingen og læg den ovenpå osteblandingen. Hæld resten af osteblandingen over og glat det ud.
- Sæt i ovnen ved 160 grader (ikke varmluft) i ca. 45-50 minutter, til midten kun er lidt "blævret". Tag den ud og lad den køle af på køkkenbordet i en times tid. Sæt den på køl og lad den stå i MINDST 6 timer, helst natten over.
- Pisk fløden til en rimelig stiv skum. Tilsæt så meget flormelis, så den passer til din smag.
Tips
Tag kagen ud af køleskabet og løsn den i kanterne.
Fjern ringen og fordel flødeskums-blandingen ovenpå.
Drys med usødet kakao og server.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: