Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Timiankartofler

Timiankartofler (opskrift på små kartofler med timian i ovn)

billederesultat for timiankartofler
4.8 fra 123 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7.2k
SHARES
FacebookMessenger7.2kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Timiankartofler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på timiankartofler
  • Servering
  • Kommentarer

Timiankartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 123 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Sådan laver du timiankartofler i ovnen. Du bruger små kartofler, der bages i ovnen med olie og timian, og så har du lækkert tilbehør.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 650 g kartofler (små, disse er Vildmose-kartofler)
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk timian (tørret )
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Vask 650 g kartofler, så de er helt fri for jord. Hvis du køber de små kartofler i bakke, er de dog ofte vasket tilstrækkeligt, men vask dem gerne for en sikkerheds skyld.
  2. Kom kartoflerne op i en skål, og tilsæt også 4 spsk olivenolie, 2 tsk timian og salt. Du kan selvfølgelig også anvende frisk timian.
  3. Bland det hele godt rundt med hænderne, så du får fordelt olie, salt og timian på alle kartofler.
  4. Hæld timiankartoflerne i et ildfast fad, og du kan lette rengøringen ved at beklæde fadet med bagepapir.
  5. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de cirka skal have 30 minutter. Tiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på kartoflerne.
  6. Stik i dem med en kødnål eller strikkepind for at sikre, at kartoflerne er møre.
  7. Sluk ovnen, og lad kartoflerne hvile derinde i 5-10 minutter inden servering.

Næringsindhold

Kalorier250kcalKulhydrater29gProtein3gFedt14gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gNatrium591mgKalium690mgKostfibre4gSukker1gVitamin A51IUVitamin C34mgCalcium24mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på timiankartofler

Timiankartofler er nemme at lave som tilbehør til blandt andet en god bøf eller en culottesteg.

Men de er faktisk gode som tilbehør til de fleste kødretter, hvor afløser de mere almindelige hvide kartofler.

Tørret timian er glimrende til kartoflerne, men du kan også anvende en frisk timian, hvor du piller bladene af og vender kartoflerne med dem.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Hvidløgskartofler
  • Smørristede kartofler
  • Kartoffelbåde
  • Citronglaserede kartofler

Servering

De færdigbagte timiankartofler serveres til stort alle slags kød.

De passer blandt andet perfekt til både bøffer og ovnstegt kylling.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ilse Hansen skriver

    september 25, 2024 at 10:22 am

    Kan man bruge kogte pillede kartofler

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 25, 2024 at 10:56 am

      Hej Ilse
      Ja og nej, jeg ville lave dem med rå kartofler, da de ellers får en anden konsistens 🙂
      Men selvfølgelig kan du bruge de kogte kartofler, men de skal så have lidt kortere tid i ovnen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lena skriver

    juni 07, 2024 at 12:35 pm

    Kan man stege culottestegen og de små stegte kartofler, samtidig i ovnen? Bliver kartoflerne så sprøde?

    Svar
  3. Rikke Kragh skriver

    maj 15, 2023 at 12:55 pm

    Det er lidt træls du ikke svarer folks beskeder.
    Jeg ville nemlig gerne ha svar på Henriettes spørgsmål.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 15, 2023 at 3:56 pm

      Hej Rikke
      Undskyld, den havde jeg simplethen overset. Der er svaret nu 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jørn Hansen skriver

    marts 11, 2023 at 7:36 am

    Jeg bruger en plasticpose til at blande ingredienserne i.

    Svar
  5. Henriette skriver

    maj 07, 2022 at 10:44 am

    Kan de opvarmes dagen efter. Ellers måske bare laves klar dagen før også i ovnen på dsgen ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 15, 2023 at 3:56 pm

      Hej Henriette
      Ja, det kan du godt, men kartoflerne ændrer lidt konsistens og smag. Så jeg ville altid lave dem friske. Og husk at sætte dem hurtigt på køl efter tilberedning, så de ikke udvikler sig til bakteriebomber.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. bente toft skriver

    november 15, 2021 at 3:50 pm

    jeg nyder dine skønne opskrifter og kigger ofte efter hvad du foreslår af tilbehør.
    Tak 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du glad for opskriften?

madens verden logo opskrifter på god mad

Støt Madens Verden og bliv medlem nu. Du får flere fordele:

✔ Reklamefrie opskrifter

✔ Flot print af opskrifter

✔ Gem dine favoritter

✔ Se næringsindhold

OBS: Vi har ingen bindingsperiode!

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required