• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Thaisalat med agurk - skøn til thailandske retter

Thaisalat med agurk - skøn til thailandske retter

thaisalat med agurk
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. marts 2024 - Udgivet: 30. oktober 2022

Thaisalat med agurk med rødløg, chili-strimler og peanuts samt en sur-sød dressing er det perfekte tilbehør til satay og populære thairetter.

Thaisalat med agurk er den helt rette salat til en stærk thairet, thailandske fiskefrikadeller og satayspyd.

Den sur-søde smag er nøje tilpasset med smagen af friske korianderblade, rødløg, agurk og de andre ingredienser.

Det tager ikke lang tid at lave salaten, som kan stå i køleskabet et par timer, inden den spises, så den rigtig trækker smag.

Her er i øvrigt opskriften på den klassiske, danske agurkesalat.

Opskrift på Thaisalat med agurk

thaisalat med agurk
Karen SenecaKaren Seneca

Thaisalat med agurk

5 fra 3 stemmer
Thaisalat med agurk, rødløg, chili-strimler og peanuts samt en sur-sød dressing er det perfekte tilbehør til satay og populære thairetter.
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 222
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stk agurk - lille str. eller ¾ hvis stor, i skiver
  • salt
  • 1 stk rødløg - tynde strimler
  • 0,5 stk chilipeber - tynde strimler
  • 1 dl peanuts - hakkede
  • 1 dl koriander
Dressing
  • 1 dl riseddike
  • 0,5 dl sukker
  • 1 tsk fiskesauce
  • 1 spsk limesaft - el. citronsaft

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl agurken og del den på langs. Skrab kernerne ud med en teske. Skær i tykke skiver og drys dem med salt. Lad dem stå i ti minutter. I mens kan du lave følgende:
  2. Kog riseddike og sukker op, så sukkeret opløses. Hæld det i en lille skål og bland det med fiskesauce og lidt lime- eller citronsaft. Stil til side.
  3. Rist peanuts på panden i et par minutter og hak dem på et spækbræt. Stil til side.
  4. Skær rødløg i tynde stave og chilien i meget tynde strimler. Skyl korianderbladene og kram vandet ud.
  5. Gnub saltet af dine agurkeskiver og læg dem i en skål. Bland dem med rødløg og chilipeber. Hæld eddikedressingen over og bland det rundt.
  6. Vend korianderbladene i salaten og drys med de hakkede peanuts. Nu er din thai agurkesalat klar til servering. Eller du kan sætte den på køl og vende flere korianderblade i lige før servering.

Næringsindhold

Kalorier: 222kcalKulhydrater: 22gProtein: 8gFedt: 13gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 6gNatrium: 138mgKalium: 452mgKostfibre: 4gSukker: 15gVitamin A: 1779IUVitamin C: 20mgCalcium: 60mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan tilsætte andre grøntsager i Thaisalat med agurk, for eksempel julienne-skåret gulerødder.

Bryder du dig ikke om hakkede peanuts, kan du drysse ristet sesamfrø udover salaten i stedet.

Se andre lækre thai-opskrifter:

Satay-spyd med kylling

Panang karryret med oksekød

Kylling og cashew

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Forsiden lige nu

Sankt Hans menu
Menu til Sankt Hans aften 2025 (nemme forslag)→ Se opskriften
ugens madplan uge 26
Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billede med kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og mayonnaise→ Se opskriften
Billede af Hugo Spritz
Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco→ Se opskriften
Vandbakkelse med hyldeblomstskum
Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage→ Se opskriften
billede med rabarberdrøm
Rabarberdrøm med bagt marengs→ Se opskriften
billede med franskbrød
Luftigt franskbrød med mælk og smør - nem opskrift→ Se opskriften
Hævemidler
Hævemidler - nem guide til de forskellige slags→ Se opskriften
Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater
Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required