• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tærte med torsk

Tærte med torsk

torsk i tærte med spidskål og porrer opskrift
Torsk er en af de mest populære spisefisk, og her er det en tærte med torsk, spidskål og porre - og pakket ind under et låg af butterdej. Bages 30 minutter i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  29. marts 2021 - Udgivet:  5. februar 2016

Del gerne:
183
SHARES
FacebookMessenger183PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Tærte med torsk er en skøn fiskeret, og her er den nemme opskrift. En lækker fisketærte med spidskål, porrer og låg af butterdej.
  2. Opskrift på nem tærte med torsk
  3. Tærte med torsk, spidskål og porre - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Tærte med torsk er en skøn fiskeret, og her er den nemme opskrift. En lækker fisketærte med spidskål, porrer og låg af butterdej.

Tærte med torsk er en lækker fisketærte fyldt med torsk, spidskål og porre.

Torsketærten beklædes med et låg af butterdej, og bages ca. en halv time i ovnen.

Det er en nem fiskeret, og i denne opskrift er der nok til seks personer.

Torsk kan i øvrigt udskiftes med andre fisk, eks. kuller eller mørksej.

Se også disse opskrifter på tærte:

  • Blomkålstærte
  • Broccolitærte med bacon
  • Grundopskrift på nem tærtedej

Opskrift på nem tærte med torsk

torsk i tærte med spidskål og porrer opskrift

Tærte med torsk, spidskål og porre - nem opskrift

Tærte med torsk er en skøn fiskeret, og her er den nemme opskrift. En lækker fisketærte med spidskål, porrer og låg af butterdej.
Bedømmelse
4.8 fra 4 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 450 g torsk - uden skind og ben
  • 0,5 spidskål
  • 1 porre - 2 hvis de er små
  • 1 æg
  • 0,5 dl mælk
  • 1 tsk løgpulver - eller et finthakket løg
  • 1 tsk salt
  • 1 plade butterdej
  • friskkværnet peber
  • smør - til stegning
  • 1 æg - sammenpisket, til pensling af butterdej
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at lave den grove fiskefars. Tjek at der ikke er ben i torskefileterne, og skær derefter torsken ud i så fine tern som muligt med en skarp kniv. Hak eventuelt fiskestykkerne med kniven.
  • Kom det op i en skål, og tilsæt salt. Rør det godt rundt, og tilsæt løgpulver, æg og mælk. Rør den grove fars grundigt, og sæt på køl i ti minutter.
  • Fjern det yderste blad på spidskålen, og snit kålen helt fint.
  • Fjern også top og bund fra porren, og snit den i helt fine skiver.
  • Kom en god klat smør på panden, svits spidskål og porre ved middel varme i fem minutter, så kålen bliver blød.
  • Find en tærteform frem, og læg den sauterede spidskål og porre nederst.
  • Fordel så tokefarsen ud over kålen, og luk din fisketærte med butterdej. Sørg for, at butterdejen lukker helt til i siden hele vejen rundt.
  • Stik i butterdejen med en gaffel (så dampen kan trænge ud), og pensl med en sammenpisket æg.
  • Stil din tærte med torsk ind i forvarmet ovn på 200 grader varmluft, og bag den i 30 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
341
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
88
mg
29
%
Natrium
 
571
mg
25
%
Kalium
 
584
mg
17
%
Kulhydrater
 
25
g
8
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
466
IU
9
%
Vitamin C
 
34
mg
41
%
Calcium
 
80
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den færdigbagte tærte med torsk tages ud og køles lidt af inden servering.

Du kan spise din fisketærte som den er, eller servere lidt godt brød og en god salat til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. klaus volquartzen

    februar 02, 2025 at 4:23 pm

    Der står løg i opskriften men ikke hvorledes den anvendes

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 02, 2025 at 5:09 pm

      Hej Klaus
      Jeg beklager - den var smuttet. Er opdateret nu - det skal i farsen.
      BH Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required