• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tærte med spidskål og gulerødder (nem vegetarret)

Tærte med spidskål og gulerødder (nem vegetarret)

billederesultat for tærte med spidskål og peberfrugt
4.6 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
385
SHARES
FacebookMessenger385PinterestEmailSMSSubscribe

Prøv denne vidunderlige tærte med spidskål, der er en ægte grøntsagstærte uden kød. Derfor er det også en lækker og mættende vegetarret.

Tærte med spidskål og gulerødder er en genial tærte på dage hvor du gerne vil spise mad uden kød.

Spidskålstærten er ret nem at lave, og mens den bages færdig i ovnen, kan du få ryddet køkkenet.

Det er selvfølgelig en vegetarret, da den laves uden kød.

Dog ikke vegansk, da spidskålstærten blandt andet indeholder æg.

Fyldet skal selvfølgelig være spidskål, men ellers kan du sagtens variere mængden af forskellige ingredienser.

Forårsløg kan erstattes med porre, hvis du foretrækker det.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Du skal dog ikke være ked af, at have et stort stykke spidskålstærte i overskud, da den er fremragende i madpakken.

Se i øvrigt også disse lækre tærteopskrifter.

Opskrift på tærte med spidskål

billederesultat for tærte med spidskål og peberfrugt
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Tærte med spidskål og gulerødder (nem vegetarret)

4.63 fra 35 stemmer
Prøv denne vidunderlige tærte med spidskål, der er en ægte grøntsagstærte uden kød. Derfor er det også en lækker og mættende vegetarret.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 170
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 portion tærtedej - se opskrift på tærtedej her
  • 1 lille spidskål
  • 2-3 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • 6 æg
  • 4 dl madlavningsfløde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • friskkværnet peber
  • Lidt muskatnød - reven

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave en portion tærtedej, som det er beskrevet i linket. Stil dejen på køl, og forbag den som anvist.
  2. Skær roden af spidskålen, del i kvarte på langs og skær rodstykket inden i kålen fra. Snit ellers spidskålen i tynde strimler.
  3. Gulerødder skæres i små tern.
  4. Kog lidt usaltet vand op og damp spidskål og gulerodstern i to minutter. Hæld vandet fra og oversø med koldt vand for at stoppe kogningen. Afdryp grundigt.
  5. Peberfrugt skæres i tynde strimler og forårsløg i tynde skiver,
  6. Pisk æg sammen med madlavningsfløde og krydderier.
  7. Fordel nu lagvis spidskål og gulerødder i bunden af den forbagte tærtebund, dernæst lidt peberfrugt og forårsløg.
  8. Læg så resten af spidskål og gulerødder på sammen med forårsløg, slut med at lægge peberfrugt.
  9. Hæld æggemassen over grøntsagerne og krydr med lidt ekstra friskkværnet peber.
  10. Stil fadet ind i ovnen igen - fortsat ved 185 grader varmluft, hvor tærten nu bages færdig i cirka 40 minutter. Måske lidt mere.

Næringsindhold

Kalorier: 170kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte tærte med spidskål køles lidt af inden udskæring.

Her kan du servere med en frisk salat til - og eventuelt også et stykke hjemmebagt grydebrød.

Se også mine andre tærteopskrifter:

Bacontærte

4.6 fra 100 stemmer
Verdens bedste bacontærte med en virkelig god tærtebund, der er saftig og fyldig og på ingen måde tør. Fyldes med bacon og porre.
Gå til opskrift
billederesultat for bacontærte

Porretærte

4.6 fra 70 stemmer
Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
Gå til opskrift
billederesultat for porretærte med skinke

Blomkålstærte

4.8 fra 21 stemmer
Her er min opskrift på en hjemmelavet blomkålstærte, der er nem at lave. En lækker tærte med blomkål, spinat og bacon. Med en nem tærtebund.
Gå til opskrift
billederesultat for blomkålstærte
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise

    april 23, 2024 at 4:32 pm

    hejsa
    lækker 0pskrift
    jeg forstår ikke det afsnit med dampning af spidskål og gulerødder? Jeg damper i dørslag, og skal jeg så hælde det kogende vang væk, og ligge kål og gulerødder i gryden og hælde koldt vand på..

    venlig hilsen Lise

    Svar
  2. Lone Bullinger

    oktober 30, 2023 at 12:09 pm

    Jeg troede jeg var plus medlem. Mvh Lone

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 30, 2023 at 12:11 pm

      Hej Lone
      Det er du bestemt også - så du skal blot lige logge på 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Heidi Rasmussen

    august 29, 2023 at 7:06 pm

    Kunne godt tænke mig at du omregnede det i kcal ❤️

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Forsiden lige nu

Billede af sød kartoffelgryde.
Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler→ Se opskriften
Torsk - sunde retter
10 gode bud på sunde retter→ Se opskriften
spaghetti med gulerødder
Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret→ Se opskriften
Hjemmebagte knækbrød
Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner→ Se opskriften
Billede med asparges.
Asparges - fakta og de bedste opskrifter→ Se opskriften
Billede af wokret med stangbønner.
Wokret med stangbønner og kylling→ Se opskriften
Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
billede med rabarbercrumble
Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber→ Se opskriften
kyllingebryst med frossen spinat
Kyllingebryst med frossen spinat→ Se opskriften
Friterede hyldeblomster
Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required