En sund opskrift på tabbouleh med ovnstegt kylling. Tabbouleh er en ret fra Libanon, der laves med bulgur, citron, olie og andre grøntsager.
Opskriften på tabbouleh med ovnstegt kylling er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til tabbouleh med ovnstegt kylling
1 kylling på 1,4 kilo
1 portion hjemmelavet barbecuesovs
Tabbouleh laves af
5 deciliter vand
2 terninger grøntsagsbouillon
2,5 deciliter bulgur
3 spiseskefulde olivenolie
1 fed hvidløg
1 økologisk citron
1 agurk
1 gul peberfrugt
1 stor dusk persille
Fremgangsmåde
- Start med kyllingen, du pensler med den hjemmelavede barbecuesovs. Steg kyllingen i en 180 grader varm ovn i cirka en time. Tag ud og lad hvile 15 minutter inden udskæring.
- I mellemtiden laver du en lækker omgang tabbouleh. Kog vand op sammen med bouillonterninger, og tilsæt bulgur. Rør rundt, og kom så olivenolie og presset hvidløgsfed ved. Riv også lidt citronsakl i, og pres lidt citronsaft i.
- Rør igen rundt, og lad nu din tabbouleh simre i 8-9 minutter ved helt lav varme med låget på.
- Tag derefter gryden af blusset, rør rundt og lad det nu trække i yderligere 10 minutter under låg, hvor tabboulehen køler lidt af.
- Gul peberfrugt skæres i mindre tern, og det samme med agurken.
- Vend peberfrugt og agurk i din tabbouleh, og tilsæt også friskhakket persille.
Server din tabbouleh med ovnstegt kylling sammen med den færdigstegte kylling.
Note: Det smager også rigtig godt at tilsætte friskhakket mynte i en tabbouleh, men det er ikke et krav.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: