En sund opskrift på tabbouleh med ovnstegt kylling. Tabbouleh er en ret fra Libanon, der laves med bulgur, citron, olie og andre grøntsager.
Til tabbouleh med ovnstegt kylling skal du bruge:
1 kylling på 1,4 kilo
1 portion hjemmelavet barbecuesovs
Tabbouleh laves af
5 deciliter vand
2 terninger grøntsagsbouillon
2,5 deciliter bulgur
3 spiseskefulde olivenolie
1 fed hvidløg
1 økologisk citron
1 agurk
1 gul peberfrugt
1 stor dusk persille
-> SE OGSÅ opskrift på hel kylling i ovn med stegetid
Sådan tilbereder du tabbouleh med ovnstegt kylling:
Start med kyllingen, du pensler med den hjemmelavede barbecuesovs. Steg kyllingen i en 180 grader varm ovn i cirka en time. Tag ud og lad hvile 15 minutter inden udskæring.
I mellemtiden laver du en lækker omgang tabbouleh.
Kog vand op sammen med bouillonterninger, og tilsæt bulgur. Rør rundt, og kom så olivenolie og presset hvidløgsfed ved. Riv også lidt citronsakl i, og pres lidt citronsaft i. Rør igen rundt, og lad nu din tabbouleh simre i 8-9 minutter ved helt lav varme med låget på.
Tag derefter gryden af blusset, rør rundt og lad det nu trække i yderligere 10 minutter under låg, hvor tabboulehen køler lidt af.
Gul peberfrugt skæres i mindre tern, og det samme med agurken.
Vend peberfrugt og agurk i din tabbouleh, og tilsæt også friskhakket persille.
Serveres sammen med den færdigstegte kylling.
Note: Det smager også rigtig godt at tilsætte friskhakket mynte i en tabbouleh, men det er ikke et krav.
-> SE OGSÅ opskrift på slagterens frikadellefars
Hvad synes du om denne opskrift?
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.