En sund opskrift på tabbouleh med ovnstegt kylling. Tabbouleh er en ret fra Libanon, der laves med bulgur, citron, olie og andre grøntsager.
Oversigt over indhold
Opskriften på tabbouleh med ovnstegt kylling er beregnet som hovedret til fire personer.
Klassisk tabbouleh fra Mellemøsten, som du selvfølgelig også kan servere til andet end kylling. nem at lave med blandt andet bulgur og hvidløg.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på tabbouleh med ovnstegt kylling
Opskrift på tabbouleh med ovnstegt kylling
Ingredienser
- 1 kylling - på ca. 1,4 kilo
- 4 spsk barbecuesovs - gerne hjemmelavet
Tabbouleh laves af
- 5 dl vand
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 2,5 dl bulgur
- 3 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 citron
- 1 agurk
- 1 gul peberfrugt
- 1 håndfuld persille
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Start med kyllingen, som du pensler med barbecuesovs. Steg kyllingen i en 180 grader varm ovn (varmluft) i cirka en time. Tag ud og lad hvile 15 minutter inden udskæring.
- I mellemtiden laver du en lækker omgang tabbouleh. Kog vand op sammen med bouillonterninger, og tilsæt bulgur. Rør rundt, og kom så olivenolie og presset hvidløgsfed ved. Riv også lidt citronskal i, og pres lidt citronsaft i.
- Rør igen rundt, og lad nu din tabbouleh simre i 8-9 minutter ved helt lav varme med låget på.
- Tag derefter gryden af blusset, rør rundt og lad det nu trække i yderligere 10 minutter under låg, hvor tabboulehen køler lidt af.
- Gul peberfrugt skæres i mindre tern, og det samme med agurken.
- Vend peberfrugt og agurk i, og tilsæt også friskhakket persille.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Server din tabbouleh med ovnstegt kylling sammen med den færdigstegte kylling.
Note: Det smager også rigtig godt at tilsætte friskhakket mynte i en tabbouleh, men det er ikke et krav.
Se flere opskrifter:
- Sådan laver du stegt kylling i ovn - med stegetid
- Couscous salat
- Kylling i flødetomatsovs med blomkålsris
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.