Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Tabasco - fakta om den stærke chilisauce

Tabasco - fakta om den stærke chilisauce

Tabasco flasker
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Tabasco er en chilisauce, som bruges til at spice mad og drinks som Bloody Mary op. Her kan du læse om, hvad den indeholder, og hvor stærk den er.

Tabasco sælges i små flasker, og det forstår man godt. Der skal nemlig ikke mange dråber af den stærke sauce, før den ændrer madens styrke.

Chilisaucen er kendt verden over, men hvordan den fremstilles, er nok ikke kendt af mange.

Den bliver nemlig lagret på egetræsfade i flere år som en god vin, før den kommer på flaske og derefter i handelen.

Tabasco er blevet spist i mere end 150 år. Saucen blev først opfundet i 1868 af den amerikanske forretningsmand Edmund McIlhenny.

Allerede året efter begyndte han at sælge saucen på flasker. Og resten er historie. I dag er det stadig McIlhenny Company, der producerer saucen i Louisiana.

Indhold, produktion og styrke

Der findes kun tre ingredienser i en Tabasco: Tabasco chilifrugter, eddike og salt.

Efter chilifrugterne er blevet plukket, bliver de most sammen med salt, og mosen hældes på egetræsfade. Her står den i tre år.

Efter de tre år hældes massen ned i en maskine, der filtrerer skind og kerner fra, hvorefter der tilsættes eddike.

Nu skal Tabasco lagre yderligere en måned, før den kan hældes på flasker og sælges.

Nu står man med et produkt, der har mellem 2500 til 5000 på Scovilleskalaen - en skala, der måler chilis styrke. Det er på højde med Jalapeños-chilien.

Anvendelse og opskrifter

I dag er der mange forskellige slags Tabasco-sauces - fra den originale røde til en grøn version med Jalapeños, en chipotleudgave og sweet and spicy version.

Udover at dryppe nogen dråber på vores mad for at give den mere spark, kan chilisaucen også bruges i opskrifter - ja, selv i drinks.

En af de mest berømte drink, der indeholder Tabasco, er Bloody Mary, som du får opskriften på her.

Bloody Mary cocktail
Bloody Mary er en velkendt drink, som særligt drikkes til brunch eller sidst på dagen. Tabasco og tomatjuice sammen med vodka er hovedingredienserne.
Se opskriften her
Bloody Mary drink

Du kan sagtens lade Tabasco-sauce simre sammen med andre ingredienser i berømte chiliretter som chili con carne. Faktisk hjælper den til at give chilismagen mere kant.

Cowboytoast og nachos kan også med fordel få et par dråber. Det samme kan fyldes til tortillas.

Her får du opskrifter på nogle gode chiliretter, der indeholder Tabasco:

Chili con carne
Lækker opskrift på chili con carne, som du kan lave mild, medium eller hot. En klassisk og familievenlig chiliret, der smager himmelsk godt.
Se opskriften her
Billede af chili con carne.
Barack Obamas chiligryde
Her får du opskriften på Barack Obamas chiligryde. En slags chili con carne, som den tidligere amerikanske præsident var berømt for at lave.
Se opskriften her
Barack Obamas berømte chiligryde
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.