• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Viden om mad › Tabasco - fakta om den stærke chilisauce

Tabasco - fakta om den stærke chilisauce

Tabasco flasker
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. november 2020 - Udgivet: 10. november 2020

Tabasco er en chilisauce, som bruges til at spice mad og drinks som Bloody Mary op. Her kan du læse om, hvad den indeholder, og hvor stærk den er.

Tabasco sælges i små flasker, og det forstår man godt. Der skal nemlig ikke mange dråber af den stærke sauce, før den ændrer madens styrke.

Chilisaucen er kendt verden over, men hvordan den fremstilles, er nok ikke kendt af mange.

Den bliver nemlig lagret på egetræsfade i flere år som en god vin, før den kommer på flaske og derefter i handelen.

Tabasco er blevet spist i mere end 150 år. Saucen blev først opfundet i 1868 af den amerikanske forretningsmand Edmund McIlhenny.

Allerede året efter begyndte han at sælge saucen på flasker. Og resten er historie. I dag er det stadig McIlhenny Company, der producerer saucen i Louisiana.

Indhold, produktion og styrke

Der findes kun tre ingredienser i en Tabasco: Tabasco chilifrugter, eddike og salt.

Efter chilifrugterne er blevet plukket, bliver de most sammen med salt, og mosen hældes på egetræsfade. Her står den i tre år.

Efter de tre år hældes massen ned i en maskine, der filtrerer skind og kerner fra, hvorefter der tilsættes eddike.

Nu skal Tabasco lagre yderligere en måned, før den kan hældes på flasker og sælges.

Nu står man med et produkt, der har mellem 2500 til 5000 på Scovilleskalaen - en skala, der måler chilis styrke. Det er på højde med Jalapeños-chilien.

Anvendelse og opskrifter

I dag er der mange forskellige slags Tabasco-sauces - fra den originale røde til en grøn version med Jalapeños, en chipotleudgave og sweet and spicy version.

Udover at dryppe nogen dråber på vores mad for at give den mere spark, kan chilisaucen også bruges i opskrifter - ja, selv i drinks.

En af de mest berømte drink, der indeholder Tabasco, er Bloody Mary, som du får opskriften på her.

Bloody Mary cocktail

5 fra 3 stemmer
Bloody Mary er en velkendt drink, som særligt drikkes til brunch eller sidst på dagen. Tabasco og tomatjuice sammen med vodka er hovedingredienserne.
Gå til opskrift
Bloody Mary drink

Du kan sagtens lade Tabasco-sauce simre sammen med andre ingredienser i berømte chiliretter som chili con carne. Faktisk hjælper den til at give chilismagen mere kant.

Cowboytoast og nachos kan også med fordel få et par dråber. Det samme kan fyldes til tortillas.

Her får du opskrifter på nogle gode chiliretter, der indeholder Tabasco:

Chili con carne

4.7 fra 136 stemmer
Lækker opskrift på chili con carne, som du kan lave mild, medium eller hot. En klassisk og familievenlig chiliret, der smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
billede med chili con carne gryde

Barack Obamas chiligryde

4.9 fra 15 stemmer
Her får du opskriften på Barack Obamas chiligryde. En slags chili con carne, som den tidligere amerikanske præsident var berømt for at lave.
Gå til opskrift
Barack Obamas berømte chiligryde
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller (fakta og hvad kan du bruge dem til)→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her