• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Hvad er syltesukker? Fakta og anvendelse

Hvad er syltesukker? Fakta og anvendelse

billederesultat for syltesukker
Hvad er syltesukker og hvad er forskellen på syltesukkeret og det almindelige hvide sukker? Det handler om indholdet af pektin. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  29. juli 2022 - Udgivet:  29. juli 2022

Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hvad er forskellen på syltesukker og almindeligt sukker? Her får du svaret og du kan også se hvordan du anvender sukker med pektin.
  2. Hvad er syltesukker?
  3. Anvendelse
  4. Marmelade af citrusfrugter

Hvad er forskellen på syltesukker og almindeligt sukker? Her får du svaret og du kan også se hvordan du anvender sukker med pektin.

Du er sikkert stødt på syltesukker i supermarkedet, og tænkt hvad det præcist er, og hvordan det adskiller sig fra det almindelige, hvide sukker?

Her får du svaret med fakta på syltesukkeret, og hvordan du anvender det.

Hvad er syltesukker?

Helt konkret er syltesukker almindeligt hvidt sukker, der er tilsat pektin.

Pektin er et geleringsmiddel, der bruges til blandt andet fremstilling af syltetøj og marmelade.

Der tilsættes også citronsyre, fordi pektin kun virker hvis det tilsættes i et surt miljø, hvilket citroner jo er.

I syltesukker tilsættes også et konserveringsmiddel i form af kaliumsorbat, der gør at det hjemmelavede syltetøj har en længere holdbarhed.

Kaliumsorbat udvindes blandt andet af rønnebær.

Anvendelse

Syltesukker gør det meget nemt at lave syltetøj og marmelade.

Du skal faktisk blot bruge bær og syltesukkeret. Så er du i gang, og få minutter senere kan du hælde hjemmelavet syltetøj eller marmelade på glas.

Du kan både anvende de friske bær som eks. brombær, jordbær eller hindbær - men også frosne bær er gode til den hjemmelavede marmelade.

Til syltetøj og marmelade anvendes som udgangspunkt lige dele bær og syltesukker.

Her kan du eks. lave hjemmelavet jordbærsyltetøj med 500 gram jordbær og 500 gram syltesukker. Det koges blot ca. 4-5 minutter, hvorefter syltetøjet/marmeladen hældes på glas. Meget nemt.

Ønskes en marmelade med lavere sukkerindhold, kan du lave den med 500 gram bær og nøjes med 250 gram syltesukker med pektin. Kogetiden er den samme.

Anvender du mere faste bær eller frugter, kan kogetiden være længere. Du kan også blende bærrene inden de koges.

Husk altid at skylle friske bær grundigt inden anvendelse.

Marmelade af citrusfrugter

Skal du lave marmelade af citrusfrugter, herunder appelsin, skal der også tilsættes vand.

Her kan du anvende 500 gram frugt, 500 gram og 2 deciliter vand, men kogetiden er længere, nemlig 15 minutter. Husk at skumme af undervejs.

Se også her hvad bagesukker er for noget.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Aase

    august 25, 2022 at 10:57 am

    Kan man bruge syltesukkers til vindruegele

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 25, 2022 at 11:03 am

      Hej Aase
      Det tror jeg ikke bliver godt. Du kan ende op med en gele, der er lidt grynet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her