• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Syltede valnødder til ost eller desserter

Syltede valnødder
Syltede valnødder kan bruges som tilbehør til desserter, men er også godt sammen med ost. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. april 2023 - Udgivet:  25. februar 2022

Del gerne:
306
SHARES
FacebookMessenger306PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Syltede valnødder med brun farin og kanel er et lækkert tilbehør til ost eller desserter. Opskriften her er virkelig nem at lave.
  2. Opskrift på syltede valnødder
  3. Syltede valnødder til ost eller dessert
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
4.8 fra 36 stemmer
Gå til opskrift

Syltede valnødder med brun farin og kanel er et lækkert tilbehør til ost eller desserter. Opskriften her er virkelig nem at lave.

Syltede valnødder kræver faktisk kun en håndfuld ingredienser, som du sikkert allerede har liggende i dit køkken. Det tager også kun lige knap 30 minutter at lave dette tilbehør.

Server det som topping til desserter så som pandekager og is. Du kan også spise det sammen med ost som tilbehør til et ostebord. Personligt kan jeg også lide at hælde de søde valnødder på havregrød til morgenmad.

Du kan vælge enten at lade nødderne være hele eller groft hakket. Jeg gør det sidstnævnte, da det gør dem nemmere at spise.

Opskrift på syltede valnødder

Syltede valnødder

Syltede valnødder til ost eller dessert

Bedømmelse
4.8 fra 36 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 3 deciliter
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 100 g valnødder
  • 80 g brun farin
  • 1 dl vand
  • 20 g honning
  • 2 tsk kanel
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Start med at komme valnødderne i en lille gryde med lidt vand. Kog vandet og hæld det fra, det fjerner bitterheden fra nødderne.
  • Tag nu en anden gryde og tilføj brun farin, vand, honning, kanel og citronsaft. Lad det koge op og lad derefter siruppen simre i 20 minutter.
  • Hæld valnødderne i siruppen og lad den simre i 10 minutter mere.
  • Lad de syltede valnødder køle ned, og så er er de klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
345
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
16
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
3
mg
0
%
Kalium
 
164
mg
5
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
33
g
37
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
9
IU
0
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
42
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Prøv at tilføje en smule portvin eller en anden alkohol til siruppen. Det smager virkelig godt i syltede valnødder.

Jeg har endda prøvet opskriften med mørk øl i stedet for vand, og det kan virkelig anbefales.

Se også andre opskrifter med valnødder:

Hjemmelavet kanelte med valnødder

Daddelbrød med valnød

Figenmarmelade med valnødder og citron

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Clausen

    februar 27, 2025 at 10:58 am

    Har ikke set opskriften

    Svar
  2. Dorte

    november 24, 2024 at 2:57 pm

    Skal siruppen simre under låg?

    Svar
  3. Doris

    marts 20, 2024 at 8:47 pm

    Er det flydende honning der skal benyttes

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required