• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Daddelbrød med valnødder

Daddelbrød med valnødder

Daddelbrød
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. september 2022 - Udgivet: 27. september 2021

Daddelbrød er en engelsk klassiker, som smager fantastisk til te og kaffe. Brødet minder om sandkage, men indeholder næsten intet fedtstof.

Daddelbrød med grofthakkede valnødder er så lækkert, at det er svært at styre sig, når man har bagt det.

Dadlerne har ligget i blød i kogt vand og bagepulver, før de blandes i resten af dejen. Det giver dem en blød konsistens, så du ikke skal sidde og gumle i de tørrede frugter.

I stedet kan du nye dadlens fine smag. Jeg bruger altid Medjoul-dadler både til konfekt og bagværk, da de er mest saftige og søde. Du kan nu godt bruge andre sorter, hvis du ikke kan finde Medjoul.

Se også de populære opskrifter på:

  • Valnøddebrød
  • Valnøddeboller
  • Kage med dadler og mandler

Opskrift på daddelbrød med valnødder

Daddelbrød
Karen SenecaKaren Seneca

Daddelbrød med valnødder - nem opskrift

5 fra 5 stemmer
Daddelbrød er en engelsk klassiker, som smager fantastisk til te og kaffe. Brødet minder om sandkage, men indeholder næsten intet fedtstof.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 1 brød
Ret: Brød, Kager
Køkken: Engelsk
Kalorier: 2704
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 6 dadler - udstenede, ca 1,25 dl.
  • 1 tsk bagepulver
  • 2,25 dl vand
  • 1 æg
  • 2,25 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk smør - smeltet
  • 4,5 dl hvedemel
  • 1,25 dl valnødder - grofthakkede
  • 0,5 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme - eller ca. 165 varmluft
  2. Skær dadlerne i mindre stykker, læg dem i en skål og hæld 2,4 dl kogende vand samt bagepulver over. Rør rundt og sæt dem på køl.
  3. Smelt to spsk. smør.
  4. Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen. Tilsæt det smeltede smør og pisk et minut.
  5. Hæld daddelvandet med dadlerne oven i æggemassen og pisk det sammen.
  6. Tilsæt hvedemel og salt og vend det i dejen. Kom også valnødder i. Du må ikke piske det eller røre for meget, så bliver brødet for tungt.
  7. Hæld dejen op i en lille, smurt rugbrødsform, ca. 25 x 10 cm.
  8. Bag i 45 minutter - eller indtil der ikke er dej på den strikkepind el.lign., du stikker i brødet.
  9. Lad brødet køle af ti minutter, før du skærer det ud og serverer til te eller kaffe.

Næringsindhold

Kalorier: 2704kcalKulhydrater: 455gProtein: 50gFedt: 84gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 50gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 0.5gKolesterol: 194mgNatrium: 2431mgKalium: 1074mgKostfibre: 17gSukker: 234gVitamin A: 612IUVitamin C: 1mgCalcium: 192mgJern: 17mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Jeg holder meget af dadlens nærmest karamelliseret smag, derfor bruger jeg sjældent krydderier til det søde brød.

Hvis du ønsker en mere krydret smag til dit daddelbrød, kan du tilføje en halv teskefuld kanel og en halv teskefuld kardemomme.

Jeg ved også, at nogen englændere kommer blander lidt sprut i det vand, som dadlerne ligger i blød i. Det kan for eksempel være rom.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth raluy

    februar 16, 2025 at 11:40 am

    Jeg har bagt dadelbrød med valnødder, og det var et super dejligt brød. Det skal bages igen igen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required