Hjemmelavet kanelte med valnødder er den lækreste varme drik, som fylder huset med duft. Her er en autentisk marokkansk opskrift.
Hjemmelavet kanelte med valnødder er en utrolig populær drik i hele Mellemøsten og Marokko.
Den brygges ofte i store gryder, og duften er helt ubeskrivelig. Hele dit hus kommer til at dufte af kærlighed.
Ikke alene smager den skønt og dufter, den skulle også være sund. I min opskrift er der en masse sukker i, som selvfølgelig gør den en smule fræk. Men kanelte menes faktisk at have mange sundhedskvaliteter.
Efter man har brygget sin te, putter man de hakkede valnødder i. De får en smule bitter smag af at komme i varmt vand, og det balancerer den søde kanelsmag perfekt.
Opskrift på hjemmelavet kanelte fra Marokko
Ingredienser
- 4 stk kanelstænger
- 1 spsk kanel - stødt
- 700 ml vand
- 3 spsk sukker
- 2 spsk valnødder
Sådan gør du
- Start med at tage en gryde og hæld alt vandet i. Lad nu vandet koge.
- Tilføj kanelstængerne og stødt kanel til det kogende vand og skru temperaturen ned, så vandet simrer. Tilføj derefter sukkeret.
- Put låg halvt på gryden og lad det simre i 15 minutter.
- Smag til, om du ønsker mere sukker. Si nu teen og server den i glas eller kopper.
- Hak valnødderne fint og fordel i hvert glas.
- Server straks.
Tip
Efter du har lavet denne opskrift, så smid endelig ikke kanelstængerne ud. De kan sagens genbruges til at lave opskriften flere gange - eller til at komme i gløggblandinger.
Se også vores andre opskrifter på tedrikke:
- Chai te med vanilje
- Hjemmelavet bubble tea med tapioca-perler
- Hjemmelavet iste med tebreve, mynte og citron

Comments
No Comments