• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater
Når kulden sætter stopper for tomaternes modning, kan du plukke de sidste grønne tomater og sylte dem. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  4. november 2023 - Udgivet:  10. oktober 2022

Del gerne:
70
SHARES
FacebookMessenger70PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Syltede grønne tomater er lækkert tilbehør til ost, desserter, i sandwich og som snacks. Og så er det en måde at undgå spild fra drivhuset.
  2. Opskrift på syltede grønne tomater
  3. Syltede grønne tomater
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Syltede grønne tomater er lækkert tilbehør til ost, desserter, i sandwich og som snacks. Og så er det en måde at undgå spild fra drivhuset.

Syltede grønne tomater er en smart måde at udnytte årets sidste tomater på. Har man et drivhus eller tomater udenfor, vil den sidste efterårsmåned sætte en stopper for modningen.

I stedet for at smide de grønne, umodne tomater ud, kan man høste og sylte dem.

Det er ikke kun en smart måde at undgå madspild på. Det er også en virkelig lækker delikatesse.

De grønne tomater koges kort i en eddike-sukkerlage, herefter skal de blot trække to uger, før de er spiseklare.

Her får du opskriften på de syltede grønne tomater som, i modsætning til almindelige, røde syltede tomater, kommer til at smage sødt.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Syltede røde tomater
  • Opskrifter med tomater
  • Bagte tomater
  • Verdens bedste tomatketchup

Opskrift på syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater er lækkert tilbehør til ost, desserter, i sandwich og som snacks. Og så er det en måde at undgå spild fra drivhuset.
Bedømmelse
4.6 fra 69 stemmer
RetSyltning, Tilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 1 glas
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 600 g grønne tomater
  • 200 g sukker
  • 1,5 dl eddike
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 4 kardemommefrø
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Skyl tomaterne og prik dem med en gaffel.
  • Bland eddike, sukker, vanilje og vand og sæt det over kog.
  • Når sukker er opløst, og massen koger, kommer du tomaterne ned i gryden.
  • Lad tomaterne simre i fem minutter.
  • Skyl et patentglas i Atamon og kom forsigtigt tomaterne ned i glasset.
  • Hæld massen ned over tomaterne, put de fire kardemommefrø ned i og luk.
  • Skal trække i ca. to uger, før de kan spises.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
138
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Natrium
 
78
mg
3
%
Kalium
 
1224
mg
35
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
3852
IU
77
%
Vitamin C
 
140
mg
170
%
Calcium
 
78
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Så har du syltede grønne tomater, og de er altså altid lækre. Velbekomme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Claus Adolfsen

    september 13, 2024 at 1:33 pm

    Hej
    Hvor længe kan de syltede grønne tomater
    holde sig.?

    Svar
  2. Chris

    april 09, 2024 at 9:41 am

    Jeg har nogle syltede grønne tomater stående, men mit problem er, hvad jeg skal bruge dem til? Har du et forslag til gode retter?

    Svar
    • Helle Hansen

      september 21, 2024 at 6:06 pm

      De smager godt til pasta med bolognaise, gryderetter..også godt på en leverpostejsmad.

      Svar
  3. Helene

    oktober 09, 2022 at 3:59 pm

    Hej
    Lyder lækkert. Hvor længe kan de holde sig uåbnede?
    Tak

    Svar
  4. Linda

    oktober 03, 2022 at 6:06 pm

    Kan man bruge andet end kardemommekapsler?

    Svar
  5. Per Larholm

    august 30, 2022 at 3:30 pm

    Hej Karen - når du skriver kardemommefrø, mener du så hele frøkapsler ? Eller bare 4 af de små frø, der findes inde i en sådan frøkapsel ?

    Svar
    • Karen Seneca

      august 31, 2022 at 12:21 pm

      Hej Per.
      Tak for dit spørgsmål.
      Det var uheldigt formuleret af mig - jeg mener kapsler 🙂
      Mvh Karen

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required