Oversigt over indhold
Syltede grønne tomater
Ingredienser
- 600 g grønne tomater
- 200 g sukker
- 1,5 dl eddike
- 1,5 dl vand
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 4 kardemommefrø
Fremgangsmåde
- Skyl tomaterne og prik dem med en gaffel.
- Bland eddike, sukker, vanilje og vand og sæt det over kog.
- Når sukker er opløst, og massen koger, kommer du tomaterne ned i gryden.
- Lad tomaterne simre i fem minutter.
- Skyl et patentglas i Atamon og kom forsigtigt tomaterne ned i glasset.
- Hæld massen ned over tomaterne, put de fire kardemommefrø ned i og luk.
- Skal trække i ca. to uger, før de kan spises.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på syltede grønne tomater
Syltede grønne tomater er en smart måde at udnytte årets sidste tomater på. Har man et drivhus eller tomater udenfor, vil den sidste efterårsmåned sætte en stopper for modningen.
I stedet for at smide de grønne, umodne tomater ud, kan man høste og sylte dem. Det er ikke kun en smart måde at undgå madspild på. Det er også en virkelig lækker delikatesse.
De grønne tomater koges kort i en eddike-sukkerlage, herefter skal de blot trække to uger, før de er spiseklare. Du kan læse mere om tomater her.
Her får du opskriften på de syltede grønne tomater som, i modsætning til almindelige, røde syltede tomater, kommer til at smage sødt.
Se også de lækre opskrifter på:
Tips
Så har du syltede grønne tomater, og de er altså altid lækre. Velbekomme.
FAQ
De syltede grønne tomater opbevares bedst i et mørkt og køligt rum. Derfor kan du med fordel opbevare de syltede tomater i køleskabet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Rune skriver
Skal de trække på køl eller i stuetemperatur?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Rune
Helst på køl - og jeg har opdateret artiklen. Tak.
Bh Holger