Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Syltede grønne tomater (hurtig og nem opskrift)

Syltede grønne tomater (hurtig og nem opskrift)

Syltede grønne tomater
4.6 fra 69 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
71
SHARES
FacebookMessenger71PinterestEmailSMS
Indhold
  • Syltede grønne tomater
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på syltede grønne tomater
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Syltede grønne tomater

Karen SenecaKaren Seneca
4.6 fra 69 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Syltede grønne tomater er lækkert tilbehør til ost, desserter, i sandwich og som snacks. Og så er det en måde at undgå spild fra drivhuset.
Antal: 1 glas
Ret: Syltning, Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g grønne tomater
  • 200 g sukker
  • 1,5 dl eddike
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 4 kardemommefrø

Fremgangsmåde

  1. Skyl tomaterne og prik dem med en gaffel.
  2. Bland eddike, sukker, vanilje og vand og sæt det over kog.
  3. Når sukker er opløst, og massen koger, kommer du tomaterne ned i gryden.
  4. Lad tomaterne simre i fem minutter.
  5. Skyl et patentglas i Atamon og kom forsigtigt tomaterne ned i glasset.
  6. Hæld massen ned over tomaterne, put de fire kardemommefrø ned i og luk.
  7. Skal trække i ca. to uger, før de kan spises.

Næringsindhold

Kalorier138kcalKulhydrater31gProtein7gFedt1gMættet fedt0.2gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt0.2gNatrium78mgKalium1224mgKostfibre7gSukker24gVitamin A3852IUVitamin C140mgCalcium78mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater er en smart måde at udnytte årets sidste tomater på. Har man et drivhus eller tomater udenfor, vil den sidste efterårsmåned sætte en stopper for modningen.

I stedet for at smide de grønne, umodne tomater ud, kan man høste og sylte dem. Det er ikke kun en smart måde at undgå madspild på. Det er også en virkelig lækker delikatesse.

De grønne tomater koges kort i en eddike-sukkerlage, herefter skal de blot trække to uger, før de er spiseklare. Du kan læse mere om tomater her.

Her får du opskriften på de syltede grønne tomater som, i modsætning til almindelige, røde syltede tomater, kommer til at smage sødt.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Syltede røde tomater
  • Opskrifter med tomater
  • Bagte tomater
  • Verdens bedste tomatketchup

Tips

Så har du syltede grønne tomater, og de er altså altid lækre. Velbekomme.

FAQ

Hvordan opbevares syltede grønne tomater?

De syltede grønne tomater opbevares bedst i et mørkt og køligt rum. Derfor kan du med fordel opbevare de syltede tomater i køleskabet.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ingelise Høgholm skriver

    september 29, 2025 at 10:28 am

    Hej, Madens Verden
    hvor skaffer i grønne tomater til syltning?
    "Min" grønthandler kan ikke skaffe i år...

    på forhånd tak,
    Ingelise, Esbjerg

    Svar
  2. Rune skriver

    september 06, 2025 at 12:37 pm

    Skal de trække på køl eller i stuetemperatur?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 06, 2025 at 4:11 pm

      Hej Rune
      Helst på køl - og jeg har opdateret artiklen. Tak.
      Bh Holger

      Svar
  3. Claus Adolfsen skriver

    september 13, 2024 at 1:33 pm

    Hej
    Hvor længe kan de syltede grønne tomater
    holde sig.?

    Svar
  4. Chris skriver

    april 09, 2024 at 9:41 am

    Jeg har nogle syltede grønne tomater stående, men mit problem er, hvad jeg skal bruge dem til? Har du et forslag til gode retter?

    Svar
    • Helle Hansen skriver

      september 21, 2024 at 6:06 pm

      De smager godt til pasta med bolognaise, gryderetter..også godt på en leverpostejsmad.

      Svar
  5. Helene skriver

    oktober 09, 2022 at 3:59 pm

    Hej
    Lyder lækkert. Hvor længe kan de holde sig uåbnede?
    Tak

    Svar
  6. Linda skriver

    oktober 03, 2022 at 6:06 pm

    Kan man bruge andet end kardemommekapsler?

    Svar
  7. Per Larholm skriver

    august 30, 2022 at 3:30 pm

    Hej Karen - når du skriver kardemommefrø, mener du så hele frøkapsler ? Eller bare 4 af de små frø, der findes inde i en sådan frøkapsel ?

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      august 31, 2022 at 12:21 pm

      Hej Per.
      Tak for dit spørgsmål.
      Det var uheldigt formuleret af mig - jeg mener kapsler 🙂
      Mvh Karen

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required