Indhold
Syltede grønne tomater
Ingredienser
- 600 g grønne tomater
- 200 g sukker
- 1,5 dl eddike
- 1,5 dl vand
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 4 kardemommefrø
Fremgangsmåde
- Skyl tomaterne og prik dem med en gaffel.
- Bland eddike, sukker, vanilje og vand og sæt det over kog.
- Når sukker er opløst, og massen koger, kommer du tomaterne ned i gryden.
- Lad tomaterne simre i fem minutter.
- Skyl et patentglas i Atamon og kom forsigtigt tomaterne ned i glasset.
- Hæld massen ned over tomaterne, put de fire kardemommefrø ned i og luk.
- Skal trække i ca. to uger, før de kan spises.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på syltede grønne tomater
Syltede grønne tomater er en smart måde at udnytte årets sidste tomater på. Har man et drivhus eller tomater udenfor, vil den sidste efterårsmåned sætte en stopper for modningen.
I stedet for at smide de grønne, umodne tomater ud, kan man høste og sylte dem. Det er ikke kun en smart måde at undgå madspild på. Det er også en virkelig lækker delikatesse.
De grønne tomater koges kort i en eddike-sukkerlage, herefter skal de blot trække to uger, før de er spiseklare. Du kan læse mere om tomater her.
Her får du opskriften på de syltede grønne tomater som, i modsætning til almindelige, røde syltede tomater, kommer til at smage sødt.
Se også de lækre opskrifter på:
Tips
Så har du syltede grønne tomater, og de er altså altid lækre. Velbekomme.
FAQ
De syltede grønne tomater opbevares bedst i et mørkt og køligt rum. Derfor kan du med fordel opbevare de syltede tomater i køleskabet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Ingelise Høgholm skriver
Hej, Madens Verden
hvor skaffer i grønne tomater til syltning?
"Min" grønthandler kan ikke skaffe i år...
på forhånd tak,
Ingelise, Esbjerg
Rune skriver
Skal de trække på køl eller i stuetemperatur?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Rune
Helst på køl - og jeg har opdateret artiklen. Tak.
Bh Holger
Claus Adolfsen skriver
Hej
Hvor længe kan de syltede grønne tomater
holde sig.?
Chris skriver
Jeg har nogle syltede grønne tomater stående, men mit problem er, hvad jeg skal bruge dem til? Har du et forslag til gode retter?
Helle Hansen skriver
De smager godt til pasta med bolognaise, gryderetter..også godt på en leverpostejsmad.
Helene skriver
Hej
Lyder lækkert. Hvor længe kan de holde sig uåbnede?
Tak
Linda skriver
Kan man bruge andet end kardemommekapsler?
Per Larholm skriver
Hej Karen - når du skriver kardemommefrø, mener du så hele frøkapsler ? Eller bare 4 af de små frø, der findes inde i en sådan frøkapsel ?
Karen Seneca skriver
Hej Per.
Tak for dit spørgsmål.
Det var uheldigt formuleret af mig - jeg mener kapsler 🙂
Mvh Karen