Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Syltede grønne tomater (hurtig og nem opskrift)

Syltede grønne tomater (hurtig og nem opskrift)

Syltede grønne tomater
4.6 fra 69 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
70
SHARES
FacebookMessenger70PinterestEmailSMS
Opdateret: 4. november 2023 - Udgivet: 10. oktober 2022
Oversigt over indhold
  • Syltede grønne tomater
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på syltede grønne tomater
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer
Karen SenecaKaren Seneca

Syltede grønne tomater

4.56 fra 69 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 1 glas
Ret: Syltning, Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 138
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g grønne tomater
  • 200 g sukker
  • 1,5 dl eddike
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 4 kardemommefrø
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl tomaterne og prik dem med en gaffel.
  2. Bland eddike, sukker, vanilje og vand og sæt det over kog.
  3. Når sukker er opløst, og massen koger, kommer du tomaterne ned i gryden.
  4. Lad tomaterne simre i fem minutter.
  5. Skyl et patentglas i Atamon og kom forsigtigt tomaterne ned i glasset.
  6. Hæld massen ned over tomaterne, put de fire kardemommefrø ned i og luk.
  7. Skal trække i ca. to uger, før de kan spises.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 138kcalKulhydrater: 31gProtein: 7gFedt: 1gMættet fedt: 0.2gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 0.2gNatrium: 78mgKalium: 1224mgKostfibre: 7gSukker: 24gVitamin A: 3852IUVitamin C: 140mgCalcium: 78mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater er en smart måde at udnytte årets sidste tomater på. Har man et drivhus eller tomater udenfor, vil den sidste efterårsmåned sætte en stopper for modningen.

I stedet for at smide de grønne, umodne tomater ud, kan man høste og sylte dem. Det er ikke kun en smart måde at undgå madspild på. Det er også en virkelig lækker delikatesse.

De grønne tomater koges kort i en eddike-sukkerlage, herefter skal de blot trække to uger, før de er spiseklare. Du kan læse mere om tomater her.

Her får du opskriften på de syltede grønne tomater som, i modsætning til almindelige, røde syltede tomater, kommer til at smage sødt.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Syltede røde tomater
  • Opskrifter med tomater
  • Bagte tomater
  • Verdens bedste tomatketchup

Tips

Så har du syltede grønne tomater, og de er altså altid lækre. Velbekomme.

FAQ

Hvordan opbevares syltede grønne tomater?

De syltede grønne tomater opbevares bedst i et mørkt og køligt rum. Derfor kan du med fordel opbevare de syltede tomater i køleskabet.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rune skriver

    september 06, 2025 at 12:37 pm

    Skal de trække på køl eller i stuetemperatur?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 06, 2025 at 4:11 pm

      Hej Rune
      Helst på køl - og jeg har opdateret artiklen. Tak.
      Bh Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required