Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Sydfynsk æblekage

Sydfynsk æblekage med crumble på toppen

Sydfynsk æblekage
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
257
SHARES
FacebookMessenger257PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sydfynsk æblekage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Sydfynsk æblekage
  • Tips
  • Kommentarer

Sydfynsk æblekage

Rakel Seneca
4.9 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Sydfynsk æblekage er super lækker. Den er fuld af æbler og kanel, og så bages den med smuldre-dej både i bunden og på toppen.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 75 g hvedemel
  • 15 g maizena
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 75 g smør (stuetemperatur)
  • 75 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 stk æg
  • 1 stor æble
  • 1 spsk kanel (stødt )
Smuldredej
  • 25 g smør (stuetemperatur)
  • 25 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • 1 knivspids bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 170 grader og smør en rund kageform på cirka 20 centimeter.
Smuldre-dej
  1. Begynd med at lave smuldredejen. Tag en skål og tilføj den bløde smør, derefter hvedemel, sukker og bagepulver. Brug nu din hænder til at smuldre det sammen.
  2. Put halvdelen af smuldredejen i kageformen og stil den anden halvdel til side til senere.
Kagedej
  1. I en skål blander du hvedemel, Maizena, bagepulver og salt sammen.
  2. I en separat skål kommes blødt smør, vaniljesukker og sukker. Pisk det sammen i et par minutter, så det bliver lyst og luftigt. Tilføj derefter et æg af gangen, mens du pisker videre.
  3. Bland nu de våde og tørre ingredienser sammen. Hæld derefter al dejen i kageformen.
  4. Skær æblet i halvstore både og put dem i en skål sammen med kanelen. Rør det godt sammen og placer derefter æblebådene ovenpå kagedejen.
  5. Tilføj resten af smuldredejen ovenpå æblerne og bag kagen i cirka 30 minutter. Nu er sydfynsk æblekage klar til servering med creme fraiche eller en kugle vaniljeis.

Næringsindhold

Kalorier272kcalKulhydrater36gProtein2gFedt14gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt1gKolesterol37mgNatrium492mgKalium38mgKostfibre1gSukker18gVitamin A422IUVitamin C0.1mgCalcium24mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på Sydfynsk æblekage

Sydfynsk æblekage er anderledes end andre æblekager, fordi denne her har smuldre-dej, crumble, hvilket bare gør den ekstra lækker.

Jeg har også tilføjet mere æble, end man normalt ville gøre i denne opskrift. Det gør kagen endnu bedre.

Se også: Æblecrumble - opskrift på crumblekage med æbler

Æblekagen kan både spises varm og kold, begge dele er lækkert, og jeg elsker især at spise den med lidt creme fraiche rørt op med vanilje.

Men jeg ved, at mange foretrækker vaniljeis, ellers kan man bare spise den, som den er.

Tips

Skær æblerne i store stykker, så de ikke bliver for bløde. Det er nemlig rigtig lækkert, når de stadig har en smule bid i sig.

Sydfynsk æblekage smager både dejligt varm og kold, så gem endelig eventuelle rester i køleskabet, og spis dem næste dag.

Se også andre opskrifter med æbler:

  • Gammeldags æblekage med flødeskum
  • Svampede æblemuffins med kanel
  • Kandiserede æbler som dem fra Tivoli
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anja Kierkegaard Karas skriver

    oktober 26, 2025 at 12:04 am

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required