Sydfynsk æblekage er super lækker. Den er fuld af æbler og kanel, og så bages den med smuldre-dej både i bunden og på toppen.
Sydfynsk æblekage er anderledes end andre æblekager, fordi denne her har smuldre-dej, crumble, hvilket bare gør den ekstra lækker.
Jeg har også tilføjet mere æble, end man normalt ville gøre i denne opskrift. Det gør kagen endnu bedre.
Se også: Æblecrumble - opskrift på crumblekage med æbler
Æblekagen kan både spises varm og kold, begge dele er lækkert, og jeg elsker især at spise den med lidt creme fraiche rørt op med vanilje.
Men jeg ved, at mange foretrækker vaniljeis, ellers kan man bare spise den, som den er.
Opskrift på Sydfynsk æblekage
Sydfynsk æblekage
Ingredienser
- 75 g hvedemel
- 15 g maizena
- 1,5 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 75 g smør - stuetemperatur
- 75 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 stk æg
- 1 stor æble
- 1 spsk kanel - stødt
Smuldredej
- 25 g smør - stuetemperatur
- 25 g sukker
- 40 g hvedemel
- 1 knivspids bagepulver
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme ovnen til 170 grader og smør en rund kageform på cirka 20 centimeter.
Smuldre-dej
- Begynd med at lave smuldredejen. Tag en skål og tilføj den bløde smør, derefter hvedemel, sukker og bagepulver. Brug nu din hænder til at smuldre det sammen.
- Put halvdelen af smuldredejen i kageformen og stil den anden halvdel til side til senere.
Kagedej
- I en skål blander du hvedemel, Maizena, bagepulver og salt sammen.
- I en separat skål kommes blødt smør, vaniljesukker og sukker. Pisk det sammen i et par minutter, så det bliver lyst og luftigt. Tilføj derefter et æg af gangen, mens du pisker videre.
- Bland nu de våde og tørre ingredienser sammen. Hæld derefter al dejen i kageformen.
- Skær æblet i halvstore både og put dem i en skål sammen med kanelen. Rør det godt sammen og placer derefter æblebådene ovenpå kagedejen.
- Tilføj resten af smuldredejen ovenpå æblerne og bag kagen i cirka 30 minutter. Nu er sydfynsk æblekage klar til servering med creme fraiche eller en kugle vaniljeis.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Skær æblerne i store stykker, så de ikke bliver for bløde. Det er nemlig rigtig lækkert, når de stadig har en smule bid i sig.
Sydfynsk æblekage smager både dejligt varm og kold, så gem endelig eventuelle rester i køleskabet, og spis dem næste dag.
Se også andre opskrifter med æbler:
Gammeldags æblekage med flødeskum
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: