Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Svinemørbrad i flødesovs

Svinemørbrad i flødesovs med løg og champignon

svinemørbrad i flødesovs
4.8 fra 68 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
712
SHARES
FacebookMessenger712PinterestEmailSMS
Indhold
  • Svinemørbrad i flødesovs med løg og champignon
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på svinemørbrad i flødesovs
  • Noter
  • Kommentarer

Svinemørbrad i flødesovs med løg og champignon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 68 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Svinemørbrad i flødesovs er en super nem og særdeles lækker ret til aftensmad. Mørbraden får selskab af champignon og karamelliserede løg.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad delt i otte lige store bøffer, afpudses
  • smør til stegning
  • 1 stort løg halveret og snittet i tynde skiver
  • 1 spsk balsamico eller anden mørk eddike
  • 1 spsk sukker
  • 200 g champignon i skiver
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 3 spsk ketchup
  • 1 potte timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og find et ildfast fad frem, som smøres med lidt olie.
  2. Svinemørbrad skæres ud i otte nogenlunde lige store mørbradbøffer. Skær derefter sølvsene og fedt af bøfferne.
  3. Brunes ved en god varme i smør på en pande, og krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges derefter i fadet.
  4. Kom en klat smør mere på panden og sauter nu løg ved middel varme. Når løgene er blevet lidt bløde, tilsættes lidt balsamico og sukker. Lad det karamellisere lidt, og det tager blot et par minutter. Husk at røre undervejs.
  5. Fordel løgene over mørbradbøfferne i fadet.
  6. Stil panden tilbage på kogepladen og rist nu champignonskiverne grundigt. De skal have en god farve. Kom så madlavningsfløde ved sammen med ketchup og lidt finthakket timian.
  7. Lad din flødesovs creme lidt ind, og smag den til med salt og friskkværnet peber.
  8. Fordel champignon med flødesovs over bøffer og løg.
  9. Drys lidt mere timian over din svinemørbrad med flødesovs, og stil den i ovnen i 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på svinemørbrad i flødesovs

Den her opskrift på svinemørbrad i flødesovs er en både populær, nem og meget velsmagende ret, som samtidig heller ikke tager ret lang tid at lave.

Mørbraden deles nemt i bøffer, som derefter brunes af. Tilsvarende steger du de karamelliserede løg og champignon, og det hele samles i et fad, som skal have 20 minutter i ovnen. En lækker udgave af mørbrad i fad.

Og mens dine mørbradbøffer tilberedes i flødesovsen, kan du rydde køkkenet og lave tilbehør.

Retten er lækker som hverdagsmad og weekendmad, men du kan bestemt også godt være bekendt at servere den som gæstemad.

Se også disse opskrifter med svinemørbrad:

  • Helstegt svinemørbrad i ovn uden sølvpapir
  • Lækker opskrift på sennepsglaseret svinemørbrad
  • Sådan laver du den populære mørbradgryde

Noter

Svinemørbrad i flødesovs med champignon og løg serveres straks.

Tilbehør kan være alt fra en blød kartoffelmos til kogte ris, og dertil en lækker spidskålssalat med æble og avocado.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jonna Nybølle skriver

    december 06, 2024 at 9:29 am

    Kan retten fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 06, 2024 at 9:42 am

      Hej Jonna
      Ja, det kan den sagtens. Sovsen kan dog risikere at skille en smule, men det har ingen betydning for smagen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jacqueline skriver

    oktober 14, 2024 at 10:55 pm

    Opskriften udvidet med en lag stegt bacon i tern. Kan anbefales, gav en intens god smag.

    Svar
  3. Karen skriver

    august 11, 2024 at 8:02 pm

    Smager fantastisk godt og nem at lave. Sikker succes når ungerne kommer

    Svar
  4. Wivi Larsen skriver

    november 16, 2022 at 10:26 pm

    Smagte godt men næste gang skal det ikke stå 20 min. i ovnen for den blev lidt tør.

    Svar
  5. Bente Haagensen skriver

    maj 22, 2022 at 10:27 pm

    Smagte skønt, tak for mad.

    Svar
  6. Birgit Jespersen skriver

    august 20, 2021 at 8:30 am

    Lyder rigtig lækker den skal jeg bestemt have prøvet til mine naboer

    Svar
  7. Holger G. skriver

    marts 20, 2021 at 9:11 am

    UHM SER GODT UD DEN VIL JEG LAVE HER TIL WEKENDEN

    Svar
  8. Ingelise skriver

    marts 20, 2021 at 9:11 am

    Denne ret har jeg lige lavet med susenes husk at bruge smør og fløde og pynt med sprød Bacon og små kartofler med skral på til umum

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 20, 2021 at 9:17 am

      Dejligt at høre, Ingelise - det lyder rigtig godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required