Indhold
Svinemørbrad i flødesovs med løg og champignon
Ingredienser
- 1 svinemørbrad delt i otte lige store bøffer, afpudses
- smør til stegning
- 1 stort løg halveret og snittet i tynde skiver
- 1 spsk balsamico eller anden mørk eddike
- 1 spsk sukker
- 200 g champignon i skiver
- 3 dl madlavningsfløde
- 3 spsk ketchup
- 1 potte timian
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og find et ildfast fad frem, som smøres med lidt olie.
- Svinemørbrad skæres ud i otte nogenlunde lige store mørbradbøffer. Skær derefter sølvsene og fedt af bøfferne.
- Brunes ved en god varme i smør på en pande, og krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges derefter i fadet.
- Kom en klat smør mere på panden og sauter nu løg ved middel varme. Når løgene er blevet lidt bløde, tilsættes lidt balsamico og sukker. Lad det karamellisere lidt, og det tager blot et par minutter. Husk at røre undervejs.
- Fordel løgene over mørbradbøfferne i fadet.
- Stil panden tilbage på kogepladen og rist nu champignonskiverne grundigt. De skal have en god farve. Kom så madlavningsfløde ved sammen med ketchup og lidt finthakket timian.
- Lad din flødesovs creme lidt ind, og smag den til med salt og friskkværnet peber.
- Fordel champignon med flødesovs over bøffer og løg.
- Drys lidt mere timian over din svinemørbrad med flødesovs, og stil den i ovnen i 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på svinemørbrad i flødesovs
Den her opskrift på svinemørbrad i flødesovs er en både populær, nem og meget velsmagende ret, som samtidig heller ikke tager ret lang tid at lave.
Mørbraden deles nemt i bøffer, som derefter brunes af. Tilsvarende steger du de karamelliserede løg og champignon, og det hele samles i et fad, som skal have 20 minutter i ovnen. En lækker udgave af mørbrad i fad.
Og mens dine mørbradbøffer tilberedes i flødesovsen, kan du rydde køkkenet og lave tilbehør.
Retten er lækker som hverdagsmad og weekendmad, men du kan bestemt også godt være bekendt at servere den som gæstemad.
Se også disse opskrifter med svinemørbrad:
- Helstegt svinemørbrad i ovn uden sølvpapir
- Lækker opskrift på sennepsglaseret svinemørbrad
- Sådan laver du den populære mørbradgryde
Noter
Svinemørbrad i flødesovs med champignon og løg serveres straks.
Tilbehør kan være alt fra en blød kartoffelmos til kogte ris, og dertil en lækker spidskålssalat med æble og avocado.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jonna Nybølle skriver
Kan retten fryses?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Jonna
Ja, det kan den sagtens. Sovsen kan dog risikere at skille en smule, men det har ingen betydning for smagen.
Alt det bedste
Holger
Jacqueline skriver
Opskriften udvidet med en lag stegt bacon i tern. Kan anbefales, gav en intens god smag.
Karen skriver
Smager fantastisk godt og nem at lave. Sikker succes når ungerne kommer
Wivi Larsen skriver
Smagte godt men næste gang skal det ikke stå 20 min. i ovnen for den blev lidt tør.
Bente Haagensen skriver
Smagte skønt, tak for mad.
Birgit Jespersen skriver
Lyder rigtig lækker den skal jeg bestemt have prøvet til mine naboer
Holger G. skriver
UHM SER GODT UD DEN VIL JEG LAVE HER TIL WEKENDEN
Ingelise skriver
Denne ret har jeg lige lavet med susenes husk at bruge smør og fløde og pynt med sprød Bacon og små kartofler med skral på til umum
Holger Rørby Madsen skriver
Dejligt at høre, Ingelise - det lyder rigtig godt.
Alt det bedste
Holger