Her er min opskrift på svinebryst med spinat, der er en både nem og hurtig gryderet. En ribbensteg skæres i strimler, som koges møre. Serveres med ris.
Svinebryst med spinat er et fint eksempel på, hvordan du kan bruge udskæringerne til anderledes retter end normalt.
Normalt steger man en hel ribbensteg, eller anvender skiverne til en stegt flæsk med persillesovs.
Men her har jeg i stedet lavet en god og lækker gryderet ud af kødet, og det smager altså fremragende.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
- Langtidsstegt svinebryst
- Honningglaseret svinebryst
- Svinebryst med italienske flødekartofler
- Gæstegryde
Opskrift på svinebryst med spinat
Svinebryst med spinat
Ingredienser
- 1 kg ribbensteg - eller stegeflæsk i skiver
- 2 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk ingefær - revet
- 1 tsk rød karrypasta
- 1 spsk sød chilisauce
- 3 dl vand
- 1 bouillonterning
- 2 dl fløde
- 1 rød peberfrugt
- 200 g spinat - frisk
- 1 bundt forårsløg
- salt og friskkværnet peber
- 250 g ris - koges som anvist på pakken
Fremgangsmåde
- Skær sværen af ribbenstegen eller flæskeskiverne. Har du en hel ribbensteg skæres den i skiver, og skær derefter i strimler på et par centimeters bredde.
- Varm en god stegegryde op og kom en klat smør i. Steg svinekødet ved høj varme, og gerne over to omgange, så du først bruner den ene halvdel af kødet, som lægges til side, inden du bruner den anden halvdel.
- Løg og hvidløg hakkes fint og brunes med den anden halvdel af kødet, og når det er svitset af, kommes den første halvdel af kødet ligeledes i gryden.
- Skræl en knold ingefær og riv ingefæren i gryden. Tilsæt også rød karrypasta (kom mere i hvis du ønsker en stærk omgang svinebryst med spinat), chilisauce, vand og en bouillonterning.
- Lad nu gryderetten simre under låg i en time.
- Kog ris som anvist på pakken.
- Tag låget af gryden med svinebryst og kom fløden ved sammen med peberfrugt, der er skåret i mindre tern. Tilsæt mere fløde hvis du ønsker mere sovs.
- Skru lidt op for blusset, og tilsæt nu gradvist den friske spinat, så den falder sammen i gryderetten.
- Snit forårsløg i tynde strimler og tilsæt halvdelen i retten.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og pynt med den sidste del forårsløg lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Svinebryst med spinat serveres straks sammen med kogte ris og eventuelt en hvidkålssalat til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om retten her.