Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Svinebryst med spinat

Svinebryst med spinat

billede til svinebryst med spinat
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMS
Opdateret: 25. september 2023 - Udgivet: 20. december 2019

Her er min opskrift på svinebryst med spinat, der er en både nem og hurtig gryderet. En ribbensteg skæres i strimler, som koges møre. Serveres med ris.

Svinebryst med spinat er et fint eksempel på, hvordan du kan bruge udskæringerne til anderledes retter end normalt.

Normalt steger man en hel ribbensteg, eller anvender skiverne til en stegt flæsk med persillesovs.

Men her har jeg i stedet lavet en god og lækker gryderet ud af kødet, og det smager altså fremragende.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Langtidsstegt svinebryst
  • Honningglaseret svinebryst
  • Svinebryst med italienske flødekartofler
  • Gæstegryde

Opskrift på svinebryst med spinat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svinebryst med spinat

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 780
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kg ribbensteg - eller stegeflæsk i skiver
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær - revet
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 2 dl fløde
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g spinat - frisk
  • 1 bundt forårsløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g ris - koges som anvist på pakken
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Skær sværen af ribbenstegen eller flæskeskiverne. Har du en hel ribbensteg skæres den i skiver, og skær derefter i strimler på et par centimeters bredde.
  2. Varm en god stegegryde op og kom en klat smør i. Steg svinekødet ved høj varme, og gerne over to omgange, så du først bruner den ene halvdel af kødet, som lægges til side, inden du bruner den anden halvdel.
  3. Løg og hvidløg hakkes fint og brunes med den anden halvdel af kødet, og når det er svitset af, kommes den første halvdel af kødet ligeledes i gryden.
  4. Skræl en knold ingefær og riv ingefæren i gryden. Tilsæt også rød karrypasta (kom mere i hvis du ønsker en stærk omgang svinebryst med spinat), chilisauce, vand og en bouillonterning.
  5. Lad nu gryderetten simre under låg i en time.
  6. Kog ris som anvist på pakken.
  7. Tag låget af gryden med svinebryst og kom fløden ved sammen med peberfrugt, der er skåret i mindre tern. Tilsæt mere fløde hvis du ønsker mere sovs.
  8. Skru lidt op for blusset, og tilsæt nu gradvist den friske spinat, så den falder sammen i gryderetten.
  9. Snit forårsløg i tynde strimler og tilsæt halvdelen i retten.
  10. Smag til med salt og friskkværnet peber, og pynt med den sidste del forårsløg lige inden servering.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 780kcalKulhydrater: 62gProtein: 65gFedt: 29gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 214mgNatrium: 982mgKalium: 1504mgKostfibre: 4gSukker: 7gVitamin A: 6732IUVitamin C: 58mgCalcium: 141mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Svinebryst med spinat serveres straks sammen med kogte ris og eventuelt en hvidkålssalat til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 05, 2024 at 10:50 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om retten her.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required