Svin og pasta er en lækker opskrift med inspiration fra det italienske køkken. En simreret med nakkefilet, der passer perfekt til pasta.
Her får du en lækker opskrift med svin og pasta, som en italiensk mama kunne finde på at lave den.
En skøn og nem gryderet med inspiration fra det italienske køkken, og her er det med nakkefilet fra gris. Du kan skære mindre tern af en nakkefilet, eller blot købe en pakke nakkekoteletter, og skære dem ud.
Se også: Spaghetti med bacon, olie, hvidløg og basilikum
Retten er ellers ganske simpel, og den får blandt andet smag fra de soltørrede tomater, og efter et par timer smages der til, inden den kogte pasta vendes i.
Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad.
Opskrift på gryde med svin og pasta
Svin og pasta
Ingredienser
- 450 gram nakkefilet - i mindre tern
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 1 rødløg - grofthakket
- 6 fed hvidløg - hakket
- 250 gram knoldselleri - i mindre tern
- 150 gram gulerødder - i mindre stykker
- 3 deciliter vand - gerne kogende
- 1 terning svinebouillon
- 400 gram tomatpassate
- 3 spiseskefulde soltørrede tomater - i mindre stykker
- 1 spiseskefuld salvie - tørret
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 350 gram spaghetti - koges som anvist
Sådan gør du
- Til denne ret med svin og pasta starter du med, at brune svinekødet grundigt og krydre det med salt og peber. Jeg plejer at gøre det i en pande, hvorefter det kommes i en gryde med god plads. Du kan selvfølgelig stege det direkte i gryden. Svinekødet brunes uden brug af fedtstof.
- Stil panden tilbage på kogepladen, og kom en spiseskefuld olivenolie på. Svits nu hurtigt løg og hvidløg, hvorefter knoldselleri og gulerødder kommes ved. Svitses et minuts tid og kommes op i gryden til kødet.
- Fjern stegepanden og stil gryden på kogepladen. Tilsæt vand, en bouillonterning, tomatpassata, soltørrede tomater og salvie.
- Lad det koge op, læg låg på, skrue ned for varmen og lad nu svinegryden simre i ca. 2 timer.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Kog pasta al dente, altså såp din spaghetti stadig har lidt bid.
- Vend den kogte pasta i gryderetten, og tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den lækre italienske ret med svin og pasta serveres straks.
Pastaretten kan serveres som den er, eller sammen med en nem tomatsalat.
I stedet for spaghetti kan der selvfølgelig også anvendes andre typer af pasta. Velbekomme.
Del dine ideer og tanker med os andre her: