• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Svenske chokoladesnitter - småkager

Svenske chokoladesnitter - småkager

Svenske chokoladesnitter
Svenske chokoladesnitter kaldes også chokoladebrød. Det er lækre småkager, der er sprøde udenpå og bløde indeni. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. marts 2023 - Udgivet:  13. december 2021

Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Svenske chokoladesnitter også kaldet chokoladebrød har længe været et julehit i mange hjem. Småkagerne er sprøde udenpå og bløde indeni.
  2. Opskrift på svenske chokoladesnitter
  3. Svenske chokoladesnitter
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Fakta
Gå til opskrift

Svenske chokoladesnitter også kaldet chokoladebrød har længe været et julehit i mange hjem. Småkagerne er sprøde udenpå og bløde indeni.

Svenske chokoladesnitter, chokoladebrød eller på svensk: Chokladsnittar. Kært barn har mange navne, således også disse småkager.

Og de er virkelig velsmagende. Småkagerne er bagt i flade "brød", som skæres ud, så snart de er ude af ovnen.

Det giver dem et blødt indre og et sprødt ydre. Traditionelt pensles de med æg og pyntes med perlesukker, men jeg nu godt lide hakkede mandler på toppen. De kan dog udskiftes eller kombineres med sukker.

Opskrift på svenske chokoladesnitter

Svenske chokoladesnitter

Svenske chokoladesnitter

Svenske chokoladesnitter også kaldet chokoladebrød har længe været et julehit i mange hjem. Småkagerne er sprøde udenpå og bløde indeni.
Bedømmelse
5 fra 3 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 60 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 175 g smør
  • 100 g sukker
  • 1,5 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,5 æg
  • appelsin - fintrevet skal

Pensling

  • 0,5 æg
  • 20 mandler - smuttede, hakkede
  • perlesukker

Fremgangsmåde

  • Riv appelsinskal fint, du skal bruge ca. en teskefuld.
  • Skold mandlerne, smut dem og hak dem efter ønsket størrelse.
  • Bland alle de tørre ingredienser samt appelsinskal. Skær smør i tern og fordel det med fingrene i de tørre ingredienser.
  • Slå et æg ud i en kop. Pisk det godt sammen, så du har et halvt æg til dejen og et halvt æg til at pensle med.
  • Saml nu dejen med det halve æg, den bliver ret klæg, men det er meningen. Kom dejen i køleskabet i en halv times tid eller rul den med det samme ud i to flade (1,5 cm) brød på en bageplade.
  • Pensl med det halve, sammenpiskede æg og drys med hakkede mandler og eventuelt perlesukker.
  • Bag de to chokoladebrød i ti minutter ved 180 grader.
  • Så snart de er ude af ovnen, skal du skære dem ud til småkager. Og så er de svenske chokoladesnitter klar til at blive spist.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
43
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
9
mg
3
%
Natrium
 
29
mg
1
%
Kalium
 
9
mg
0
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
0.5
g
1
%
Vitamin A
 
77
IU
2
%
Calcium
 
3
mg
0
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fakta

Ligesom sønderjyderne har deres kaffebord med alskens kager, har svenskerne også haft en tradition for kaffeborde - eller fika.

Tidligere skulle der serveres syv forskellige slags bagværk på et ordentligt, svensk kaffebord.

Disse svenske chokoladesnitter kunne være en af dem. Kagerne er siden gået hen og blevet en populær julesmåkage i mange, danske hjem. prøv også at bage de lækre kaffesnitter, som minder om disse småkager.

Opskrifter på småkager

  • Appelsinsmåkager
    Appelsinsmåkager
  • Ingenting småkager
    Ingenting - sønderjyske småkager med marengs
  • spiralsmåkager med pebermynte
    Spiralsmåkager med pebermynte
  • billederesultat for fedtebrød
    Sønderjyske fedtebrød med kokos og glasur
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Emma Beckneir

    december 16, 2021 at 5:54 pm

    Der skal vel smør i Svenske chokoladesnitter😜

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required