Appelsinsmåkager med royal icing er de perfekte julesmåkager, som smager frisk og ser super flotte ud. Og så er de oven i købet nemme at lave.
Appelsinsmåkager har en lækker frisk smag, som bare komplimenterer den søde klassiske småkage så lækkert.
Dette er en af mine yndlingssmåkager, da de er perfekt sprøde og fulde af smag og sødme.
Derudover har jeg pyntet dem med royal icing, så de ligner små skiver appelsin, det synes jeg ser virkelig fint ud.
Men man kan selvfølgelig selv vælge, hvordan man ønsker at pynte dem, kun fantasien sætter grænser.
Opskrift på appelsinsmåkager
Appelsinsmåkager
Ingredienser
- 200 gram sukker
- 220 gram smør - stuetemperatur
- 1 stk appelsin - revet skal
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 stk æg
- 400 gram hvedemel
Roayl icing
- 1 stk pasteuriseret æggehvide
- 150 gram flormelis
- 1 tsk appelsinsaft - el. mere
- 1 knivspids orange frugtfarve
Sådan gør du
- Start med at rive skal af en hel økologisk appelsin. Kom den i en skål, tilføj derefter stuetempereret smør, sukker og vaniljesukker. Pisk det sammen med en elpisker i fem minutter.
- Tilføj derefter et æg af gangen og pisk det godt sammen. Når det er pisket til en luftig og lys masse, tilføjes hvedemel. Brug til sidst hænderne til at røre dejen godt sammen.
- Pak dejen godt ind, og sæt den på køl i cirka 30 minutter.
- Forvarm ovnen på 170 grader varmluft og forbered to bageplader og beklæd dem med bagepapir.
- Drys lidt mel udover en ren bordplade og rul nu dejen tyndt ud, cirka en halv centimeter. Brug en rund småkageudstikker og put de udstukket småkager hen på bagepladen. Forsæt, indtil alt dejen er brugt op.
- Bag dem nu i cirka syv minutter, eller indtil de er let gyldne i kanterne. Lad dem køle helt ned på en rist.
- Lav nu royal icing. Kom æggehvide, appelsinsaft og flormelis i en skål. Brug en elpisker til at piske det sammen i cirka fem minutter. Det skal være luftigt og en smule stift. Tag nu en tredjedel af den hvide glasur fra. Put en smule orange frugtfarve i resten og bland det godt sammen.
- For at lave det fine mønster på småkagerne starter du med at putte orange glasur på alle småkagerne og lad den størkne.
- Derefter putter du den hvide glasur i en lille tylpose og sprøjter en hvid kant rundt om hver småkage og derefter selve mønsteret i midten.
- Lad glasuren størkne og så er de gode appelsinsmåkager klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
I selve småkagedejen til appelsinsmåkager har jeg tilføjet masser af skal fra appelsinen, og så er der også lidt appelsinsaft i glasuren.
Derudover har jeg også kommet vanilje i dejen, hvilket altid er virkelig lækkert.
Du kan også tilføje lidt stødt kanel eller stødt nelliker til dejen for at gøre dine appelsinsmåkager ekstra julet.
Se også vores andre opskrifter på småkager her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: