• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Svensk pølseret - nem opskrift med pølser, løg og kartofler

billede med svensk pølseret
Hjemmelavet svensk pølseret med løg, pølser og kartofler, der laves af gode råvarer, herunder wienerpølser. Drys med lidt purløg. Pølseretten kan laves i pande eller gryde. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. maj 2025 - Udgivet:  1. maj 2025

Del gerne:
504
SHARES
FacebookMessenger504PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Svensk pølseret
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Servering
  8. Hvad er svensk pølseret?
  9. Typiske spørgsmål
4.7 fra 177 stemmer
Gå til opskrift

Svensk pølseret med løg, pølser og kartofler er nem hverdagsmad, der smager super godt, når den er lavet korrekt. Og denne opskrift er den helt klassiske, og den smager præcist som den skal.

Og selvom pølseretten selvfølgelig får dig til at tro, at der er tale om en klassiker fra det svenske køkken, så dette altså ikke tilfældet. Som du kan læse længere nede.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og du får også en video med fremgangsmåden.

Se også disse opskrifter:

  • Svensk kyllingeret
  • Ejners pølsemix
  • Pølsegryde

Opskrift

billede med svensk pølseret

Svensk pølseret

Her får du min opskrift på svensk pølseret. En autentisk og populær ret med pølser, kartofler og løg, der er et hit i enhver børnefamilie.
Bedømmelse
4.7 fra 177 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 650 g kartofler
  • 1 løg
  • 4 wienerpølser
  • 2 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk tomatpasta
  • 3 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • purløg - hakket, til pynt

Fremgangsmåde

  • Start med at koge kartofler møre i saltet vand. Lad dem trække i kogevandet nogle minutter, inden du hælder vandet fra. Skær kartoflerne ud i mindre og mundrette stykker.
    Skær de kogte kartofler i mindre stykker, og kom dem i pølseretten til sidst. Ellers koger de ud og bliver smattede, og det er ikke så lækkert. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Så skærer du løg i tern, sådan en mellemting mellem finthakket og grofthakket. Kom så en god sjat olie og lidt smør på en stor sauterpande (eller lav svensk pølseret i en stor gryde). Svits nu løg i et par minutter ved middel varme, så de bliver bløde og lækre, men uden at tage farve!
    Svits løg i lidt olie og smør, så de bliver blanke. Dte giver en god smag til den svenske pølseret. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Skær wienerpølser i skrå skiver, så de kan få noget stegeoverflade. Og svits så pølserne sammen med løget i yderligere tre minutter. Rør lidt i løg og pølsestykker undervejs, så det ikke brænder på.
    Køb nogle gode wienerpølser, og skår dem i skrå skiver. Så får de mere smag under bruningen på panden. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Skru en anelse længere ned for varmen, og tilsæt nu mælk sammen med fløde, tomatpasta og paprika. Kom også de kogte kartofler ved.
    Sådan skal løg og pølser til den svenske pølseret se ud efter bruning. Helt perfekte og med masser af smag. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Lad nu pølseretten simre i cirka 10 minutter. Smag den svenske pølseret til med salt og friskkværnet peber. Drys med hakket purløg.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
517
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
95
mg
32
%
Natrium
 
641
mg
28
%
Kalium
 
1123
mg
32
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
19
g
38
%
Vitamin A
 
765
IU
15
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
115
mg
12
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Svensk pølseret laves typisk med wienerpølser eller røde pølser, der skæres i mindre stykker. På den måde kan du også få brugt rester af pølser i køleskabet.

Pølseretten serveres straks som den er. Og den er altid et sikkert hit hos både børn og voksne.

Paprika kan i øvrigt udskiftes med karry, hvilket også giver en rigtig fin smag i retten. Du kan i øvrigt lave pølseretten i ovnen.

Hvad er svensk pølseret?

Umiddelbart skulle man tro, at den svenske pølseret er en del af det svenske køkken. Men sådan er det ikke. Man ved ikke præcist hvor navnet kommer fra, men der er mindst ét godt bud på det.

Og her skal vi faktisk finde forklaringen i Danmark. Navnet på pølseretten kommer nemlig muligvis fra danske skoleelever, der var på tur i Sverige.

Her fik de på sidstedagen rester i form af kartofler, pølser og løg som en gryderet, og dér opstod navnet muligvis. Men i virkeligheden er det altså mere en dansk pølseret end svensk.

Typiske spørgsmål

Hvem opfandt retten?

Man skulle måske tro, at svensk pølseret er en svensk opfindelse, men det er der ikke noget der tyder på. I stedet er retten måske opfundet af danske skoleelever, der lavede en reste-ret under en tur til Sverige.

Hvilke pølser er gode til retten?

Som sådan kan du anvende alle slags pølser. Men bedst er pølseretten med almindelige wiener- eller grillpølser.

Kan man bruge andre krydderier?

Typisk laves pølseretten med paprika, men prøv også med lidt karry. Det giver en forrygende smag.

Skal der eddike i?

Du kan sagtens komme lidt eddike i den svenske pølseret, hvilket giver pølseretten en lidt mere syrlig kant. Men ikke for meget, og kom så også gerne lidt sukker i for at give lidt modspil.

Hvad hedder svensk pølseret i Sverige?

Det pudsige er, at retten ikke findes i Sverige. Der findes en ret der hedder korv stroganoff, som er en pølseret, men den ligner ikke det vi i Danmark kalder svensk pølseret.

Hvor lang tid kan retten holde sig frisk?

Opbevarer pølseretten på køl, og her kan den holde sig i op til 2-3 dage. Du kan også fryse den ned.

Hvor mange kalorier er der i den?

I svensk pølseret til en person er der lige godt og vel 500 kalorier.

Er det sundt at spise pølser?

Nej, det kan man ikke sige. Pølser er lavet af forarbejdet kød, typisk svinekød, og det anbefales ikke at man spiser for meget af det. Samtidig indeholder pølser en del mættet fedt, salt og en hel del kalorier. Så spis pølser med måde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Weyhe Christiansen

    februar 25, 2025 at 12:24 pm

    Tak for den gode opskrift til Svensk Pølseret den smager dejlig.
    Men historien om Svensk Pølseret skal nok findes et mindre appetitlig sted.
    Vikingbådene var et dansk rederi, som sejlede forlystelsessejlads på Øresund i årene 1953-1972. Toldfrit sprit, smørrebrød øl og snaps, Spritforbud i Sverige så det var vældigt populært med sådan en tur.
    En tur i Nyhavn, mere øl. Så lige en pølse ved pølsevognen før sejlturen hjem til Sverige.
    Der kunne godt være søgang, så der skulle "ofres" til de højere magter, deraf navnet Svensk Pølseret.

    Svar
  2. Ann Akselsen

    november 11, 2024 at 2:16 pm

    Lækker opskrift

    Svar
  3. Erna Pedersen

    oktober 09, 2024 at 5:44 pm

    Kæmpe godt. Serverede for mine gæster og de roste min pølseret

    Svar
  4. Heinz

    maj 31, 2024 at 8:26 am

    den er god

    Svar
  5. Steen Faurdal

    april 16, 2024 at 10:16 am

    som altid en super opskrift der er til at forstå

    Svar
  6. Nils Bielefeldt

    marts 09, 2024 at 7:52 pm

    Dejlig opskrift Holger, bruger den tit !
    af og til laver jeg også :
    Italiensk pøseret.....med pasta
    Indisk pølseret.......ris

    Svar
  7. Dorthe

    april 17, 2023 at 11:54 am

    Kan man skære kartoflerne i tern inden de koges, eller er det en dårlig idé?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 17, 2023 at 12:00 pm

      Hej Dorthe
      Det kan du sagtens, men pas på de ikke koger for meget ud 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Birgit Bock

    marts 19, 2023 at 8:55 am

    Meget begejstret for dine opskrifter. Har gjort den daglige madlavning mere interessant. Mad skal vi jo have! Men hvordan finder jeg de opskrifter, jeg har hjertemærket, netop for at kunne finde dem igen
    Mvh

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required