Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Svensk mørbrad opskrift: En velsmagende ret med svinemørbrad

Svensk mørbrad opskrift: En velsmagende ret med svinemørbrad

Svensk mørbrad med hasselback kartofler
4.9 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS
Opdateret: 24. september 2024 - Udgivet: 31. januar 2022

Svensk mørbrad med hasselback kartofler er en lækker opskrift på aftensmad med mørbrad, porrer og ketchup. Også god som gæstemad.

Svensk mørbrad med hasselback kartofler fører hurtigt tankerne hen på svensk pølseret, men det er nu en noget anden ret vi er ude i her.

Det er nemlig god mad med svinemørbrad, der laves i et fad sammen med blandt andet porrer, ketchup, fløde og peberfrugt.

På mange måder minder retten om en almindelig mørbrad i fad, og jeg ved faktisk heller ikke præcist hvorfor den har fået det svenske tilføjet i navnet.

Se også disse opskrifter med mørbrad:

  • Mørbradgryde
  • Den sorte gryde
  • Svinemørbrad i flødesovs

Opskriften er beregnet til fire personer.

Oversigt over indhold
  • Svensk mørbrad med hasselback kartofler er en lækker opskrift på aftensmad med mørbrad, porrer og ketchup. Også god som gæstemad.
  • Svensk mørbrad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svensk mørbrad

4.85 fra 19 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Svensk
Kalorier: 462
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - afpudset (alt efter størrelse)
  • 250 g champignon - i skiver
  • 2 porrer - i ringe
  • 2,5 dl piskefløde
  • 5 spsk tomatketchup - gerne en Heinz
  • 1½ tsk chilipulver - eller efter smag, kan udelades
  • 1 rød peberfrugt
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Skær mørbrad i bøffer à ca. 1-1,5 cm. tykkelse. Bank dem flade med håndroden. Brug en eller to svinemørbrad, afhængig af størrelse og hvor sultne I er.
  2. Brun dem hurtigt på en pande i lidt smør og krydr dem på begge sider med salt og friskkværnet peber.
  3. Læg dem i et ovnfast fad.
  4. Rist champignon og porrer i fedtstof på samme pande, lad det svitse lidt, krydr og hæld over mørbradbøfferne.
  5. Kog panden af med fløde, ketchup, chilipulver, salt og friskkværnet peber. Du kan også anvende madlavningsfløde. Tilsæt mere fløde, hvis du ønsker rigeligt med sovs!
  6. Hæld saucen over kød og grønsager.
  7. Fjern frøstolen i peberfrugten og skær den i ringe.
  8. Læg ringene øverst som pynt. Stil dit fad med svensk mørbrad i en 200 grader varm ovn på nederste rille i ca. 20 minutter. Måske lidt mere.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 462kcalKulhydrater: 17gProtein: 36gFedt: 28gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 168mgNatrium: 872mgKalium: 1058mgKostfibre: 2gSukker: 10gVitamin A: 2914IUVitamin C: 46mgCalcium: 86mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Svensk mørbrad serveres naturligvis med hasselback kartofler og en lækker salat. Prøv en god spidskålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. sven zaber skriver

    februar 28, 2023 at 11:12 am

    Dine tider holder ikke.
    Der mangler altid klargøring, og oprydning. Og hasselbagt kartoffel på 40 min er ikke muligt.

    Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required