Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Svensk mørbrad opskrift: En velsmagende ret med svinemørbrad

Svensk mørbrad opskrift: En velsmagende ret med svinemørbrad

Svensk mørbrad med hasselback kartofler
4.9 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS

Svensk mørbrad med hasselback kartofler er en lækker opskrift på aftensmad med mørbrad, porrer og ketchup. Også god som gæstemad.

Svensk mørbrad med hasselback kartofler fører hurtigt tankerne hen på svensk pølseret, men det er nu en noget anden ret vi er ude i her.

Det er nemlig god mad med svinemørbrad, der laves i et fad sammen med blandt andet porrer, ketchup, fløde og peberfrugt.

På mange måder minder retten om en almindelig mørbrad i fad, og jeg ved faktisk heller ikke præcist hvorfor den har fået det svenske tilføjet i navnet.

Se også disse opskrifter med mørbrad:

  • Mørbradgryde
  • Den sorte gryde
  • Svinemørbrad i flødesovs

Opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold
  • Svensk mørbrad med hasselback kartofler er en lækker opskrift på aftensmad med mørbrad, porrer og ketchup. Også god som gæstemad.
  • Svensk mørbrad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Svensk mørbrad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 19 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Svensk mørbrad med hasselback kartofler er en lækker opskrift på aftensmad med mørbrad, porrer og ketchup. Også god som gæstemad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Svensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (afpudset (alt efter størrelse))
  • 250 g champignon (i skiver)
  • 2 porrer (i ringe)
  • 2,5 dl piskefløde
  • 5 spsk tomatketchup (gerne en Heinz)
  • 1½ tsk chilipulver (eller efter smag, kan udelades)
  • 1 rød peberfrugt
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær mørbrad i bøffer à ca. 1-1,5 cm. tykkelse. Bank dem flade med håndroden. Brug en eller to svinemørbrad, afhængig af størrelse og hvor sultne I er.
  2. Brun dem hurtigt på en pande i lidt smør og krydr dem på begge sider med salt og friskkværnet peber.
  3. Læg dem i et ovnfast fad.
  4. Rist champignon og porrer i fedtstof på samme pande, lad det svitse lidt, krydr og hæld over mørbradbøfferne.
  5. Kog panden af med fløde, ketchup, chilipulver, salt og friskkværnet peber. Du kan også anvende madlavningsfløde. Tilsæt mere fløde, hvis du ønsker rigeligt med sovs!
  6. Hæld saucen over kød og grønsager.
  7. Fjern frøstolen i peberfrugten og skær den i ringe.
  8. Læg ringene øverst som pynt. Stil dit fad med svensk mørbrad i en 200 grader varm ovn på nederste rille i ca. 20 minutter. Måske lidt mere.

Næringsindhold

Kalorier462kcalKulhydrater17gProtein36gFedt28gMættet fedt16gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.1gKolesterol168mgNatrium872mgKalium1058mgKostfibre2gSukker10gVitamin A2914IUVitamin C46mgCalcium86mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Svensk mørbrad serveres naturligvis med hasselback kartofler og en lækker salat. Prøv en god spidskålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. sven zaber skriver

    februar 28, 2023 at 11:12 am

    Dine tider holder ikke.
    Der mangler altid klargøring, og oprydning. Og hasselbagt kartoffel på 40 min er ikke muligt.

    Svar
  2. Jan skriver

    juli 15, 2022 at 8:33 am

    Hej,
    kan man erstatte hasselback kartofler med en god gang kartoffelmos?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 15, 2022 at 9:06 am

      Hej Jan
      Jeps - det kan du sagtens 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  3. Jolanda skriver

    juli 12, 2022 at 3:37 pm

    Virkelig en dejlig ret til hele familien.

    Svar
  4. Malene skriver

    marts 22, 2021 at 11:49 am

    Det skal prøves

    Svar
  5. Dorethe skriver

    marts 22, 2021 at 11:49 am

    Lækkert 😋

    Svar
  6. Karin skriver

    marts 22, 2021 at 11:48 am

    Mums

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required