• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Sur-sød sauce med svinekød - autentisk kinesisk

Sur-sød sauce med svinekød - autentisk kinesisk

Sur-sød sauce med svinekød
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. september 2023 - Udgivet: 3. maj 2021

Sur-sød sauce med svinekød eller kylling er en klassisk ret, som smager fortrinligt. Her får du en opskrift, som sender sanserne til Asien.

Sur-sød sauce med svinekød er en af de retter, som mange af os har smagt på en kinesisk restaurant.

Hvis vi er heldige, er smagen lige i skabet, hvis ikke er saucen klistret og hvinende sød. Det er den ikke, når du følger denne opskrift.

Retten stammer fra det kantonesiske køkken, som er kendt for at dyrke konsistens lige så meget som smag. Det betyder, at svinekødstern skal frituresteges, så de bliver knasende sprøde.

Grøntsagerne lynsteges for at bevare deres sprødhed, og saucen skal være en smule klistret, så den svøber sig om ingredienserne.

Opskrift på sur-sød sauce med svinekød

Sur-sød sauce med svinekød
Karen SenecaKaren Seneca

Sur-sød sauce med svinekød

4.74 fra 23 stemmer
Sur-sød sauce med svinekød eller kylling er en klassisk ret, som smager fortrinligt. Her får du en opskrift, som sender sanserne til Asien.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Marinering 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Kalorier: 647
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Svinekød marinering og stegning
  • 400 g svinekød - i tern
  • 75 g kartoffelmel
  • 75 g rismel
  • 5 dl madolie - til stegning af kødet
  • 2 tsk sojasauce
  • 2 tsk sherry
  • 1 spsk ingefær - fintrevet
  • 1 æg
  • 2 cm kanelstang - el 1 tsk stødt
  • 2 hele stjerneanis - el ½ tsk stødt
  • 1 spsk sichuanpeber
  • 1 spsk hele nelliker - el 1 tsk stødt
  • 1 tsk fennikelfrø - hel og knuste
Sauce
  • 1 dl tomatketchup
  • ½ ds ananassaft
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk riseddike
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sesamolie
Grønt og frugt
  • 1 stor rød peberfrugt - firkanter
  • 1 ds ananas
  • 1 bundt forårsløg - skiver
  • 1 lille løg - i både
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 stk rød chili - strimler

Fremgangsmåde
 

Friteret svinekød
  1. Begynd med at marinere kødet: Lav en marinade af krydderier, knust i en morter, sojasauce, æg, sherry og fintrevet ingefær. Lad kødet stå overdækket i marinaden i køleskabet i en halv time.
  2. Varm olien op i en wok eller stegepande. Imens blander du svinetern med ris- og kartoffelmel, så melet dækker hele vejen rundt om hver enkelt tern.
  3. Frituresteg, til kødet er sprødt og gyldenbrunt. Tag dem op af panden med en hulske og lad dem dryppe af på nogle stykker køkkenrulle. Hvis du ikke synes, at de er sprøde, kan du give dem en omgang til i et par minutter.
Sur-sød sauce
  1. Bland ingredienserne i en skål. Sæt til side.
  2. Skær peberfrugt i store tern, ananas i mindre stykker, løget i både og forårsløg i skiver a ca. 2 cm.
  3. Steg løg, chili og hvidløg i et minut, tilsæt ananas, forårsløg og peberfrugt og lynsteg for høj varme i et halvt minut.
  4. Tilsæt saucen og rør rundt, mens du varmer det op i ca. et minut. Ikke mere.
  5. Jævning: Bland en smule kartoffelmel med vand og hæld det i saucen, mens du rører rundt. Saucen skal tykne lidt, den må ikke være for tynd.
  6. Hæld nu kødet i retten og varm op et par minutter.
  7. Server straks sursød sauce med svinekød til en skål kogte ris.

Næringsindhold

Kalorier: 647kcalKulhydrater: 58gProtein: 23gFedt: 37gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.1gKolesterol: 113mgNatrium: 752mgKalium: 867mgKostfibre: 5gSukker: 20gVitamin A: 1733IUVitamin C: 100mgCalcium: 76mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringstips og andre opskrifter

De fem krydderier, der bruges til marinaden - kanel, peber, fennikelfrø, anis og nelliker - kan købes som et samlet krydderi under navnet 'Five Spice'.

Server sur-sød sauce med svinekød til en skål, kogte ris, som du klipper lidt purløg henover før serveringen.

Hvis du vil have en hurtig instruktion til madlavning med wok, kan du læse denne artikel: Wokguide: Lynstegning af grønt og kød.

Se også disse asiatiske opskrifter:

  • Kinesisk citronkylling
  • Kylling i barbecuesauce - skøn mongolsk aftensmad
  • Panang karry - lækker thaimad med oksekød
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tine

    januar 02, 2025 at 6:45 pm

    Har lavet denne 2 gange nu og det er virkelig blevet en favorit! Det er så lækkert og velsmagende 🤌

    Svar
  2. Ingelise Andersen

    august 03, 2023 at 8:04 pm

    Denne gang købte jeg noget ordentligt kød ved slagteren,se det var noget bedre end sidst.jeg synes nu at der er noget arbejde ved retten.smagte skønt.er 73 år så måske

    Svar
  3. Ingelise Andersen

    december 02, 2022 at 10:18 pm

    Dejlig ret jeg har dog været uheldig med kødet,købte gris i tern men det var ikke andet end trævler.smagte dog godt

    Svar
  4. Anne

    juli 19, 2022 at 4:27 pm

    Hej
    Det ville være en fantastisk hjælp hvis der var en tabel med næringsindhold til opskriften 😉

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 19, 2022 at 5:32 pm

      Hej Anne
      Jeg er ved at rulle næringsindhold ud på alle opskrifter på Madens Verden, da det har været et stort ønske fra mange brugere.
      Jeg har nu lavet udregningen for denne opskrift - og lagt boksen på. God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Pia

    juli 17, 2022 at 7:19 pm

    Dette er den bedste sur sød sauce jeg har lavet.
    Hele retten smager godt og det til trods for at jeg undlod nogle få ingredienser.

    Svar
  6. J. Nielsen

    maj 25, 2022 at 10:28 am

    En dåse ananas er et vidt begreb. Jeg kan købe tre forskellige størrelser? Og hvad er sichuanpeber?? Jeg savner ofte en nærmere beskrivelse af de "fremmede" ingredienser. Og hvor jeg kan købe dem.

    Svar
    • Karen Seneca

      maj 25, 2022 at 12:02 pm

      Hej
      Tak for din besked.
      Du kan læse om sichuanpeber her: https://madensverden.dk/sichuanpeber-krydderiet-til-asiatisk-mad/. Krydderiet kan købes i asiatiske supermarkeder men også i større danske som Føtex.
      En typisk dåse ananas vejer 340 gram, men du har ret. Vi bør udspecificere vægt i stedet for at skrive dåse.
      Med venlig hilsen Karen

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required