Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sur-sød sauce med svinekød

Sur-sød sauce med svinekød (autentisk kinesisk)

Sur-sød sauce med svinekød
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Sur-sød sauce med svinekød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sur-sød sauce med svinekød
  • Serveringstips og andre opskrifter
  • Kommentarer

Sur-sød sauce med svinekød

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 23 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Marinering: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 5 minutter min
Sur-sød sauce med svinekød eller kylling er en klassisk ret, som smager fortrinligt. Her får du en opskrift, som sender sanserne til Asien.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Svinekød marinering og stegning
  • 400 g svinekød (i tern)
  • 75 g kartoffelmel
  • 75 g rismel
  • 5 dl madolie (til stegning af kødet)
  • 2 tsk sojasauce
  • 2 tsk sherry
  • 1 spsk ingefær (fintrevet)
  • 1 æg
  • 2 cm kanelstang (el 1 tsk stødt)
  • 2 hele stjerneanis (el ½ tsk stødt)
  • 1 spsk sichuanpeber
  • 1 spsk hele nelliker (el 1 tsk stødt)
  • 1 tsk fennikelfrø (hel og knuste)
Sauce
  • 1 dl tomatketchup
  • ½ ds ananassaft
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk riseddike
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sesamolie
Grønt og frugt
  • 1 stor rød peberfrugt (firkanter)
  • 1 ds ananas
  • 1 bundt forårsløg (skiver)
  • 1 lille løg (i både)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 stk rød chili (strimler)

Fremgangsmåde

Friteret svinekød
  1. Begynd med at marinere kødet: Lav en marinade af krydderier, knust i en morter, sojasauce, æg, sherry og fintrevet ingefær. Lad kødet stå overdækket i marinaden i køleskabet i en halv time.
  2. Varm olien op i en wok eller stegepande. Imens blander du svinetern med ris- og kartoffelmel, så melet dækker hele vejen rundt om hver enkelt tern.
  3. Frituresteg, til kødet er sprødt og gyldenbrunt. Tag dem op af panden med en hulske og lad dem dryppe af på nogle stykker køkkenrulle. Hvis du ikke synes, at de er sprøde, kan du give dem en omgang til i et par minutter.
Sur-sød sauce
  1. Bland ingredienserne i en skål. Sæt til side.
  2. Skær peberfrugt i store tern, ananas i mindre stykker, løget i både og forårsløg i skiver a ca. 2 cm.
  3. Steg løg, chili og hvidløg i et minut, tilsæt ananas, forårsløg og peberfrugt og lynsteg for høj varme i et halvt minut.
  4. Tilsæt saucen og rør rundt, mens du varmer det op i ca. et minut. Ikke mere.
  5. Jævning: Bland en smule kartoffelmel med vand og hæld det i saucen, mens du rører rundt. Saucen skal tykne lidt, den må ikke være for tynd.
  6. Hæld nu kødet i retten og varm op et par minutter.
  7. Server straks sursød sauce med svinekød til en skål kogte ris.

Næringsindhold

Kalorier647kcalKulhydrater58gProtein23gFedt37gMættet fedt9gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt18gTransfedt0.1gKolesterol113mgNatrium752mgKalium867mgKostfibre5gSukker20gVitamin A1733IUVitamin C100mgCalcium76mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sur-sød sauce med svinekød

Sur-sød sauce med svinekød er en af de retter, som mange af os har smagt på en kinesisk restaurant.

Hvis vi er heldige, er smagen lige i skabet, hvis ikke er saucen klistret og hvinende sød. Det er den ikke, når du følger denne opskrift.

Retten stammer fra det kantonesiske køkken, som er kendt for at dyrke konsistens lige så meget som smag. Det betyder, at svinekødstern skal frituresteges, så de bliver knasende sprøde.

Grøntsagerne lynsteges for at bevare deres sprødhed, og saucen skal være en smule klistret, så den svøber sig om ingredienserne.

Serveringstips og andre opskrifter

De fem krydderier, der bruges til marinaden - kanel, peber, fennikelfrø, anis og nelliker - kan købes som et samlet krydderi under navnet 'Five Spice'.

Server sur-sød sauce med svinekød til en skål, kogte ris, som du klipper lidt purløg henover før serveringen.

Hvis du vil have en hurtig instruktion til madlavning med wok, kan du læse denne artikel: Wokguide: Lynstegning af grønt og kød.

Se også disse asiatiske opskrifter:

  • Kinesisk citronkylling
  • Kylling i barbecuesauce - skøn mongolsk aftensmad
  • Panang karry - lækker thaimad med oksekød
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tine skriver

    januar 02, 2025 at 6:45 pm

    Har lavet denne 2 gange nu og det er virkelig blevet en favorit! Det er så lækkert og velsmagende 🤌

    Svar
  2. Ingelise Andersen skriver

    august 03, 2023 at 8:04 pm

    Denne gang købte jeg noget ordentligt kød ved slagteren,se det var noget bedre end sidst.jeg synes nu at der er noget arbejde ved retten.smagte skønt.er 73 år så måske

    Svar
  3. Ingelise Andersen skriver

    december 02, 2022 at 10:18 pm

    Dejlig ret jeg har dog været uheldig med kødet,købte gris i tern men det var ikke andet end trævler.smagte dog godt

    Svar
  4. Anne skriver

    juli 19, 2022 at 4:27 pm

    Hej
    Det ville være en fantastisk hjælp hvis der var en tabel med næringsindhold til opskriften 😉

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 19, 2022 at 5:32 pm

      Hej Anne
      Jeg er ved at rulle næringsindhold ud på alle opskrifter på Madens Verden, da det har været et stort ønske fra mange brugere.
      Jeg har nu lavet udregningen for denne opskrift - og lagt boksen på. God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Pia skriver

    juli 17, 2022 at 7:19 pm

    Dette er den bedste sur sød sauce jeg har lavet.
    Hele retten smager godt og det til trods for at jeg undlod nogle få ingredienser.

    Svar
  6. J. Nielsen skriver

    maj 25, 2022 at 10:28 am

    En dåse ananas er et vidt begreb. Jeg kan købe tre forskellige størrelser? Og hvad er sichuanpeber?? Jeg savner ofte en nærmere beskrivelse af de "fremmede" ingredienser. Og hvor jeg kan købe dem.

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      maj 25, 2022 at 12:02 pm

      Hej
      Tak for din besked.
      Du kan læse om sichuanpeber her: https://madensverden.dk/sichuanpeber-krydderiet-til-asiatisk-mad/. Krydderiet kan købes i asiatiske supermarkeder men også i større danske som Føtex.
      En typisk dåse ananas vejer 340 gram, men du har ret. Vi bør udspecificere vægt i stedet for at skrive dåse.
      Med venlig hilsen Karen

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required