Sur-sød sauce med svinekød eller kylling er en klassisk ret, som smager fortrinligt. Her får du en opskrift, som sender sanserne til Asien.
Sur-sød sauce med svinekød er en af de retter, som mange af os har smagt på en kinesisk restaurant.
Hvis vi er heldige, er smagen lige i skabet, hvis ikke er saucen klistret og hvinende sød. Det er den ikke, når du følger denne opskrift.
Retten stammer fra det kantonesiske køkken, som er kendt for at dyrke konsistens lige så meget som smag. Det betyder, at svinekødstern skal frituresteges, så de bliver knasende sprøde.
Grøntsagerne lynsteges for at bevare deres sprødhed, og saucen skal være en smule klistret, så den svøber sig om ingredienserne.
Opskrift på sur-sød sauce med svinekød
Sur-sød sauce med svinekød
Ingredienser
- 400 g svinekød - i tern
- 75 g kartoffelmel
- 75 g rismel
- 5 dl madolie - til stegning af kødet
- 2 tsk sojasauce
- 2 tsk sherry
- 1 spsk ingefær - fintrevet
- 1 æg
- 2 cm kanelstang - el 1 tsk stødt
- 2 hele stjerneanis - el ½ tsk stødt
- 1 spsk sichuanpeber
- 1 spsk hele nelliker - el 1 tsk stødt
- 1 tsk fennikelfrø - hel og knuste
- 1 dl tomatketchup
- ½ ds ananassaft
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk riseddike
- 2 tsk soja
- 1 tsk sesamolie
- 1 stor rød peberfrugt - firkanter
- 1 ds ananas
- 1 bundt forårsløg - skiver
- 1 lille løg - i både
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 stk rød chili - strimler
Fremgangsmåde
- Begynd med at marinere kødet: Lav en marinade af krydderier, knust i en morter, sojasauce, æg, sherry og fintrevet ingefær. Lad kødet stå overdækket i marinaden i køleskabet i en halv time.
- Varm olien op i en wok eller stegepande. Imens blander du svinetern med ris- og kartoffelmel, så melet dækker hele vejen rundt om hver enkelt tern.
- Frituresteg, til kødet er sprødt og gyldenbrunt. Tag dem op af panden med en hulske og lad dem dryppe af på nogle stykker køkkenrulle. Hvis du ikke synes, at de er sprøde, kan du give dem en omgang til i et par minutter.
- Bland ingredienserne i en skål. Sæt til side.
- Skær peberfrugt i store tern, ananas i mindre stykker, løget i både og forårsløg i skiver a ca. 2 cm.
- Steg løg, chili og hvidløg i et minut, tilsæt ananas, forårsløg og peberfrugt og lynsteg for høj varme i et halvt minut.
- Tilsæt saucen og rør rundt, mens du varmer det op i ca. et minut. Ikke mere.
- Jævning: Bland en smule kartoffelmel med vand og hæld det i saucen, mens du rører rundt. Saucen skal tykne lidt, den må ikke være for tynd.
- Hæld nu kødet i retten og varm op et par minutter.
- Server straks sursød sauce med svinekød til en skål kogte ris.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringstips og andre opskrifter
De fem krydderier, der bruges til marinaden - kanel, peber, fennikelfrø, anis og nelliker - kan købes som et samlet krydderi under navnet 'Five Spice'.
Server sur-sød sauce med svinekød til en skål, kogte ris, som du klipper lidt purløg henover før serveringen.
Hvis du vil have en hurtig instruktion til madlavning med wok, kan du læse denne artikel: Wokguide: Lynstegning af grønt og kød.
Se også disse asiatiske opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Tine skriver
Har lavet denne 2 gange nu og det er virkelig blevet en favorit! Det er så lækkert og velsmagende 🤌