Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Sur-sød sauce med svinekød - autentisk kinesisk

Sur-sød sauce med svinekød - autentisk kinesisk

Sur-sød sauce med svinekød
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS
Opdateret: 25. september 2023 - Udgivet: 3. maj 2021

Sur-sød sauce med svinekød eller kylling er en klassisk ret, som smager fortrinligt. Her får du en opskrift, som sender sanserne til Asien.

Sur-sød sauce med svinekød er en af de retter, som mange af os har smagt på en kinesisk restaurant.

Hvis vi er heldige, er smagen lige i skabet, hvis ikke er saucen klistret og hvinende sød. Det er den ikke, når du følger denne opskrift.

Retten stammer fra det kantonesiske køkken, som er kendt for at dyrke konsistens lige så meget som smag. Det betyder, at svinekødstern skal frituresteges, så de bliver knasende sprøde.

Grøntsagerne lynsteges for at bevare deres sprødhed, og saucen skal være en smule klistret, så den svøber sig om ingredienserne.

Opskrift på sur-sød sauce med svinekød

Karen SenecaKaren Seneca

Sur-sød sauce med svinekød

4.74 fra 23 stemmer
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Marinering 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Kalorier: 647
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Svinekød marinering og stegning
  • 400 g svinekød - i tern
  • 75 g kartoffelmel
  • 75 g rismel
  • 5 dl madolie - til stegning af kødet
  • 2 tsk sojasauce
  • 2 tsk sherry
  • 1 spsk ingefær - fintrevet
  • 1 æg
  • 2 cm kanelstang - el 1 tsk stødt
  • 2 hele stjerneanis - el ½ tsk stødt
  • 1 spsk sichuanpeber
  • 1 spsk hele nelliker - el 1 tsk stødt
  • 1 tsk fennikelfrø - hel og knuste
Sauce
  • 1 dl tomatketchup
  • ½ ds ananassaft
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk riseddike
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sesamolie
Grønt og frugt
  • 1 stor rød peberfrugt - firkanter
  • 1 ds ananas
  • 1 bundt forårsløg - skiver
  • 1 lille løg - i både
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 stk rød chili - strimler
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

Friteret svinekød
  1. Begynd med at marinere kødet: Lav en marinade af krydderier, knust i en morter, sojasauce, æg, sherry og fintrevet ingefær. Lad kødet stå overdækket i marinaden i køleskabet i en halv time.
  2. Varm olien op i en wok eller stegepande. Imens blander du svinetern med ris- og kartoffelmel, så melet dækker hele vejen rundt om hver enkelt tern.
  3. Frituresteg, til kødet er sprødt og gyldenbrunt. Tag dem op af panden med en hulske og lad dem dryppe af på nogle stykker køkkenrulle. Hvis du ikke synes, at de er sprøde, kan du give dem en omgang til i et par minutter.
Sur-sød sauce
  1. Bland ingredienserne i en skål. Sæt til side.
  2. Skær peberfrugt i store tern, ananas i mindre stykker, løget i både og forårsløg i skiver a ca. 2 cm.
  3. Steg løg, chili og hvidløg i et minut, tilsæt ananas, forårsløg og peberfrugt og lynsteg for høj varme i et halvt minut.
  4. Tilsæt saucen og rør rundt, mens du varmer det op i ca. et minut. Ikke mere.
  5. Jævning: Bland en smule kartoffelmel med vand og hæld det i saucen, mens du rører rundt. Saucen skal tykne lidt, den må ikke være for tynd.
  6. Hæld nu kødet i retten og varm op et par minutter.
  7. Server straks sursød sauce med svinekød til en skål kogte ris.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 647kcalKulhydrater: 58gProtein: 23gFedt: 37gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.1gKolesterol: 113mgNatrium: 752mgKalium: 867mgKostfibre: 5gSukker: 20gVitamin A: 1733IUVitamin C: 100mgCalcium: 76mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Serveringstips og andre opskrifter

De fem krydderier, der bruges til marinaden - kanel, peber, fennikelfrø, anis og nelliker - kan købes som et samlet krydderi under navnet 'Five Spice'.

Server sur-sød sauce med svinekød til en skål, kogte ris, som du klipper lidt purløg henover før serveringen.

Hvis du vil have en hurtig instruktion til madlavning med wok, kan du læse denne artikel: Wokguide: Lynstegning af grønt og kød.

Se også disse asiatiske opskrifter:

  • Kinesisk citronkylling
  • Kylling i barbecuesauce - skøn mongolsk aftensmad
  • Panang karry - lækker thaimad med oksekød
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tine skriver

    januar 02, 2025 at 6:45 pm

    Har lavet denne 2 gange nu og det er virkelig blevet en favorit! Det er så lækkert og velsmagende 🤌

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required