Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær

Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær

Sukkerbrødskage
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMS

Sukkerbrødskage er den letteste kage at lave. Den er lækker med flødeskum og bær, men du kan også bruge den som lagkagebunde.

Sukkerbrødskage hedder noget så fornemt som Gâteau Genoise på fransk. Og den er fornem - i hvert fald i smag og konsistens, men selve kagen er ret enkel og pærelet at lave.

Den er dejlig svampet, hvis man pisker æg og sukker rigtig godt sammen, og den bliver kun bedre af at stå et døgn indpakket i film.

Det betyder, at når man bager kagen dagen før, kan man lynhurtigt servere en skøn sommerkage til kaffen eller som dessert dagen efter.

Det eneste man skal gøre, er at piske flødeskum og skylle bærrene. Jeg bruger nye, danske jordbær samt blåbær, men alle frugter kan bruges.

Opskrift på sukkerbrødskage

Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Sukkerbrødskage er den letteste kage at lave. Den er lækker med flødeskum og bær, men du kan også bruge den som lagkagebunde.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl piskefløde
  • 300 g bær

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker til en luftig creme. Brug elpiskeren og giv den fuld kraft i op til ti minutter.
  2. Bland bagepulver og vaniljesukker med hvedemel og sigt det gennem en si ned i æggemassen.
  3. Vend melet rundt med en dejskraber. Undgå at piske det, for så bliver dejen ikke luftig og let.
  4. Smør en springform med smør - eller beklæd den med bagepapir.
  5. Hæld dejen ned i formen og bag ved 200 grader over- og undervarme i 20-25 minutter.
  6. Brug en strikkepind eller lignende til at stikke ned på midten og se, om der klæber dej på pinden. I så fald skal du give kagen ekstra tid i ovnen.
  7. Når kagen er kølet af, pisker du flødeskum tilsat en teskefuld vaniljesukker. Smør det ud over din sukkerbrødskage og hæld bær over flødeskummet.

Næringsindhold

Kalorier278kcalKulhydrater39gProtein6gFedt12gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.01gKolesterol110mgNatrium176mgKalium95mgKostfibre2gSukker23gVitamin A504IUVitamin C1mgCalcium35mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Ekstra tips

Som nævnt i indledningen kan du dele din sukkerbrødskage i to eller tre dele og bruge dem som lagkagebunde. Da dejen ikke indeholder smør, er kagen ikke tung og mættende men let og lækker.

Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskagen kan deles på midten, hvorefter du kan fylde den som en lagkage. Men den er så luftig og lækker, at jeg blot kommer flødeskum på toppen og pynter med bær. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

I stedet for frugter kan du for eksempel hakke forskellige nødder og chokolade, hvorefter du vender dem i flødeskum og smører blandingen på toppen af kagen.

Opskrifter på lækre kager

  • Daimlagkage
    Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur
  • Billede af gallet med fersken.
    Galette med fersken (nem opskrift på skøn ferskengalette)
  • lagkage med hindbær og makron
    Lagkage med hindbær, makron og Daim
  • Pistaciemazarin med jordbær
    Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required