Sukkerbrødskage er den letteste kage at lave. Den er lækker med flødeskum og bær, men du kan også bruge den som lagkagebunde.
Sukkerbrødskage hedder noget så fornemt som Gâteau Genoise på fransk. Og den er fornem - i hvert fald i smag og konsistens, men selve kagen er ret enkel og pærelet at lave.
Den er dejlig svampet, hvis man pisker æg og sukker rigtig godt sammen, og den bliver kun bedre af at stå et døgn indpakket i film.
Det betyder, at når man bager kagen dagen før, kan man lynhurtigt servere en skøn sommerkage til kaffen eller som dessert dagen efter.
Det eneste man skal gøre, er at piske flødeskum og skylle bærrene. Jeg bruger nye, danske jordbær samt blåbær, men alle frugter kan bruges.
Opskrift på sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær
Ingredienser
- 4 æg
- 150 g sukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl piskefløde
- 300 g bær
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker til en luftig creme. Brug elpiskeren og giv den fuld kraft i op til ti minutter.
- Bland bagepulver og vaniljesukker med hvedemel og sigt det gennem en si ned i æggemassen.
- Vend melet rundt med en dejskraber. Undgå at piske det, for så bliver dejen ikke luftig og let.
- Smør en springform med smør - eller beklæd den med bagepapir.
- Hæld dejen ned i formen og bag ved 200 grader over- og undervarme i 20-25 minutter.
- Brug en strikkepind eller lignende til at stikke ned på midten og se, om der klæber dej på pinden. I så fald skal du give kagen ekstra tid i ovnen.
- Når kagen er kølet af, pisker du flødeskum tilsat en teskefuld vaniljesukker. Smør det ud over din sukkerbrødskage og hæld bær over flødeskummet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Ekstra tips
Som nævnt i indledningen kan du dele din sukkerbrødskage i to eller tre dele og bruge dem som lagkagebunde. Da dejen ikke indeholder smør, er kagen ikke tung og mættende men let og lækker.
I stedet for frugter kan du for eksempel hakke forskellige nødder og chokolade, hvorefter du vender dem i flødeskum og smører blandingen på toppen af kagen.
Opskrifter på lækre kager
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: