• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær

Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær

Sukkerbrødskage med jordbær
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
44
SHARES
FacebookMessenger44PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. januar 2023 - Udgivet:  24. juni 2020

Sukkerbrødskage er den letteste kage at lave. Den er lækker med flødeskum og bær, men du kan også bruge den som lagkagebunde.

Sukkerbrødskage hedder noget så fornemt som Gâteau Genoise på fransk. Og den er fornem - i hvert fald i smag og konsistens, men selve kagen er ret enkel og pærelet at lave.

Den er dejlig svampet, hvis man pisker æg og sukker rigtig godt sammen, og den bliver kun bedre af at stå et døgn indpakket i film.

Det betyder, at når man bager kagen dagen før, kan man lynhurtigt servere en skøn sommerkage til kaffen eller som dessert dagen efter.

Det eneste man skal gøre, er at piske flødeskum og skylle bærrene. Jeg bruger nye, danske jordbær samt blåbær, men alle frugter kan bruges.

Opskrift på sukkerbrødskage

Sukkerbrødskage med jordbær
Karen SenecaKaren Seneca

Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær

4.67 fra 6 stemmer
Sukkerbrødskage er den letteste kage at lave. Den er lækker med flødeskum og bær, men du kan også bruge den som lagkagebunde.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 278
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl piskefløde
  • 300 g bær

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk æg og sukker til en luftig creme. Brug elpiskeren og giv den fuld kraft i op til ti minutter.
  2. Bland bagepulver og vaniljesukker med hvedemel og sigt det gennem en si ned i æggemassen.
  3. Vend melet rundt med en dejskraber. Undgå at piske det, for så bliver dejen ikke luftig og let.
  4. Smør en springform med smør - eller beklæd den med bagepapir.
  5. Hæld dejen ned i formen og bag ved 200 grader over- og undervarme i 20-25 minutter.
  6. Brug en strikkepind eller lignende til at stikke ned på midten og se, om der klæber dej på pinden. I så fald skal du give kagen ekstra tid i ovnen.
  7. Når kagen er kølet af, pisker du flødeskum tilsat en teskefuld vaniljesukker. Smør det ud over din sukkerbrødskage og hæld bær over flødeskummet.

Næringsindhold

Kalorier: 278kcalKulhydrater: 39gProtein: 6gFedt: 12gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.01gKolesterol: 110mgNatrium: 176mgKalium: 95mgKostfibre: 2gSukker: 23gVitamin A: 504IUVitamin C: 1mgCalcium: 35mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Ekstra tips

Som nævnt i indledningen kan du dele din sukkerbrødskage i to eller tre dele og bruge dem som lagkagebunde. Da dejen ikke indeholder smør, er kagen ikke tung og mættende men let og lækker.

Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskagen kan deles på midten, hvorefter du kan fylde den som en lagkage. Men den er så luftig og lækker, at jeg blot kommer flødeskum på toppen og pynter med bær. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

I stedet for frugter kan du for eksempel hakke forskellige nødder og chokolade, hvorefter du vender dem i flødeskum og smører blandingen på toppen af kagen.

Opskrifter på lækre kager

  • Daimlagkage
    Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur
  • galette med fersken
    Galette med fersken - nem opskrift på dessert
  • lagkage med hindbær og makron
    Lagkage med hindbær, makron og Daim
  • Pistaciemazarin med jordbær
    Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required