Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Stuvede ærter

Stuvede ærter

billede med stuvede ærter
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på stuvede ærter, der er klassisk tilbehør til bla. frikadeller og schnitzler. Med frosne ærter, der laves i hvid sovs.

Stuvede ærter er tilbehør fra mormors tid, men bestemt også værd at servere i dag.

Ærterne laves i en hvid stuvning, og de kan serveres til frikadeller og meget andet.

Opskriften på ærtestuvning er beregnet som tilbehør til fire personer.

Opskrift på stuvede ærter

Stuvede ærter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Her er min opskrift på stuvede ærter, der er klassisk tilbehør til bla. frikadeller og schnitzler. Med frosne ærter, der laves i hvid sovs.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 450 g ærter fra frost
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl kogevand fra ærterne
  • 2 dl mælk
  • muskatnød revet
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til stuvede ærter starter du med, at komme ærter i en gryde.
  2. Dæk dem netop med vand. Kom lidt salt i og lad ærterne koge op. Derefter koges de i et minut og koldt vand hældes i gryden. Lad stå et minut og hæld så vandet fra - gem to deciliter kogevand til stuvningen!!
  3. I en gryde smeltes smør, og hvedemel piskes derefter i.
  4. Pisk to deciliter kogevand i, og derefter to deciliter mælk. Tilsæt mere mælk om nødvendigt.
  5. Riv lidt muskatnød i den hvide sovs, og smag til med salt og peber.
  6. Lad stuvningen koge i 4-5 minutter.
  7. Vend ærterne i og lad dem varme med i stuvningen i et minuts tid.

Næringsindhold

Kalorier176kcalKulhydrater19gProtein8gFedt8gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol21mgNatrium651mgKalium354mgKostfibre7gSukker9gVitamin A1117IUVitamin C45mgCalcium93mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Stuvede ærter serveres straks, og ærterne er klassisk tilbehør til alt fra hamburgerryg til koteletter og schnitzler.

Se flere opskrifter med ærter:

Ærtesuppe - opskrift på hjemmelavet suppe med ærter

Grøn pasta med laks og ærter

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required