• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Stegte sild - nem opskrift paneret med rugmel

stegte sild
Lækre og stegte sild, der er paneret i rugmel. En simpel og nem måde at stege sild på. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. november 2023 - Udgivet:  23. august 2019

Del gerne:
54
SHARES
FacebookMessenger54PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se her, hvordan du nemt laver stegte sild. Sildene rengøres og paneres i rugmel, inden de steges færdige på panden i smør og olie.
  2. Opskrift på sprøde, stegte sild
  3. Stegte sild - nem opskrift på sild paneret med rugmel
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Opskrift på en god løgsovs til silden
4.8 fra 32 stemmer
Gå til opskrift

Se her, hvordan du nemt laver stegte sild. Sildene rengøres og paneres i rugmel, inden de steges færdige på panden i smør og olie.

Stegte sild er nemme at lave, og selvom sild måske deler vandene, så er der altså mange, for hvem de saltstegte sild er en lækkerbisken og specialitet.

Og så er sild jo særdeles sunde med blandt andet et meget højt indhold af D-vitamin.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor du steger tre sild til hver person. Det plejer at være rigeligt.

Under opskriften finder du en opskrift på en nem og hurtig løgsovs, som du kan servere til silden sammen med kogte aspargeskartofler.

Opskrift på sprøde, stegte sild

stegte sild

Stegte sild - nem opskrift på sild paneret med rugmel

Se her, hvordan du nemt laver stegte sild. Sildene rengøres og paneres i rugmel, inden de steges færdige på panden i smør og olie.
Bedømmelse
4.8 fra 32 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 12 stk sildefileter - klargjorte
  • 1 spsk sennep
  • 1 dl rugmel
  • salt og friskkværnet peber
  • Smør og olie - til stegning

Fremgangsmåde

  • Sildefileterne klargøres, og det kan du eventuelt bede fiskehandleren om. Normalt er sildefileter rengjorte ved indkøb.
  • Åbn sildefileterne op og smør dem på indersiden med lidt sennep. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Fold fileterne sammen på langs, så de igen fremstår som hele sild.
  • Kom en god slat rugmel i en dyb tallerken, hvorefter sildefileterne forsigtigt paneres i rugmelet.
  • Varm en pande op ved god varme, og tilsæt en god klat smør og en god sjat olie.
  • Steg de stegte sild i cirka tre minutter på hver side, hvor du igen krydrer sildene på hver side med lidt salt og peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
184
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
29
mg
10
%
Natrium
 
706
mg
31
%
Kalium
 
112
mg
3
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
318
IU
6
%
Vitamin C
 
0.04
mg
0
%
Calcium
 
13
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opskrift på en god løgsovs til silden

En populær sovs til stegte sild er i øvrigt en hjemmelavet løgsovs, som du laver sådan her:

  • Tre store løg pilles og halveres, hvorefter de snittes i tynde skiver. Sauteres i lidt smør i en gryde indtil løgene er helt bløde.
  • Kom derefter en spiseskefuld hvedemel i, og sauter videre et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt en halv liter hønsebouillon, og lad det jævne mens det koges 8-10 minutter ved svag varme.
  • Smag din løgsovs til med salt, peber og gerne lidt æblecidereddike eller anden eddike.

Du kan også servere sildene med en god kartoffelsalat. Her er et par opskrifter til inspiration: Kartoffelsalat med asparges og sennepsdressing. Og den lune: Varm sur-sød kartoffelsalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva Bek

    november 21, 2024 at 7:53 pm

    Indrømmer blankt at jeg er nået 54 leveår, og jeg har aldrig før smagt eller stegt panerede sild😍 Men det bliver absolut ikke sidste gang. Det var både nemt og hurtigt. Og så smagte det helt fantastisk🐟
    Jeg erstattede sennep med hvid balsamico spray, og uden at have smagt den originale opskrift, så elskede vi et stykke rugbrød med den skønneste panerede sild med capers og rødløg👍🏼
    Tak for dejlige, velsmagende og altid overskuelige opskrifter.

    Svar
  2. Grazyna. Janina Christensen

    oktober 23, 2022 at 6:20 am

    Dine opskrifter det er nemme og smager fantastisk tak for det vh janina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 23, 2022 at 6:47 am

      Tusind tak, Janina - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Peter Jensen

    oktober 09, 2022 at 7:09 pm

    Giver dejlige sild, sovsen er skøn. Jeg spiste 3 sildefilet med kartofler og ble. Rigeligt mæt.

    Tak for mad 😘
    Vh. Peter

    Svar
  4. pidj@vordingborg.dk

    september 15, 2020 at 9:00 am

    Og så er der jo også stegte sild i eddike 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required