Se her, hvordan du nemt laver stegte sild. Sildene rengøres og paneres i rugmel, inden de steges færdige på panden i smør og olie.
Stegte sild er nemme at lave, og selvom sild måske deler vandene, så er der altså mange, for hvem de saltstegte sild er en lækkerbisken og specialitet.
Og så er sild jo særdeles sunde med blandt andet et meget højt indhold af D-vitamin.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor du steger tre sild til hver person. Det plejer at være rigeligt.
Under opskriften finder du en opskrift på en nem og hurtig løgsovs, som du kan servere til silden sammen med kogte aspargeskartofler.
Opskrift på sprøde, stegte sild
Stegte sild - nem opskrift på sild paneret med rugmel
Ingredienser
- 12 stk sildefileter - klargjorte
- 1 spsk sennep
- 1 dl rugmel
- salt og friskkværnet peber
- Smør og olie - til stegning
Fremgangsmåde
- Sildefileterne klargøres, og det kan du eventuelt bede fiskehandleren om. Normalt er sildefileter rengjorte ved indkøb.
- Åbn sildefileterne op og smør dem på indersiden med lidt sennep. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
- Fold fileterne sammen på langs, så de igen fremstår som hele sild.
- Kom en god slat rugmel i en dyb tallerken, hvorefter sildefileterne forsigtigt paneres i rugmelet.
- Varm en pande op ved god varme, og tilsæt en god klat smør og en god sjat olie.
- Steg de stegte sild i cirka tre minutter på hver side, hvor du igen krydrer sildene på hver side med lidt salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på en god løgsovs til silden
En populær sovs til stegte sild er i øvrigt en hjemmelavet løgsovs, som du laver sådan her:
- Tre store løg pilles og halveres, hvorefter de snittes i tynde skiver. Sauteres i lidt smør i en gryde indtil løgene er helt bløde.
- Kom derefter en spiseskefuld hvedemel i, og sauter videre et par minutter under omrøring.
- Tilsæt en halv liter hønsebouillon, og lad det jævne mens det koges 8-10 minutter ved svag varme.
- Smag din løgsovs til med salt, peber og gerne lidt æblecidereddike eller anden eddike.
Du kan også servere sildene med en god kartoffelsalat. Her er et par opskrifter til inspiration: Kartoffelsalat med asparges og sennepsdressing. Og den lune: Varm sur-sød kartoffelsalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Eva Bek
Indrømmer blankt at jeg er nået 54 leveår, og jeg har aldrig før smagt eller stegt panerede sild😍 Men det bliver absolut ikke sidste gang. Det var både nemt og hurtigt. Og så smagte det helt fantastisk🐟
Jeg erstattede sennep med hvid balsamico spray, og uden at have smagt den originale opskrift, så elskede vi et stykke rugbrød med den skønneste panerede sild med capers og rødløg👍🏼
Tak for dejlige, velsmagende og altid overskuelige opskrifter.
Grazyna. Janina Christensen
Dine opskrifter det er nemme og smager fantastisk tak for det vh janina
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Janina - det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste
Holger
Peter Jensen
Giver dejlige sild, sovsen er skøn. Jeg spiste 3 sildefilet med kartofler og ble. Rigeligt mæt.
Tak for mad 😘
Vh. Peter
pidj@vordingborg.dk
Og så er der jo også stegte sild i eddike 🙂