• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Tilbehør › Stegte ris - opskrift på fried rice med æg

Stegte ris - opskrift på fried rice med æg

stegte ris fried rice
4.7 fra 46 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
521
SHARES
FacebookMessenger521PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. september 2024 - Udgivet: 18. november 2021

Her får du min opskrift på stegte ris med æg. Risene, der også kaldes fried rice, er super nemme at lave, og de er meget lækre som tilbehør.

Oversigt over indhold
  • Her får du min opskrift på stegte ris med æg. Risene, der også kaldes fried rice, er super nemme at lave, og de er meget lækre som tilbehør.
  • Opskrift på stegte ris
  • Stegte ris
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • Kommentarer

Stegte ris (fried rice) er en klassisk asiatisk ret, som kan varieres i det uendelige. Her er en god og stensikker grundopskrift på risene, som du enten kan lave i en dyb pande eller en wok. Husk god varme på kogepladen.

Du kan blot følge opskriften og opnå en lækker omgang stegte ris med æg, og bruge det som tilbehør til eks. kylling. Eller tilsætte kylling, kød eller grøntsager direkte i retten, og så har du et lækkert hovedmåltid til aftensmad.

Jeg plejer at stege kylling eller andet kød i tern af først, hvorefter det lægges til side og kommes i til sidst.

Grøntsager som ærter, peberfrugt og andet kan enten steges med sammen med forårsløg, eller også blot varmes med til sidst. Fried rice er en populær ret hos både børn og voksne.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Stegte ris med kylling og grøntsager
  • Nasi Goreng
  • Orientalsk risret a la Knorr
  • Basmati ris i bouillon med karry og broccoli

Opskrift på stegte ris

stegte ris fried rice
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegte ris

4.74 fra 46 stemmer
Her får du min opskrift på stegte ris med æg. Risene, der også kaldes fried rice, er super nemme at lave, og de er meget lækre som tilbehør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 312
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Kogte ris
  • 250 g ris - kogte, kolde
Desuden anvendes
  • 5 æg - piskes let sammen
  • olivenolie
  • 1 bundt forårsløg - snittes fint
  • 3 spsk soja

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at koge risene, og gør det gerne i god tid, så de kan nå at blive kolde. Det plejer at passe nogenlunde med 250 gram ris til fire personer. Koges som anvist på pakken. Køles lidt af, og det bedste er at anvende kolde ris til de stegte ris - eller fried rice.
  2. Forårsløg snittes fint.
  3. Pisk æggene let sammen i en skål.
  4. Varm en pande eller wok op, og kom en god sjat olie i.
  5. Hæld de sammenpiskede æg på og fordel æggemassen rundt i panden. Steges ca. 1 minut og hakkes derefter i stykker på panden med paletkniv.
  6. Fordel de kogte ris over æggene og steg videre i et minuts tid.
  7. Tilsæt så forårsløg, vend rundt, og kom soja ved. Det bedste er, at du kommer soja rundt langs kanten, så den hurtigt bliver stegt af, og ikke får de stegte ris til at koge. Giv det et lille minut mere, og så er de stegte ris - eller fried rice - klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 312kcalKulhydrater: 52gProtein: 12gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.02gKolesterol: 205mgNatrium: 126mgKalium: 191mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 447IUVitamin C: 3mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De stegte ris serveres straks - enten som tilbehør, eller som et helt måltid.

Fried rice er blandt andet gode til kylling i sur-sød sauce.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Bang

    marts 01, 2025 at 5:53 pm

    Jeg vil gerne lave stegte ris som tilbehør sammen med grøntsager, men forstår ikke hvorfor der skal æg i?

    Svar
  2. Jolanda

    december 05, 2024 at 5:34 pm

    Hej Holger.
    Har du ikke glemt lidt krydderier i de fried rice? Bare en tanke.

    Svar
  3. Tina

    maj 22, 2022 at 11:02 am

    Hvilken type ris anvendes du til frihed Rice?

    Svar
  4. Lotte Schultz

    april 14, 2022 at 12:17 pm

    Hej
    Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor man køber de aluminiums forme , der bruges i bla kanelstang. Også de runde til linser
    Venlig hilsen Lotte

    Svar
  5. Anne-Merete Nielsen

    marts 04, 2021 at 3:52 pm

    Dejlige opskrifter du kommer med hver dag. I dag skal jeg lave farsbrød.
    Læser dem alle, og knoldselleri fritter skal også i ovnen. Jo, du
    super god. Tak for opskrifterne.
    Hilsen Anne-Merete Nielsen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required