Her får du min opskrift på stegte ris med æg. Risene, der også kaldes fried rice, er super nemme at lave, og de er meget lækre som tilbehør.
Stegte ris (fried rice) er en klassisk asiatisk ret, som kan varieres i det uendelige.
Her er en god og stensikker grundopskrift på risene, som du enten kan lave i en dyb pande eller en wok. Husk god varme på kogepladen.
Du kan blot følge opskriften og opnå en lækker omgang stegte ris med æg, og bruge det som tilbehør til eks. kylling.
Eller tilsætte kylling, kød eller grøntsager direkte i retten, og så har du et lækkert hovedmåltid til aftensmad.
Jeg plejer at stege kylling eller andet kød i tern af først, hvorefter det lægges til side og kommes i til sidst.
Grøntsager som ærter, peberfrugt og andet kan enten steges med sammen med forårsløg, eller også blot varmes med til sidst.
Fried rice er en populær ret hos både børn og voksne.
Se også mine populære opskrifter på:
Stegte ris med kylling og grøntsager
Basmati ris i bouillon med karry og broccoli
Opskrift på stegte ris
Stegte ris
Ingredienser
Kogte ris
- 250 g ris - kogte, kolde
Desuden anvendes
- 5 æg - piskes let sammen
- olivenolie
- 1 bundt forårsløg - snittes fint
- 3 spsk soja
Fremgangsmåde
- Start med at koge risene, og gør det gerne i god tid, så de kan nå at blive kolde. Det plejer at passe nogenlunde med 250 gram ris til fire personer. Koges som anvist på pakken. Køles lidt af, og det bedste er at anvende kolde ris til de stegte ris - eller fried rice.
- Forårsløg snittes fint.
- Pisk æggene let sammen i en skål.
- Varm en pande eller wok op, og kom en god sjat olie i.
- Hæld de sammenpiskede æg på og fordel æggemassen rundt i panden. Steges ca. 1 minut og hakkes derefter i stykker på panden med paletkniv.
- Fordel de kogte ris over æggene og steg videre i et minuts tid.
- Tilsæt så forårsløg, vend rundt, og kom soja ved. Det bedste er, at du kommer soja rundt langs kanten, så den hurtigt bliver stegt af, og ikke får de stegte ris til at koge. Giv det et lille minut mere, og så er de stegte ris - eller fried rice - klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
De stegte ris serveres straks - enten som tilbehør, eller som et helt måltid.
Fried rice er blandt andet gode til kylling i sur-sød sauce.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle Bang
Jeg vil gerne lave stegte ris som tilbehør sammen med grøntsager, men forstår ikke hvorfor der skal æg i?
Jolanda
Hej Holger.
Har du ikke glemt lidt krydderier i de fried rice? Bare en tanke.
Tina
Hvilken type ris anvendes du til frihed Rice?
Lotte Schultz
Hej
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor man køber de aluminiums forme , der bruges i bla kanelstang. Også de runde til linser
Venlig hilsen Lotte
Anne-Merete Nielsen
Dejlige opskrifter du kommer med hver dag. I dag skal jeg lave farsbrød.
Læser dem alle, og knoldselleri fritter skal også i ovnen. Jo, du
super god. Tak for opskrifterne.
Hilsen Anne-Merete Nielsen