Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Stegte ris

Stegte ris (opskrift på fried rice med æg)

stegte ris fried rice
4.7 fra 46 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook527PinterestSMSEmailMessenger
527
DELINGER
Indhold
  • Stegte ris
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på stegte ris
  • Tips
  • Kommentarer

Stegte ris

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 46 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Her får du min opskrift på stegte ris med æg. Risene, der også kaldes fried rice, er super nemme at lave, og de er meget lækre som tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kogte ris
  • 250 g ris (kogte, kolde)
Desuden anvendes
  • 5 æg (piskes let sammen)
  • olivenolie
  • 1 bundt forårsløg (snittes fint)
  • 3 spsk soja

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge risene, og gør det gerne i god tid, så de kan nå at blive kolde. Det plejer at passe nogenlunde med 250 gram ris til fire personer. Koges som anvist på pakken. Køles lidt af, og det bedste er at anvende kolde ris til de stegte ris - eller fried rice.
  2. Forårsløg snittes fint.
  3. Pisk æggene let sammen i en skål.
  4. Varm en pande eller wok op, og kom en god sjat olie i.
  5. Hæld de sammenpiskede æg på og fordel æggemassen rundt i panden. Steges ca. 1 minut og hakkes derefter i stykker på panden med paletkniv.
  6. Fordel de kogte ris over æggene og steg videre i et minuts tid.
  7. Tilsæt så forårsløg, vend rundt, og kom soja ved. Det bedste er, at du kommer soja rundt langs kanten, så den hurtigt bliver stegt af, og ikke får de stegte ris til at koge. Giv det et lille minut mere, og så er de stegte ris - eller fried rice - klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier312kcalKulhydrater52gProtein12gFedt6gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.02gKolesterol205mgNatrium126mgKalium191mgKostfibre1gSukker1gVitamin A447IUVitamin C3mgCalcium59mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på stegte ris

Stegte ris (fried rice) er en klassisk asiatisk ret, som kan varieres i det uendelige. Her er en god og stensikker grundopskrift på risene, som du enten kan lave i en dyb pande eller en wok. Husk god varme på kogepladen.

Du kan blot følge opskriften og opnå en lækker omgang stegte ris med æg, og bruge det som tilbehør til eks. kylling. Eller tilsætte kylling, kød eller grøntsager direkte i retten, og så har du et lækkert hovedmåltid til aftensmad.

Jeg plejer at stege kylling eller andet kød i tern af først, hvorefter det lægges til side og kommes i til sidst.

Grøntsager som ærter, peberfrugt og andet kan enten steges med sammen med forårsløg, eller også blot varmes med til sidst. Fried rice er en populær ret hos både børn og voksne.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Stegte ris med kylling og grøntsager
  • Nasi Goreng
  • Orientalsk risret a la Knorr
  • Basmati ris i bouillon med karry og broccoli

Tips

De stegte ris serveres straks - enten som tilbehør, eller som et helt måltid.

Fried rice er blandt andet gode til kylling i sur-sød sauce.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Bang skriver

    marts 01, 2025 at 5:53 pm

    Jeg vil gerne lave stegte ris som tilbehør sammen med grøntsager, men forstår ikke hvorfor der skal æg i?

    Svar
  2. Jolanda skriver

    december 05, 2024 at 5:34 pm

    Hej Holger.
    Har du ikke glemt lidt krydderier i de fried rice? Bare en tanke.

    Svar
  3. Tina skriver

    maj 22, 2022 at 11:02 am

    Hvilken type ris anvendes du til frihed Rice?

    Svar
  4. Lotte Schultz skriver

    april 14, 2022 at 12:17 pm

    Hej
    Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor man køber de aluminiums forme , der bruges i bla kanelstang. Også de runde til linser
    Venlig hilsen Lotte

    Svar
  5. Anne-Merete Nielsen skriver

    marts 04, 2021 at 3:52 pm

    Dejlige opskrifter du kommer med hver dag. I dag skal jeg lave farsbrød.
    Læser dem alle, og knoldselleri fritter skal også i ovnen. Jo, du
    super god. Tak for opskrifterne.
    Hilsen Anne-Merete Nielsen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required