Stegte artiskokker er en nem og lækker forret, der laves med artiskokhjerter fra dåse. Artiskokkerne steges hurtigt med blandt andet spinat, løg og hvidløg.
Stegte artiskokker er utroligt nemme at lave, og her har jeg blot anvendt artiskokhjerter på dåse.
Artiskokhjerterne er fremragende som en god dessert, og det sparer dig en masse arbejde.
Her er de stegte artiskokhjerter lavet med blandt andet lidt hvidløg og spinat, og det er en lækker forret med tydeligt afsæt i det italienske køkken.
Opskriften er beregnet som en lille forret til fire personer. Sådan en skøn italiensk appetitvækker, der kan laves på få minutter.
Her kan du iøvrigt se opskriften på pasta med artiskokker.
Ingredienser til stegte artiskokker
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 dåse artiskokhjerter
50 gram frisk spinat
2 skiver parmaskinke
Lidt frisk basilikum
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skalotteløg og hvidløgsfed pilles og snittes helt fint.
- Hæld vandet fra artiskokhjerterne i dåsen og læg dem på et skærebræt. Skær dem ud i tynde skiver eller mindre stykker.
- Varm en pande op ved middel varme og kom en god sjat olivenolie i. I denne opskrift skal du ikke spare for meget på olivenolien, men tilsætte hvis du synes der skal mere til.
- Steg nu skalotteløg og hvidløg i et lille minuts tid, hvorefter artiskokhjerter steges med i et par minutter. Vend det rundt undervejs.
- Læg frisk spinat i panden og lad spinaten falde sammen.
- Pluk parmaskinken i mindre stykker og kom ved sammen med friske basilikumsblade. Jeg plejer at bruge en halv potte basilikum til denne opskrift.
- Krydr med salt og peber og vend det forsigtigt rundt.
Servering
De stegte artiskokker er en lækker snack eller forret, som anrettes i en lille skål.
Server den gerne med et stykke lækkert ciabattabrød til. Det er nemmere at bage end du tror.
Din vurdering
-
Stegte artiskokker
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: