• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Forretter › Stegte artiskokker med spinat og skinke (nem forret)

Stegte artiskokker med spinat og skinke (nem forret)

billede med stegte artiskokker
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. januar 2020 - Udgivet: 12. marts 2019

Stegte artiskokker er en nem og lækker forret, der laves med artiskokhjerter fra dåse. Artiskokkerne steges hurtigt med blandt andet spinat, løg og hvidløg.

Stegte artiskokker er utroligt nemme at lave, og her har jeg blot anvendt artiskokhjerter på dåse.

Artiskokhjerterne er fremragende som en god dessert, og det sparer dig en masse arbejde.

Her er de stegte artiskokhjerter lavet med blandt andet lidt hvidløg og spinat, og det er en lækker forret med tydeligt afsæt i det italienske køkken.

Opskriften er beregnet som en lille forret til fire personer. Sådan en skøn italiensk appetitvækker, der kan laves på få minutter.

Se også disse opskrifter:

  • Pasta med artiskokker
  • Artiskokcreme
  • Artiskoksuppe

Opskrift på stegte artiskokker

billede med stegte artiskokker
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegte artiskokker med spinat og skinke (nem forret)

5 fra 1 stemme
Stegte artiskokker er en nem og lækker forret, der laves med artiskokhjerter fra dåse. Artiskokkerne steges hurtigt med blandt andet spinat, løg og hvidløg.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Kalorier: 132
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse artiskokhjerter
  • 50 g spinat - frisk
  • 2 skiver parmaskinke
  • 1 håndfuld basilikum
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skalotteløg og hvidløgsfed pilles og snittes helt fint.
  2. Hæld vandet fra artiskokhjerterne i dåsen og læg dem på et skærebræt. Skær dem ud i tynde skiver eller mindre stykker.
  3. Varm en pande op ved middel varme og kom en god sjat olivenolie i. I denne opskrift skal du ikke spare for meget på olivenolien, men tilsætte hvis du synes der skal mere til.
  4. Steg nu skalotteløg og hvidløg i et lille minuts tid, hvorefter artiskokhjerter steges med i et par minutter. Vend det rundt undervejs.
  5. Læg frisk spinat i panden og lad spinaten falde sammen.
  6. Pluk parmaskinken i mindre stykker og kom ved sammen med friske basilikumsblade. Jeg plejer at bruge en halv potte basilikum til denne opskrift.
  7. Krydr med salt og peber og vend det forsigtigt rundt.

Næringsindhold

Kalorier: 132kcalKulhydrater: 4gProtein: 2gFedt: 12gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.01gKolesterol: 3mgNatrium: 840mgKalium: 103mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 1200IUVitamin C: 4mgCalcium: 18mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De stegte artiskokker er en lækker snack eller forret, som anrettes i en lille skål.

Server den gerne med et stykke lækkert ciabattabrød til. Det er nemmere at bage end du tror.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 27, 2025 at 6:44 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required