Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Stegt laks med pasta og cremet grøntsagssauce

Stegt laks med pasta og cremet grøntsagssauce

stegt laks med frisk pasta i cremet sovs
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
487
SHARES
FacebookMessenger487PinterestEmailSMS

Stegt laks af en hel lakseside i ovn er nem at lave. Til denne opskrift hører desuden en cremet flødesovs med forårsløg, hvidløg og tomat.

Stegt laks er en både nem, hurtig og sund ret, som er god mad på travle dage, hvor der ikke er så lang tid til madlavningen.

Laksen steges i ovnen, og imens kan du lave tilbehøret, som her er grøntsager i en cremet flødesovs og frisk pasta.

Den friske pasta kan selvfølgelig nemt skiftes ud med en almindelig tørret pasta.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på stegt laks med pasta

Stegt laks med pasta og cremet grøntsagssauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Stegt laks af en hel lakseside i ovn er nem at lave. Til denne opskrift hører desuden en cremet flødesovs med forårsløg, hvidløg og tomat.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stk lakseside (på ca. 600 gram)
  • salt
  • paprika
  • friskkværnet peber
  • hvidløgspulver
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 200 g små tomater
  • 3 dl fløde
  • 1 potte basilikum
  • 1 bundt persille
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk citronsaft
  • 500 g pasta (frisk )

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Lakseside tjekkes for ben, og eventuelle ben fjernes let med en pincet. Læg fisken på en bageplade med bageplade, så er rengøringen nemmere.
  2. Krydr laksen med salt, paprika, peber og hvidløgspulver. Steges i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20 minutter. Ikke længere, da den stegte laks så bliver overtilberedt.
  3. Imens laver du tilbehøret. Forårsløg snittes i tynde skiver på cirka en centimeter, og hvidløgsfed skæres i skiver. Peberfrugten skæres i tynde skiver og de små tomater halveres.
  4. Varm en pande op ved middel varme og tilsæt en god sjat olie. Steg nu forårsløg og hvidløg uden det tager farve. Cirka 2-3 minutter.
  5. Kom så peberfrugt og tomater ved og lad det svitse yderligere et par minutter.
  6. Tilsæt fløden og lad det creme lidt ind, så fløden begynder at tykne lidt. Der kan tilsættes lidt mere fløde.
  7. Kom basilikumsblade og finthakket persille ved og vend det rundt.
  8. Smag den cremede sovs til med salt, peber og en smule citronsaft.
  9. Frisk pasta koges et par minutter i letsaltet vand, hvorefter vandet hældes fra. Vend hurtigt pastaen i en smule olivenolie, så den ikke klistrer sammen. Serveres sammen med stegt laks og grøntsagssaucen.

Næringsindhold

Kalorier721kcalKulhydrater96gProtein19gFedt29gMættet fedt18gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gKolesterol85mgNatrium28mgKalium361mgKostfibre4gSukker6gVitamin A1147IUVitamin C3mgCalcium78mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Stegt laks serveres med den friske pasta og cremede sovs med grøntsager.

Et lækkert stykke brød af en nem dej er også fortrinlig til retten.

Se også mine opskrifter på:

Æggewraps med laks eller kylling

Laks med avocado

Honningmarineret laks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit engmann skriver

    juli 24, 2023 at 11:35 am

    Super opskrifter ☺️

    Svar
  2. nordgaardens@live.dk skriver

    september 10, 2020 at 10:57 am

    hmmm hvorfor printer den 9 sider med ligegyldig info når jeg vil printe en opskrift ???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 11, 2020 at 7:48 am

      Hejsa
      Tak for din tilbagemelding, og det er noget jeg hele tiden forsøger at gøre bedre, da det jo er tosset at udskrive så mange sider.
      Gradvist bliver opskrifterne opdateret til et nyt format, hvor printdelen fungerer bedre.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
    • Claus skriver

      november 08, 2023 at 7:51 pm

      fordi du skal tænke selv - og indstille på din udskriftmenu hvilke sider du vil have. Helt standard

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required