• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Stegt laks med pasta og cremet grøntsagssauce

Stegt laks med pasta og cremet grøntsagssauce

stegt laks med frisk pasta i cremet sovs
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
484
SHARES
FacebookMessenger484PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 31. august 2022

Stegt laks af en hel lakseside i ovn er nem at lave. Til denne opskrift hører desuden en cremet flødesovs med forårsløg, hvidløg og tomat.

Stegt laks er en både nem, hurtig og sund ret, som er god mad på travle dage, hvor der ikke er så lang tid til madlavningen.

Laksen steges i ovnen, og imens kan du lave tilbehøret, som her er grøntsager i en cremet flødesovs og frisk pasta.

Den friske pasta kan selvfølgelig nemt skiftes ud med en almindelig tørret pasta.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på stegt laks med pasta

stegt laks med frisk pasta i cremet sovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt laks med pasta og cremet grøntsagssauce

5 fra 5 stemmer
Stegt laks af en hel lakseside i ovn er nem at lave. Til denne opskrift hører desuden en cremet flødesovs med forårsløg, hvidløg og tomat.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 721
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 stk lakseside - på ca. 600 gram
  • salt
  • paprika
  • friskkværnet peber
  • hvidløgspulver
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 200 g små tomater
  • 3 dl fløde
  • 1 potte basilikum
  • 1 bundt persille
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk citronsaft
  • 500 g pasta - frisk

Fremgangsmåde
 

  1. Lakseside tjekkes for ben, og eventuelle ben fjernes let med en pincet. Læg fisken på en bageplade med bageplade, så er rengøringen nemmere.
  2. Krydr laksen med salt, paprika, peber og hvidløgspulver. Steges i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20 minutter. Ikke længere, da den stegte laks så bliver overtilberedt.
  3. Imens laver du tilbehøret. Forårsløg snittes i tynde skiver på cirka en centimeter, og hvidløgsfed skæres i skiver. Peberfrugten skæres i tynde skiver og de små tomater halveres.
  4. Varm en pande op ved middel varme og tilsæt en god sjat olie. Steg nu forårsløg og hvidløg uden det tager farve. Cirka 2-3 minutter.
  5. Kom så peberfrugt og tomater ved og lad det svitse yderligere et par minutter.
  6. Tilsæt fløden og lad det creme lidt ind, så fløden begynder at tykne lidt. Der kan tilsættes lidt mere fløde.
  7. Kom basilikumsblade og finthakket persille ved og vend det rundt.
  8. Smag den cremede sovs til med salt, peber og en smule citronsaft.
  9. Frisk pasta koges et par minutter i letsaltet vand, hvorefter vandet hældes fra. Vend hurtigt pastaen i en smule olivenolie, så den ikke klistrer sammen. Serveres sammen med stegt laks og grøntsagssaucen.

Næringsindhold

Kalorier: 721kcalKulhydrater: 96gProtein: 19gFedt: 29gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gKolesterol: 85mgNatrium: 28mgKalium: 361mgKostfibre: 4gSukker: 6gVitamin A: 1147IUVitamin C: 3mgCalcium: 78mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Stegt laks serveres med den friske pasta og cremede sovs med grøntsager.

Et lækkert stykke brød af en nem dej er også fortrinlig til retten.

Se også mine opskrifter på:

Æggewraps med laks eller kylling

Laks med avocado

Honningmarineret laks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit engmann

    juli 24, 2023 at 11:35 am

    Super opskrifter ☺️

    Svar
  2. nordgaardens@live.dk

    september 10, 2020 at 10:57 am

    hmmm hvorfor printer den 9 sider med ligegyldig info når jeg vil printe en opskrift ???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 11, 2020 at 7:48 am

      Hejsa
      Tak for din tilbagemelding, og det er noget jeg hele tiden forsøger at gøre bedre, da det jo er tosset at udskrive så mange sider.
      Gradvist bliver opskrifterne opdateret til et nyt format, hvor printdelen fungerer bedre.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
    • Claus

      november 08, 2023 at 7:51 pm

      fordi du skal tænke selv - og indstille på din udskriftmenu hvilke sider du vil have. Helt standard

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required