Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Stegt kalvelever med bløde løg og spinat

Stegt kalvelever med bløde løg og spinat

stegt kalvelever med bløde løg
4.9 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
18
DELINGER
Facebook18PinterestSMSEmailMessenger

Her kan du se min opskrift på stegt kalvelever med bløde løg og en god sovs. Kalvelever er sundt og nemt at tilberede på kort tid, og tilbehør kan være frisk spinat.

Stegt kalvelever er en af de retter, som nok deler vandene en del. Mange elsker lever, mens nok lige så mange bestemt ikke begejstret for den.

For nogle i den sidste kategori er det måske fordi de har fået en ikke så veltilberedt lever, og det er netop stegningen, der gør den store forskel når vi taler stegt kalvelever.

Skiverne skal ikke skæres for tynde, for så bliver de hurtigt tørre og kedelige i smag og konsistens.

Samtidig må man heller ikke stege kalvelever for længe, da det selvfølgelig også vil være til en ret tør lever.

Og endelig skal du stege leverstykkerne ved en ret høj varme, så de virkelig får noget stegeskorpe.

Opskriften er til fire personer. Se også mine opskrifter på kalvekrebinetter og kalveschnitzler.

Opskrift på stegt kalvelever

Stegt kalvelever med bløde løg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her kan du se min opskrift på stegt kalvelever med bløde løg og en god sovs. Kalvelever er sundt og nemt at tilberede på kort tid, og tilbehør kan være frisk spinat.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kalvelever (afpudset )
  • 1 dl hvedemel
  • 2 store løg
  • rapsolie (og smør til stegning)
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk timian (tørret)
  • Lidt majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g spinat (frisk)
  • 600 g kartofler (små, kogte)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Løg pilles og deles i halve, som derefter snittes i tynde ringe.
  2. Steg løgene bløde og lækre på panden i lidt smør og læg dem til side.
  3. Kalvelever skæres ud i skiver, og de må gene være to centimeter tykke. Så får du det bedste resultat.
  4. Kom hvedemel i en dyb tallerken, og vend leverstykkerne i melet.
  5. Varm en pande godt op og kom en lille sjat olie på.
  6. Læg derefter kalvelever på panden og lad dem lige brune lidt. Tilsæt så en spiseskefuld smør midt i panden. Nu skal kalveleverstykkerne steges cirka 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Men hold en god varme. Krydr med salt og peber.
  7. Når der begynder at pible lidt kødsaft op fra leverstykkerne, er de ved at være klar. Stegt kalvelever skal være rosa og ikke gennemsteges helt.
  8. Tag de færdigstegte stykker kalvelever af panden og kom hønsebouillon i. Kog det op sammen med lidt fløde og timian. Lad det creme lidt ind og jævn eventuelt med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
  9. Smag sovsen til med salt og peber. Du kan også give den lidt engelsk sauce.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Anret stegt kalvelever med lidt sovs, bløde løg på toppen, og server med friske spinatblade og kogte kartofler.

I denne opskrift har jeg vendt kalveleveren i hvedemel inden stegning, men du kan sagtens blot stege de rå stykker lever uden mel. Det er en smagssag.

Se flere inspirerende opskrifter:

Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter

Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky

Helstegt kalvemørbrad med stegetid og kernetemperatur

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Frank Blyme skriver

    marts 18, 2024 at 3:25 pm

    5
    Stjerner

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required