Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Stegt kalvelever med bløde løg og spinat

Stegt kalvelever med bløde løg og spinat

stegt kalvelever med bløde løg
4.9 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMS

Her kan du se min opskrift på stegt kalvelever med bløde løg og en god sovs. Kalvelever er sundt og nemt at tilberede på kort tid, og tilbehør kan være frisk spinat.

Stegt kalvelever er en af de retter, som nok deler vandene en del. Mange elsker lever, mens nok lige så mange bestemt ikke begejstret for den.

For nogle i den sidste kategori er det måske fordi de har fået en ikke så veltilberedt lever, og det er netop stegningen, der gør den store forskel når vi taler stegt kalvelever.

Skiverne skal ikke skæres for tynde, for så bliver de hurtigt tørre og kedelige i smag og konsistens.

Samtidig må man heller ikke stege kalvelever for længe, da det selvfølgelig også vil være til en ret tør lever.

Og endelig skal du stege leverstykkerne ved en ret høj varme, så de virkelig får noget stegeskorpe.

Opskriften er til fire personer. Se også mine opskrifter på kalvekrebinetter og kalveschnitzler.

Opskrift på stegt kalvelever

Stegt kalvelever med bløde løg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her kan du se min opskrift på stegt kalvelever med bløde løg og en god sovs. Kalvelever er sundt og nemt at tilberede på kort tid, og tilbehør kan være frisk spinat.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kalvelever afpudset
  • 1 dl hvedemel
  • 2 store løg
  • rapsolie og smør til stegning
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk timian tørret
  • Lidt majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g spinat frisk
  • 600 g kartofler små, kogte

Fremgangsmåde

  1. Løg pilles og deles i halve, som derefter snittes i tynde ringe.
  2. Steg løgene bløde og lækre på panden i lidt smør og læg dem til side.
  3. Kalvelever skæres ud i skiver, og de må gene være to centimeter tykke. Så får du det bedste resultat.
  4. Kom hvedemel i en dyb tallerken, og vend leverstykkerne i melet.
  5. Varm en pande godt op og kom en lille sjat olie på.
  6. Læg derefter kalvelever på panden og lad dem lige brune lidt. Tilsæt så en spiseskefuld smør midt i panden. Nu skal kalveleverstykkerne steges cirka 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Men hold en god varme. Krydr med salt og peber.
  7. Når der begynder at pible lidt kødsaft op fra leverstykkerne, er de ved at være klar. Stegt kalvelever skal være rosa og ikke gennemsteges helt.
  8. Tag de færdigstegte stykker kalvelever af panden og kom hønsebouillon i. Kog det op sammen med lidt fløde og timian. Lad det creme lidt ind og jævn eventuelt med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
  9. Smag sovsen til med salt og peber. Du kan også give den lidt engelsk sauce.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Anret stegt kalvelever med lidt sovs, bløde løg på toppen, og server med friske spinatblade og kogte kartofler.

I denne opskrift har jeg vendt kalveleveren i hvedemel inden stegning, men du kan sagtens blot stege de rå stykker lever uden mel. Det er en smagssag.

Se flere inspirerende opskrifter:

Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter

Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky

Helstegt kalvemørbrad med stegetid og kernetemperatur

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Frank Blyme skriver

    marts 18, 2024 at 3:25 pm

    5
    Stjerner

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required