• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Steak sandwich - bøf på ristet brød med kryddermayo

Steak sandwich - bøf på ristet brød med kryddermayo

steak sandwich
Steak sandwich er en dejlig nem hovedret, og en smart måde at servere en bøf på. Her med salat og en hjemmelavet kryddermayo. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. september 2022 - Udgivet:  28. juli 2022

Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailRedditSMS

Steak sandwich er en nem og meget lækker hovedret med skiver af bøf på lidt salat og ristet brød. Og på toppen en hurtig og hjemmelavet kryddermayo.

Opskriften på steak sandwich er beregnet som en lille hovedret til fire personer. Sandwich er en super let aftensmad at lave på de travle dage eller når du bare vil have noget let.

Dog kan dog ofte være nødvendigt med en forret for at alle bliver mætte, og det har jeg et forslag til længere nede.

Ingredienser til steak sandwich

2 ribeye på 200 gram/stk.
1 potte rosmarin
4 fed hvidløg
Salt og peber
Olivenolie
1 portion af min kryddermayo
4 skiver godt brød evt. mit Manitoba brød
Salat
Lidt rucola

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære fire gode skiver brød. Lav et nemt brød selv, eller køb et brød hos din bager.
  2. Kom en god sjat olivenolie i en lille skål og pres to hvidløgsfed i. Hak lidt rosmarin fint, krydr med en smule salt og fordel hvidløgsolien på brødet.
  3. Rist brødet på en varm pande, så det bliver flot, lidt sprødt og gyldent. Læg til side.
  4. Kom lidt mere olie på panden sammen med lidt rosmarin og de to sidste hvidløg (grofthakket). Steg bøfferne 2-3 minutter på hver side ved en god varme, og øs gerne stegeskyen op over bøfferne undervejs. Læg bøfferne til side, hvor de hviler fem minutter.
  5. Anret nu steak sandwich på fire tallerkner med et stykke ristet brød på hver. Læg lidt salat på hver.
  6. Skær bøfferne ud i tynde skiver, som lægges ovenpå.
  7. Kom kryddermayo ind i frysepose, klip et hul i hjørnet og dup små klatter kryddermayonnaise på - cirka 4-5 klatter. Se evt. billedet.
  8. Slut af med at pynte med nogle spæde blade rucola og servér straks.

Steak sandwich kan serveres som den er, men det er altså lækkert med disse hjemmelavede steak house frites til. Siger det bare.

Her har jeg anvendt en marmoreret ribeye, men du kan selvfølgelig bruge andre udskæringer.

Opskriften her er fin som en hovedret, men er I meget sultne kan det være en god ide med en lille forret først - eventuelt denne italiensk forret med bresaola og rucola.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. lisbeth

    november 08, 2022 at 7:23 pm

    Utrolig lækker, velsmagende og nemt. Ved en fejl gav jeg kun 1 stjerne, skulle selvfølgelig være 5 stjerner.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her