Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Steak med svampesauce

Steak med svampesauce

steak med svampesauce
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS
Opdateret: 2. september 2024 - Udgivet: 2. september 2024

Sådan laver du steak med svampesauce, spinat og kartofler. Lækker ret som gæstemad eller rigtig god mad i weekenden. Rimelig nem at lave.

Steak med svampesauce er en lækker gæsteret og weekendmad med masser af smag. Og så er den rimelig nem at lave.

Du kan selv vælge om det skal være steaks eller bøffer af oksemørbrad, filet, tyksteg eller noget helt fjerde, og svampesaucen kan også laves på forskellige slags svampe som kantareller, champignon eller andre.

Jeg vil anbefale at servere retten med stegt spinat og kartofler i fad, da de passer perfekt til.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Jægerbøf med svampe
  • Kantarelsauce
  • Smørstegt ribeye
  • Bøfguide

Opskrift på steak med svampesauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Steak med svampesauce

5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 519
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Steak
  • 4 steaks - på ca. 175-200 gram/stk.
  • salt og friskkværnet peber
Svampesauce
  • 250 g svampe - champignon, kantareller eller andre svampe
  • 1 lille rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 persillerod - i små tern
  • olie - til stegning
  • 2 dl hvidvin
  • 1 terning hønsebouillon
  • 2 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
  • citronsaft - friskpresset
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave svampesauce, som du laver i en passende gryde.
  2. 250 gram svampe deles i kvarte eller mindre stykker og steges godt af i en varm gryde.
  3. Tilsæt så lidt olie sammen med 1 lille rødløg, 2 fed hvidløg og 1 persillerod. Lad det stege et minuts tid.
  4. Hæld 2 deciliter hvidvin og lad det koge en smule ind, inden du tilsætter 1 terning hønsebouillon og 2 deciliter madlavningsfløde.
  5. Lad svampesauce småkoge mens du steger 4 steaks (bøffer) på en meget varm pande. Afhængig af tykkelsen skal de steges 2-4 minutter på hver side. Krydres derefter med salt og friskkværnet peber.
  6. Smag svampesaucen til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 519kcalKulhydrater: 15gProtein: 43gFedt: 33gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 16gKolesterol: 122mgNatrium: 881mgKalium: 990mgKostfibre: 3gSukker: 7gVitamin A: 130IUVitamin C: 12mgCalcium: 115mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

De møre steaks serveres sammen med den cremede svampesauce og yderliger tilbehør. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    september 02, 2024 at 8:16 am

    Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required