• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Sprødt kyllingeskind

billede med sprødt kyllingeskind
Sprødt kyllingeskind vil vi altid gerne have, når vi steger kyllingen i grillen eller ovnen. Og det hemmelige trick er blandt andet lidt bagepulver i en krydderiblanding. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  19. december 2023 - Udgivet:  27. marts 2021

Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hvordan laver man sprødt kyllingeskind? Her er svaret, og det findes i den særlige krydderiblanding til kylling med en hemmelig ingrediens.
  2. Den hemmelige ingrediens
  3. Krydderiblanding til kylling
  4. Opskrift til sprødt skind på kylling
  5. Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick
  6. Ingredienser
  7. Fremgangsmåde
  8. Næringsindhold
  9. Sådan laver du sprødt skind til hønsesalat
4.7 fra 151 stemmer
Gå til opskrift

Hvordan laver man sprødt kyllingeskind? Her er svaret, og det findes i den særlige krydderiblanding til kylling med en hemmelig ingrediens.

Hvad er næsten bedre end en stegt kylling med sprødt kyllingeskind?

Faktum er desværre bare, at kyllingen ofte ender op med et kyllingeskind, der er alt andet end sprødt, og det er en skam.

For netop det sprøde kyllingeskind gør ofte netop forskellen på en lidt kedelig kylling - og så den kylling, du bare gerne vil lave igen og igen.

Den hemmelige ingrediens

Du kan dog sagtens gøre noget ved det - og sikre et perfekt resultat hver gang. Altså altid ende op med en kylling, der har et super sprødt kyllingeskind.

Den hemmelige ingrediens er nemlig bagepulver. Jo, du læste rigtigt: Bagepulver.

Bagepulver er nemlig basisk, og det får PH-værdien til at stige, og det gør igen, at de såkaldte peptidbindinger i skindet bliver nedbrudt. Sådan rent kemisk fortalt.

Og hvad betyder det for dig? Det giver netop det helt sprøde skind på kyllingen. Simpelthen.

Med andre ord, så gør bagepulveret det, at skindet på kyllingen udtørres, og dermed bliver stegt helt sprødt. Uanset om du tilbereder kyllingen i ovnen eller på grillen.

Se også mine opskrifter på:

  • Kylling på dåse i ovn eller grill
  • Hønsesalat
  • Grillet kylling på rotisserie
  • Hel kylling i airfryer

Krydderiblanding til kylling

Og med den viden om, at bagepulver altid sikrer det sprøde kyllingeskind, har jeg udviklet en særlig krydderiblanding, som jeg bruger hver gang jeg steger en hel kylling.

Den er selvfølgelig med bagepulver, og den passer til en god kylling på ca. 1,4 kilo.

Opskrift til sprødt skind på kylling

billede med sprødt kyllingeskind

Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick

Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick
Bedømmelse
4.7 fra 151 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk oregano - tørret

Fremgangsmåde

  • Helt simpelt. Alle krydderierne kommes i en lille skål og vendes godt sammen. Som sagt er det bedst at anvende friskkværnet peber.
  • Dup kyllingen tør med et stykke køkkenrulle.
  • Massér krydderiblandingen godt ind i skindet, og det gælder både på vingerne, over- og underlår og brystkødet. Og spar ikke på krydderiet.
  • Tilbered kyllingen i ovn eller grill. På grillen er det godt at sætte kyllingen på en dåse eller den særlige kyllingeholder. Du kan selvfølgelig også sætte kyllingen på et rotisserie.
  • Stegetiden er som normalt - cirka en time - afhængig af varmen i ovnen eller grillen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
5
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.05
g
0
%
Mættet fedt
 
0.01
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.02
g
Enkelumættet fedt
 
0.01
g
Natrium
 
856
mg
37
%
Kalium
 
21
mg
1
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.4
g
2
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
0.2
g
0
%
Vitamin A
 
50
IU
1
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
13
mg
1
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Sådan laver du sprødt skind til hønsesalat

Sprøde kyllingeskind bagt i ovnen er eminente på en lækker anretning med hønse- eller kyllingesalat.

Du kan både bruge skind fra en hel kylling eller blot en pakke overlår eller bryst med skind. Der er ikke forskel, blot er skindet fra de små dele som vinger og lår meget tyndt. Sådan gør du:

  • Skær og riv kyllingeskindet af den kylling eller de kyllingestykker, du skal bruge skindet fra.
  • Skrab fedtet af bagsiden med en skarp kniv. Hvis du ikke kan få fedtet skrabet helt af, betyder det ikke noget. De bliver stadig sprøde.
  • Bred skindene ud på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med flagesalt. Eventuelt også krydderier. Læg endnu en bradepande ovenpå, så skindene ligger i pres.
  • Bag på 180 grader over- og undervarme i 20 minutter.
  • Nu har du sprøde kyllingeskind, du kan servere som pynt til hønsesalaten eller andre retter.
Sprødt kyllingeskind
Her ses to kyllingeskind fra overlår. De er knasende sprøde og kan brækkes i mindre stykker. Passer perfekt til en hønsesalat. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Allan Jørgensen

    april 02, 2025 at 2:38 pm

    Hej Holger,
    Kan de tørre krydderier godt binde på en aftørret kylling?

    Svar
  2. Jesper

    februar 11, 2024 at 3:52 pm

    Skal der ikke noget olie, eller andet væske i krydderiblandingen eller er det virkelig bare tørre krydderier som rubbes ind i kyllingen?

    Svar
  3. Pia

    februar 19, 2023 at 7:05 pm

    Tak for tippet med bagepulveret, så lækkert 🙂

    Svar
  4. Lise Strand

    januar 15, 2022 at 3:53 pm

    Jeg kan ikke forstå hvorfor der ikke står hvor mange grader i ovnen og om det er varmluft eller alm. Ovn den skal steges på ?

    Svar
  5. Henrik Hummel

    juni 10, 2021 at 7:00 am

    Det virker også på flæskesteg, and og sågar fedtet på culottesteg og lignende.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 10, 2021 at 8:59 am

      Hej Henrik
      Tak for tippet - det er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Mette Larsen

    december 21, 2020 at 11:58 am

    Kan det bruges til andesteg og blot salt og peber
    Glædelig jul !
    Mange hilsener Mette

    Svar
  7. Steve

    april 20, 2020 at 11:37 pm

    Hej
    Vil det trick virke på sværene på en flæskesteg ?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required