Sprøde kartofler med ost får de lækreste, sprøde bunde, når de bages i ovnen med fintrevet Grana Padano og krydderier. Se hvordan.
Sprøde kartofler er noget af det skønneste. Når man bider i en kartoffel, der er blød indeni og har et lækkert lag ost udenpå.
Her får du tricket til at pifte kartoflerne op som tilbehør til en middag eller blot som snack i en tapas.
Kort sagt skal du blot skære små kartofler i halve, vende den flade bund ned i et fad med olivenolie, revet Grana Padano, rasp og krydderier. Og så passer de sig selv i ovnen. Lækkert og nemt.
OBS: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.
Se andre lækre opskrifter her:
- Italiensk simreret med dumplings
- Italienske kødboller i tomatsovs
- Pasta med kødsovs
- Lasagne bolognese
Opskrift på sprøde kartofler med ost
Sprøde kartofler
Ingredienser
- 1 kg kartofler - små, delt i halve
- 2 spsk olivenolie
- 1,5 dl Grana Padano - fintrevet
- 2 spsk rasp
- 1 tsk oregano - tørret
- 1 tsk paprika - stødt
- 1 fed hvidløg - finthakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Skyl de små kartofler grundigt og del dem i halve.
- Smør et ovnfast fad godt ind i olivenolie.
- Riv Grana Padano-osten fint, så du ca. har 1,5 dl. Hæld osten i en skål og bland med 2, spsk. rasp, 1 tsk. paprika, 1 tsk. oregano, et presset hvidløgsfed samt salt og peber.
- Drys nu ostesmulderet henover olivenolien i fadet, så det bliver nogenlunde jævnt fordelt.
- Læg kartoflerne med den flade del nede. Giv dem et lille pres. Kom fadet i ovnen i 40 minutter, og lad dem hvile fem minutter, før du serverer de lækreste sprøde kartofler.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du skal bruge frisk Grana Padano i stedet for det, du kan købe, som allerede er revet.
Herved får du sprøde kartofler, som du for eksempel kan servere sammen med kylling og salat eller som snack med en hjemmelavet kryddermayo.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: