Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Sprøde kartofler med ost og krydderier

Sprøde kartofler med ost og krydderier

Sprøde kartofler
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook19PinterestSMSEmailMessenger
19
DELINGER

Sprøde kartofler med ost får de lækreste, sprøde bunde, når de bages i ovnen med fintrevet Grana Padano og krydderier. Se hvordan.

Sprøde kartofler er noget af det skønneste. Når man bider i en kartoffel, der er blød indeni og har et lækkert lag ost udenpå.

Her får du tricket til at pifte kartoflerne op som tilbehør til en middag eller blot som snack i en tapas.

Kort sagt skal du blot skære små kartofler i halve, vende den flade bund ned i et fad med olivenolie, revet Grana Padano, rasp og krydderier. Og så passer de sig selv i ovnen. Lækkert og nemt.

OBS: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.

Se andre lækre opskrifter her:

  • Italiensk simreret med dumplings
  • Italienske kødboller i tomatsovs
  • Pasta med kødsovs
  • Lasagne bolognese

Opskrift på sprøde kartofler med ost

Sprøde kartofler

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Sprøde kartofler med ost får den lækreste crispy overflade, når de bages i ovnen med fintrevet Grana Padano og krydderier. Se hvordan.
Antal: 5 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg kartofler (små, delt i halve)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1,5 dl Grana Padano (fintrevet)
  • 2 spsk rasp
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 1 tsk paprika (stødt)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Skyl de små kartofler grundigt og del dem i halve.
  3. Smør et ovnfast fad godt ind i olivenolie.
  4. Riv Grana Padano-osten fint, så du ca. har 1,5 dl. Hæld osten i en skål og bland med 2, spsk. rasp, 1 tsk. paprika, 1 tsk. oregano, et presset hvidløgsfed samt salt og peber.
  5. Drys nu ostesmulderet henover olivenolien i fadet, så det bliver nogenlunde jævnt fordelt.
  6. Læg kartoflerne med den flade del nede. Giv dem et lille pres. Kom fadet i ovnen i 40 minutter, og lad dem hvile fem minutter, før du serverer de lækreste sprøde kartofler.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Som du kan se, placeres kartoflerne med den flade del ned i oste-blandingen. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Du skal bruge frisk Grana Padano i stedet for det, du kan købe, som allerede er revet.

Herved får du sprøde kartofler, som du for eksempel kan servere sammen med kylling og salat eller som snack med en hjemmelavet kryddermayo.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required