Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Spidskålssalat

Spidskålssalat med æble og avocado (bedste salat med spidskål)

Billede af spidskålssalat med æble og avocado.
4.9 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Spidskålssalat med æble og avocado
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på spidskålssalat
  • Sund spidskålssalat
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Spidskålssalat med æble og avocado

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 70 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Her får du min opskrift på spidskålssalat med æble og avocado. En nem og lækker allround salat, som passer til stort set alle retter med kød.
Antal: 4
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 lille spidskål (elller en halv stor spidskål)
  • 1 stort æble (eller 2 små)
  • 1 avocado (skåret i mindre tern)
Dressing
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk honning
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær det nederste stykke af 1 lille spidskål og del derefter kålen i kvarte. Det træge rodstykke kasseres, og derefter snittes spidskålen så fint som ønsket.
  2. 1 stort æble deles i kvarte, kernehuset skæres fra og derefter snittes æblet i mindre tern. Vendes gerne sammen med lidt friskpresset citronsaft, så misfarvning undgås.
  3. 1 avocado skrælles og skæres i mindre tern. Se eventuelt her hvordan du nemt skræller en avocado. Vend også avocadotern med en smule citronsaft.
  4. I et fad samles vendes spidskål sammen med æble og avocado. Du kan sagtens komme mere æble og avocado i salaten, hvis du synes det.
  5. Dressing til spidskålssalat: Rør 3 spsk olivenolie sammen med 1 tsk sennep og 1 spsk honning, og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Det er vigtigt at smage en dressing godt til.

Næringsindhold

Kalorier194kcalKulhydrater25gProtein3gFedt11gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gNatrium626mgKalium630mgKostfibre7gSukker10gVitamin A317IUVitamin C101mgCalcium111mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på spidskålssalat

Spidskålssalat med æble og avocado er en klassisk salat, som alle kan lide.

Salaten er utrolig nem at lave, og så passer den til alt fra en god bøf til stegt kylling.

Se flere opskrifter:

  • Sund spidskålssalat med broccoli og dressing
  • Broccolisalat med gulerod, mandler og tørrede tranebær
  • Grøn spidskålssalat med mayodressing
  • Rosenkålssalat
  • Blomkålssalat
  • Spidskål med ananas

Sund spidskålssalat

Desuden er den selvfølgelig sund, så gem gerne opskriften. Du bliver glad for den som en lækker standardsalat, der er god til mange måltider. Og spidskål er mild i smagen.

Opskriften er beregnet som salat til fire personer, men du behøver ikke følge de angivne mængder slavisk. Brug hvad du har.

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af spidskålssalat:

dressing til spidskålssalat
æble snittes i mindre tern og vendes i lidt citronsaft
avocado skæres i mindre tern
spidskål til spidskålssalat snittes fint

Servering

Nu er din spidskålssalat med æble og avocado klar til servering.

Du kan dog også tilsætte ristede pinjekerner, hvilket kun gør salaten endnu bedre. Velbekomme.

FAQ

Er spidskål sund?

Ja, spidskål er en sund spise, og samtidig er spidskålen mild i smagen, og derfor kan de fleste gode lide kålen. Selve spidskålen er sund, fordi den blandt andet indeholder solide mængder vitaminer, herunder C, K og flere B-vitaminer. Og det er godt for dit immunforsvar. Så brug endelig løs af spidskålen, som du gør i denne lækre spidskålssalat. Og kål er i øvrigt bedst i rå tilstand.

Skal man skylle spidskål?

Det er altid en god idé, at skylle spidskål inden brug. Der kan bla. gemme sig sandkorn i kålen. Del spidskålen på langs og skyl den derefter under den kolde hane.

Kan man spise rå spidskål?

Jeg får indimellem spørgsmålet om man kan spise rå spidskål. Og ja, det kan du i den grad godt. Det er faktisk både sundt og nærende. Og eksempelvis i denne spidskålssalat anvendes der rå spidskål. Så spis endelig løs af den rå kål.

Hvad kan man komme i en spidskålssalat?

Udover spidskål kan du bruge mange forskellige slags grøntsager i en spidskålssalat. Her har jeg anvendt æble og avocado, men brug også ananas, pære, agurk, tomat og mange andre grøntsager.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent Hansen skriver

    oktober 01, 2025 at 7:24 am

    Hej
    Jeg er nyt medlem og har et ønske til udskrivning af opskrifterne.
    Det ville være rigtigt godt, hvis der var mulighed for at for næringsindholdet med på udskriften.

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required