Indhold
Spidskålssalat med æble og avocado
Ingredienser
- 1 lille spidskål (elller en halv stor spidskål)
- 1 stort æble (eller 2 små)
- 1 avocado (skåret i mindre tern)
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk sennep
- 1 spsk honning
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær det nederste stykke af 1 lille spidskål og del derefter kålen i kvarte. Det træge rodstykke kasseres, og derefter snittes spidskålen så fint som ønsket.
- 1 stort æble deles i kvarte, kernehuset skæres fra og derefter snittes æblet i mindre tern. Vendes gerne sammen med lidt friskpresset citronsaft, så misfarvning undgås.
- 1 avocado skrælles og skæres i mindre tern. Se eventuelt her hvordan du nemt skræller en avocado. Vend også avocadotern med en smule citronsaft.
- I et fad samles vendes spidskål sammen med æble og avocado. Du kan sagtens komme mere æble og avocado i salaten, hvis du synes det.
- Dressing til spidskålssalat: Rør 3 spsk olivenolie sammen med 1 tsk sennep og 1 spsk honning, og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Det er vigtigt at smage en dressing godt til.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på spidskålssalat
Spidskålssalat med æble og avocado er en klassisk salat, som alle kan lide.
Salaten er utrolig nem at lave, og så passer den til alt fra en god bøf til stegt kylling.
Se flere opskrifter:
- Sund spidskålssalat med broccoli og dressing
- Broccolisalat med gulerod, mandler og tørrede tranebær
- Grøn spidskålssalat med mayodressing
- Rosenkålssalat
- Blomkålssalat
- Spidskål med ananas
Sund spidskålssalat
Desuden er den selvfølgelig sund, så gem gerne opskriften. Du bliver glad for den som en lækker standardsalat, der er god til mange måltider. Og spidskål er mild i smagen.
Opskriften er beregnet som salat til fire personer, men du behøver ikke følge de angivne mængder slavisk. Brug hvad du har.
Billeder
Her er nogle billeder fra min tilberedning af spidskålssalat:




Servering
Nu er din spidskålssalat med æble og avocado klar til servering.
Du kan dog også tilsætte ristede pinjekerner, hvilket kun gør salaten endnu bedre. Velbekomme.
FAQ
Ja, spidskål er en sund spise, og samtidig er spidskålen mild i smagen, og derfor kan de fleste gode lide kålen. Selve spidskålen er sund, fordi den blandt andet indeholder solide mængder vitaminer, herunder C, K og flere B-vitaminer. Og det er godt for dit immunforsvar. Så brug endelig løs af spidskålen, som du gør i denne lækre spidskålssalat. Og kål er i øvrigt bedst i rå tilstand.
Det er altid en god idé, at skylle spidskål inden brug. Der kan bla. gemme sig sandkorn i kålen. Del spidskålen på langs og skyl den derefter under den kolde hane.
Jeg får indimellem spørgsmålet om man kan spise rå spidskål. Og ja, det kan du i den grad godt. Det er faktisk både sundt og nærende. Og eksempelvis i denne spidskålssalat anvendes der rå spidskål. Så spis endelig løs af den rå kål.
Udover spidskål kan du bruge mange forskellige slags grøntsager i en spidskålssalat. Her har jeg anvendt æble og avocado, men brug også ananas, pære, agurk, tomat og mange andre grøntsager.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        





Bent Hansen skriver
Hej
Jeg er nyt medlem og har et ønske til udskrivning af opskrifterne.
Det ville være rigtigt godt, hvis der var mulighed for at for næringsindholdet med på udskriften.