Oversigt over indhold
Spidskålssalat med æble og avocado
Ingredienser
- 1 lille spidskål - elller en halv stor spidskål
- 1 stort æble - eller 2 små
- 1 avocado - skåret i mindre tern
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk sennep
- 1 spsk honning
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær det nederste stykke af spidskåebl og del derefter kålen i kvarte. Det træge rodstykke kasseres, og derefter snittes spidskålen så fint som ønsket.
- Æble deles i kvarte, kernehuset skæres fra og derefter snittes æblet i mindre tern. Vendes gerne sammen med lidt friskpresset citronsaft, så misfarvning undgås.
- Avocado skrælles og skæres i mindre tern. Se eventuelt her hvordan du nemt skræller en avocado. Vend også avocadotern med en smule citronsaft.
- I et fad samles vendes spidskål sammen med æble og avocado. Du kan sagtens komme mere æble og avocado i salaten, hvis du synes det.
- Dressing til spidskålssalat: Rør olivenolie sammen med sennep og 1 honning, og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Det er vigtigt at smage en dressing godt til.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på spidskålssalat
Spidskålssalat med æble og avocado er en klassisk salat, som alle kan lide.
Salaten er utrolig nem at lave, og så passer den til alt fra en god bøf til stegt kylling.
Sund spidskålssalat
Desuden er den selvfølgelig sund, så gem gerne opskriften. Du bliver glad for den som en lækker standardsalat, der er god til mange måltider. Og spidskål er mild i smagen.
Opskriften er beregnet som salat til fire personer, men du behøver ikke følge de angivne mængder slavisk. Brug hvad du har.
Se flere opskrifter:
- Sund spidskålssalat med broccoli og dressing
- Broccolisalat med gulerod, mandler og tørrede tranebær
- Grøn spidskålssalat med mayodressing
Billeder
Her er nogle billeder fra min tilberedning af spidskålssalat:
Servering
Nu er din spidskålssalat med æble og avocado klar til servering.
Du kan dog også tilsætte ristede pinjekerner, hvilket kun gør salaten endnu bedre. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
FAQ
Ja, spidskål er en sund spise, og samtidig er spidskålen mild i smagen, og derfor kan de fleste gode lide kålen. Selve spidskålen er sund, fordi den blandt andet indeholder solide mængder vitaminer, herunder C, K og flere B-vitaminer. Og det er godt for dit immunforsvar. Så brug endelig løs af spidskålen, som du gør i denne lækre spidskålssalat. Og kål er i øvrigt bedst i rå tilstand.
Det er altid en god idé, at skylle spidskål inden brug. Der kan bla. gemme sig sandkorn i kålen. Del spidskålen på langs og skyl den derefter under den kolde hane.
Jeg får indimellem spørgsmålet om man kan spise rå spidskål. Og ja, det kan du i den grad godt. Det er faktisk både sundt og nærende. Og eksempelvis i denne spidskålssalat anvendes der rå spidskål. Så spis endelig løs af den rå kål.
Udover spidskål kan du bruge mange forskellige slags grøntsager i en spidskålssalat. Her har jeg anvendt æble og avocado, men brug også ananas, pære, agurk, tomat og mange andre grøntsager.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Kirsten Husum skriver
Hej Holger,
rigtig mange TAK for dine altid vellykkede og absolut velsmagende opskrifter.
Lige nu gælder roserne din Landskinke i Air Fryer hvidkålssalaten bl.a. som tilbehør.
Der er fin balance og harmoni i dine forslag og opskrifter . Du skriver præcist og overskueligt.
Med de venligste hilsener
& fortsat alt det bedste i Madens Verden
Kirsten
Kristine skriver
Virkelig god
Inge Kilde skriver
Smager rigtig godt😀
Cherie skriver
Super opskrifter
Tej Nielsen skriver
Hej super lækker opskrift. Et hurtigt spørgsmål. Er der blevet endret i opskriften? Syntes første gang jeg lavet den skulle der også hvidløg i dressingen.