Spandauer
Ingredienser
- 30 g gær
- 2 dl vand (lunkent)
- 350 g hvedemel
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 12 tsk kagecreme (se evt. opskrift i linket)
- 150 g smør (koldt, direkte fra køleskabet)
Fremgangsmåde
- Start med at lave den nemme dej til spandauer. Rør 30 g gær i 2 dl vand. Ælt så 350 g hvedemel ind i dejen, og kom også 1 æg ved.
- Tilsæt 1 tsk salt og 2 tsk sukker, og ælt dejen igennem i fem minutter. Gerne på en røremaskine. Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 20 minutter.
- Lav så cremen som anvist i linket. Kom en lille smule af mælken i en kop sammen med Maizena, og rør det ud.
- Resten af mælken kommes i en kasserolle, og koges forsigtigt op. Tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og rørsukker, og når cremen er varm, pisker du du den udrørte Maizena i, og pisker videre indtil cremen har en fast konsistens. Sæt til afkøling. Til denne opskrift skal du bruge 12 tsk kagecreme.
- Ælt dejen let igennem, og rul den ud i en firkant på 30 gange 40 centimeter.
- Læg 150 g smør (skal være meget koldt) mellem to stykker bagepapir, og rul den ud i en firkant på cirka 20 gange 25 centimeter, og læg den oven på den udrullede dej, så den dækker to tredjedele af dejen.
- Fold nu tredjedelen uden smør ind over halvdelen af smørret - og den sidste tredjedel ind over denne.
- I stedet for at rulle smørret ud, kan du også skære det i tynde skiver og lægge smørskiverne på de to tredjedele af dejen. Blot smørret er koldt!
- Kom mel på dej og bord, og rul dejen ud igen til 30 gange 40 centimeter, og fold.
- Gentag det yderligere to gange. Men pas på du ikke ruller dejen i stykker, og husk masser af mel på bordet.
- Stil wienerbrødsdejen i køleskabet i 15 minutter.
- Rul nu dejen ud til 30 gange 40 centimeter, og del den i 12 firkanter på 10 gange 10 centimeter.
- Buk hjørnerne ind til midten, så de næsten rører hinanden. Klem let sammen og put en god teskefuld creme i midten.
- Læg spandauerne på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Du kan kun have seks spandauere på en bageplade, da de hæver en del under bagningen, så fordel dem på to plader. Lad dem hæve i yderligere 15 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg og en smule mælk.
- Bag dine spandauer ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 9-10 minutter i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på spandauer
Her er min opskrift på spandauer, der er en klassisk morgenkage med creme i midten.
Spandaueren har flere øgenavne, herunder bagerens dårlig øje, men uanset så er der tale om et lækkert stykke morgenbrød, som er ret nemt at bage selv.
Opskriften giver 12 lækre spandauere. Se også min opskrift på de hurtige snydebasser.
Se flere opskrifter:
Tips
Lad dem køle af, og giv dem så eventuelt lidt glasur, som du laver med flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide.
Denne spandauer opskrift giver dig de bedste wienerbasser, du nogensinde har smagt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Helle skriver
Hvad skal temperaturen være, og hvor længe skal de bage, når de bages lige fra fryseren?
Venlig hilsen
Helle
Andreas skriver
Super god spandauer opskrift. De er nemme at lave og smager fremragende. Man kan fryse de ubagte spandauere og så bage dem fra frossen tilstand.
V H Andreas som er bager