• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager

Spandauer - opskrift på wienerbrød (basser) med creme

billederesultat for spandauer opskrift

Opdateret:  28. april 2024 - Udgivet:  16. august 2020

Del gerne:
89
SHARES
FacebookMessenger89PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Her er den bedste spandauer opskrift. Nemme wienerbasser med creme, og det hele lavet fra bunden. Uden det tager for lang tid.
  2. Opskrift på spandauer
  3. Spandauer - opskrift på wienerbrød (basser) med creme
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.4 fra 12 stemmer
Gå til opskrift

Her er den bedste spandauer opskrift. Nemme wienerbasser med creme, og det hele lavet fra bunden. Uden det tager for lang tid.

Her er min opskrift på spandauer, der er en klassisk morgenkage med creme i midten.

Spandaueren har flere øgenavne, herunder bagerens dårlig øje, men uanset så er der tale om et lækkert stykke morgenbrød, som er ret nemt at bage selv.

Opskriften giver 12 lækre spandauere. Se også min opskrift på de hurtige snydebasser.

Se også mine opskrifter på:

  • Nem opskrift på københavnerbirkes med remonce
  • Rundstykker - bagerens egen opskrift og metode
  • Koldhævede speltboller

Opskrift på spandauer

billederesultat for spandauer opskrift

Spandauer - opskrift på wienerbrød (basser) med creme

Bedømmelse
4.4 fra 12 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 dl vand - lunkent
  • 30 g gær
  • 350 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker

Til indrulning

  • 150 g smør - koldt, direkte fra køleskabet

Til fyld

  • 12 tsk kagecreme - se evt. opskrift i linket

Fremgangsmåde

  • Start med at lave den nemme dej til spandauer. Rør gæren i den lunkne vand. Ælt så hvedemel ind i dejen, og kom også ægget ved.
  • Tilsæt salt og sukker, og ælt dejen igennem i fem minutter. Gerne på en røremaskine. Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 20 minutter.
  • Lav så cremen som anvist i linket. Kom en lille smule af mælken i en kop sammen med Maizena, og rør det ud.
  • Resten af mælken kommes i en kasserolle, og koges forsigtigt op. Tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og rørsukker, og når cremen er varm, pisker du du den udrørte Maizena i, og pisker videre indtil cremen har en fast konsistens. Sæt til afkøling.
  • Ælt dejen let igennem, og rul den ud i en firkant på 30 gange 40 centimeter.
  • Læg det meget kolde smør mellem to stykker bagepapir, og rul den ud i en firkant på cirka 20 gange 25 centimeter, og læg den oven på den udrullede dej, så den dækker to tredjedele af dejen.
  • Fold nu tredjedelen uden smør ind over halvdelen af smørret - og den sidste tredjedel ind over denne.
  • I stedet for at rulle smørret ud, kan du også skære det i tynde skiver og lægge smørskiverne på de to tredjedele af dejen. Blot smørret er koldt!
  • Kom mel på dej og bord, og rul dejen ud igen til 30 gange 40 centimeter, og fold.
  • Gentag det yderligere to gange. Men pas på du ikke ruller dejen i stykker, og husk masser af mel på bordet.
  • Stil wienerbrødsdejen i køleskabet i 15 minutter.
  • Rul nu dejen ud til 30 gange 40 centimeter, og del den i 12 firkanter på 10 gange 10 centimeter.
  • Buk hjørnerne ind til midten, så de næsten rører hinanden. Klem let sammen og put en god teskefuld creme i midten.
  • Læg spandauerne på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Du kan kun have seks spandauere på en bageplade, da de hæver en del under bagningen, så fordel dem på to plader. Lad dem hæve i yderligere 15 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg og en smule mælk.
  • Bag dine spandauer ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 9-10 minutter i ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
214
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
41
mg
14
%
Natrium
 
286
mg
12
%
Kalium
 
54
mg
2
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
332
IU
7
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
11
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Lad dem køle af, og giv dem så eventuelt lidt glasur, som du laver med flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide.

Denne spandauer opskrift giver dig de bedste wienerbasser, du nogensinde har smagt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle

    februar 09, 2019 at 9:29 am

    Hvad skal temperaturen være, og hvor længe skal de bage, når de bages lige fra fryseren?

    Venlig hilsen
    Helle

    Svar
  2. Andreas

    september 25, 2016 at 6:57 am

    Super god spandauer opskrift. De er nemme at lave og smager fremragende. Man kan fryse de ubagte spandauere og så bage dem fra frossen tilstand.
    V H Andreas som er bager

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required