Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Spandauer

Spandauer (opskrift på wienerbrødsbasser med creme)

billederesultat for spandauer opskrift
4.4 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
89
SHARES
FacebookMessenger89PinterestEmailSMS
Indhold
  • Spandauer
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på spandauer
  • Tips
  • Kommentarer

Spandauer

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.4 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet hævetid: 35 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Her er den bedste spandauer opskrift. Nemme wienerbasser med creme, og det hele lavet fra bunden. Uden det tager for lang tid.
Antal: 12
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 2 dl vand (lunkent)
  • 350 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
Til fyld
  • 12 tsk kagecreme (se evt. opskrift i linket)
Til indrulning
  • 150 g smør (koldt, direkte fra køleskabet)

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave den nemme dej til spandauer. Rør 30 g gær i 2 dl vand. Ælt så 350 g hvedemel ind i dejen, og kom også 1 æg ved.
  2. Tilsæt 1 tsk salt og 2 tsk sukker, og ælt dejen igennem i fem minutter. Gerne på en røremaskine. Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 20 minutter.
  3. Lav så cremen som anvist i linket. Kom en lille smule af mælken i en kop sammen med Maizena, og rør det ud.
  4. Resten af mælken kommes i en kasserolle, og koges forsigtigt op. Tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og rørsukker, og når cremen er varm, pisker du du den udrørte Maizena i, og pisker videre indtil cremen har en fast konsistens. Sæt til afkøling. Til denne opskrift skal du bruge 12 tsk kagecreme.
  5. Ælt dejen let igennem, og rul den ud i en firkant på 30 gange 40 centimeter.
  6. Læg 150 g smør (skal være meget koldt) mellem to stykker bagepapir, og rul den ud i en firkant på cirka 20 gange 25 centimeter, og læg den oven på den udrullede dej, så den dækker to tredjedele af dejen.
  7. Fold nu tredjedelen uden smør ind over halvdelen af smørret - og den sidste tredjedel ind over denne.
  8. I stedet for at rulle smørret ud, kan du også skære det i tynde skiver og lægge smørskiverne på de to tredjedele af dejen. Blot smørret er koldt!
  9. Kom mel på dej og bord, og rul dejen ud igen til 30 gange 40 centimeter, og fold.
  10. Gentag det yderligere to gange. Men pas på du ikke ruller dejen i stykker, og husk masser af mel på bordet.
  11. Stil wienerbrødsdejen i køleskabet i 15 minutter.
  12. Rul nu dejen ud til 30 gange 40 centimeter, og del den i 12 firkanter på 10 gange 10 centimeter.
  13. Buk hjørnerne ind til midten, så de næsten rører hinanden. Klem let sammen og put en god teskefuld creme i midten.
  14. Læg spandauerne på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Du kan kun have seks spandauere på en bageplade, da de hæver en del under bagningen, så fordel dem på to plader. Lad dem hæve i yderligere 15 minutter.
  15. Pensl med sammenpisket æg og en smule mælk.
  16. Bag dine spandauer ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 9-10 minutter i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier214kcalKulhydrater24gProtein4gFedt12gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.4gKolesterol41mgNatrium286mgKalium54mgKostfibre1gSukker1gVitamin A332IUVitamin C0.003mgCalcium11mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på spandauer

Her er min opskrift på spandauer, der er en klassisk morgenkage med creme i midten.

Spandaueren har flere øgenavne, herunder bagerens dårlig øje, men uanset så er der tale om et lækkert stykke morgenbrød, som er ret nemt at bage selv.

Opskriften giver 12 lækre spandauere. Se også min opskrift på de hurtige snydebasser.

Se flere opskrifter:

  • Københavnerbirkes med remonce
  • Rundstykker - bagerens egen opskrift
  • Koldhævede speltboller

Tips

Lad dem køle af, og giv dem så eventuelt lidt glasur, som du laver med flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide.

Denne spandauer opskrift giver dig de bedste wienerbasser, du nogensinde har smagt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle skriver

    februar 09, 2019 at 9:29 am

    Hvad skal temperaturen være, og hvor længe skal de bage, når de bages lige fra fryseren?

    Venlig hilsen
    Helle

    Svar
  2. Andreas skriver

    september 25, 2016 at 6:57 am

    Super god spandauer opskrift. De er nemme at lave og smager fremragende. Man kan fryse de ubagte spandauere og så bage dem fra frossen tilstand.
    V H Andreas som er bager

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required