Spaghetti Frittata er italiensk restemad, som du kan variere i det uendelige. Basisingredienserne er spaghetti, ost og æg, som bages i ovnen.
Spaghetti Frittata er italienernes svar på biksemad. Har man noget pasta tilovers, kan det altid bruges i denne ret, som er en slags hybrid mellem mac and cheese og omelet.
Du kan både stege pastaen i æggemassen eller bage det hele i ovnen som her. Det er hurtigt, let og lækkert, hvis man er en sand pastaelsker.
Her er basis-opskriften. Du kan tilføje alt fra skinketern og sprødstegt bacon til bønner, ærter og revet grøntsager.
Opskrift på Spaghetti Frittata
Spaghetti Frittata
Ingredienser
- 300 g spaghetti
- 4 stk æg
- 1 dl mælk - eller fløde
- 1 dl ost - revet parmesan eller Grana Padano
- 1 fed hvidløg - finthakket eller presset
- 1 spsk smør
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig over- og undervarme. Smør et lille ovnfast fad med smør.
- Begynd med at koge pastaen i saltet vand. Tag dem af, når pastaen er al dente - det vil sige med bid, ikke helt bløde. Hæld vandet fra og hæld spaghettien over i en skål med koldt vand. Dryp af i en sigte.
- Pisk æg, mælk, finthakket hvidløgsfed, friskrevet ost, salt og peber i en skål.
- Bland spaghettien med æggemassen og hæld den over i det ovnfaste fad. kom et par smørklatter på og drys med fintrevet ost. Her er brugt Grana Padano, men du kan også bruge parmesan.
- Bag i 15 minutter og lad din Pasta Frittata køle lidt af inden servering. Så er det lettere at skære pæne stykker.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Du kan servere Spaghetti Frittata til aftensmaden med kød eller en fyldig salat. Men du kan også skære dem i pizza-skiver og spise dem kolde.
Italienere har typisk kolde stykker med i picnickurven, fordi det er så nemt at spise i det fri.
Se også andre italienske opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: