• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara

Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara

spaghetti carbonara
Verdens bedste spaghetti carbonara, præcis som de bedste italienske spisesteder laver den i Rom. Du kan lave den med eller uden parmesan, men altid anrette carbonaraen med friskhakket persille. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  29. juli 2023

Del gerne:
511
SHARES
FacebookMessenger511PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Servering
Gå til opskrift

Nem opskrift på en helt klassisk spaghetti cabonara, og en fantastisk aftensmad, som du med fordel kan servere sammen med et glas kølig hvidvin.

En populær italiensk ret fra det italienske pastakøkken, som du også kender det lasagne og pasta med kødsovs. Men her altså denne lækre og nemme pasta carbonara. Helt simpelt. Og selvfølgelig med pancetta eler bacon.

Pasta carbonara er både super nem og hurtig at lave, og her skal der ikke anvendes mange ingredienser. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

  • Pasta med kødsovs
  • Kyllinge carbonara
  • Spaghetti med bacon
  • Provencalsk pastaret uden kød

Opskrift

spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara

Spaghetti carbonara som den skal laves med bacon og æg. En autentisk opskrift fra Rom, hvor man laver verdens bedste pastai alla carbonara.
Bedømmelse
4.6 fra 101 stemmer
RetPasta
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g pancetta - eller tørsaltet bacon i tern
  • 400 g pasta - naturligvis en tørret spaghetti
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g pecorino - revet, eller anden ost
  • salt og friskkværnet peber - masser af peber
  • Lidt persille - friskhakket
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Skær pancetta eller tørsaltet bacon i små tern.
  • Kom pancetta eller bacon på en tør og kold pande og steg den næsten sprødt ved en middel varme. Det må ikke branke.
  • Kog spaghetti al dente, der skal altså stadig være en smule bid i pastaen. Hæld lidt koldt vand i gryden, så du straks stopper kogningen, og lad pastaen stå i vandet et par minutter. Gem lidt af kogevandet.
  • Æggeblommer og pecorino (eller anden ost) røres eller piskes sammen i en lille skål.
  • Hak også persille groft, så du er klar til at servere din spaghetti carbonara straks, da den skal spises hurtigt efter den er tilberedt.
  • Med en tang fisker du nu spaghettien over i panden, og det gør ikke noget at der følger lidt kogevand med. Det skal der faktisk gøre.
  • Tilsæt så også ægge-og ostemassen, og rør hurtigt rundt i 10 sekunder, så du får vendt pastaen med æg og ost og den sprøde bacon eller pancetta.
  • Kom så rigeligt med friskkværnet sort peber i din spaghetti carbonara.
  • Anret straks på lune tallerkener, og kom parmesan og friskhakket persille over spaghettien.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
603
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
313
mg
104
%
Natrium
 
1098
mg
48
%
Kalium
 
314
mg
9
%
Kulhydrater
 
57
g
19
%
Kostfibre
 
0.03
g
0
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
461
IU
9
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
175
mg
18
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Servering

Nyd i øvrigt den italienske pasta-klassiker med et stykke godt og hjemmebagt ciabattabrød til og et kold flaske hvidvin. Søg opskriften på brødet frem i søgefeltet øverst på siden.

Spaghetti carbonara er en grundsten i det italienske køkken, og det forstår man godt. Det er en utrolig simpel pastaret med få ingredienser og kort tilberedningstid, men samtidig smager det bare fantastisk godt.

Derfor får du her min opskrift på en nem og velsmagende carbonara, der selvfølgelig laves af spaghetti, bacon eller pancetta, æg og ost.

Opskriften er til fire personer, men du kan nemt gange den op til flere.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Carol Ann

    februar 12, 2025 at 5:03 pm

    Vi elsker carbonara, men jeg bruge kun Pecorino romano, svinekæber, salt, masse af frisk kværnet peber, kogt rug spaghetti og den vand som spaghettien er kogt i - MUMS!! Efter hakket kæber kød er stegt, kommer revet Pecorino og spaghettien i, så lige så stille kommer alt det spaghetti vand i som bliver suget op i, mens man rør rundt hele tiden. Man bliver ved indtil du har fået en lækkert creamet konsistens. Wala!

    Svar
  2. Rico

    september 28, 2023 at 3:23 pm

    Hvornår tilsætter du salt og peber? Det står ikke i fremgangsmetoden.

    Svar
    • Kim

      oktober 16, 2023 at 5:53 pm

      Hej

      Det står under punkt nummer 9 🙂

      Svar
  3. Giulia Pierucci

    august 11, 2023 at 11:05 am

    Helst med kun pecorino romano (og ikke andre ost), svinekæber (og ikke bacon), og ikke persille. Og bland peber med pecorino og æggeblomme

    Svar
  4. Bente Schjøtt

    juni 18, 2022 at 12:55 pm

    Den var slet ikke god, selv om jeg fulgte opskriften nøje. Alt for tør og kedelig.

    Svar
    • Mike Hecchi

      november 27, 2022 at 11:53 pm

      Så har du kvajet dig med al respekst - Carbonara er en af de største klassikere og særdeles cremet og vædet når den laves korrekt - det tager tid at mestre koaguleringen

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required