• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Sovs og sauce › Sovs til kylling - nem opskrift på god kyllingesauce

Sovs til kylling - nem opskrift på god kyllingesauce

billede med sovs til kylling
4.8 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
543
SHARES
FacebookMessenger543PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. oktober 2022 - Udgivet: 11. juli 2018

Her får du min bedste opskrift på en nem sovs til kylling, og det er altså en sovs med masser af smag. Opskriften er uden fløde.

Det er ingen sag at lave en god sovs til kylling, og især ikke når du følger denne opskrift.

Smag til opbagt sovs

For til en god og stegt kylling hører selvfølgelig en god sovs, og denne opskrift er uden fløde.

I stedet er det skyen fra stegningen, der fylder mest i sovsen.

Tricket med lidt balsamico og sukker giver en god dybde i smagen, når du laver en opbagt sovs.

Opskriften giver kyllingsovs til i hvert fald fire personer.

Opskrift på sovs til kylling

billede med sovs til kylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sovs til kylling

4.79 fra 19 stemmer
Her får du min bedste opskrift på en nem sovs til kylling, og det er altså en sovs med masser af smag. Opskriften er uden fløde.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 105
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 laurbærblade
  • 6 dl hønsebouillon
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel - stor
  • 1 spsk balsamico
  • 3 dl stegesky
  • Lidt mælk - til rette konsistens opnås
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt sovsekulør

Fremgangsmåde
 

  1. Når kyllingen er godt brunet af i stegegryden, tilsættes grofthakket løg, laurbærblade og hønsebouillon. Eventuelt bare vand og en terning.
  2. Lad nu kyllingen stege mør under låg, og afhængig af størrelsen tager det omkring en times tid.
  3. Skyen sigtes over i en skål. Du kan eventuelt også koge skyen lidt ind.
  4. Smelt et par spiseskefulde smør i en lille gryde, og kom derefter hvedemel ved. Pisk det sammen, og tilsæt så balsamico.
  5. Nu pisker du så cirka tre deciliter af stegeskyen ind i opbagningen, og derefter mælk indtil rette konsistens opnås.
  6. Tilsæt en teskefuld sukker, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Lad sovsen småkoge i fem minutter, hvor du pisker nogle gange undervejs.
  8. Kyllingsovsen kan eventuelt justeres med lidt sovsekulør.

Næringsindhold

Kalorier: 105kcalKulhydrater: 8gProtein: 3gFedt: 7gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 18mgNatrium: 1518mgKalium: 131mgKostfibre: 1gSukker: 5gVitamin A: 219IUVitamin C: 2mgCalcium: 53mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige sovs til kylling serveres straks.

Se også mine opskrifter på:

Nem brun sovs

Klassisk skysovs

Sauce bordelaise

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme
  • billede med sauce jus
    Sauce jus
  • billede med pisket smør
    Pisket smør
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required