Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Sovs til kylling - nem opskrift på god kyllingesauce

Sovs til kylling - nem opskrift på god kyllingesauce

billede med sovs til kylling
4.8 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
544
SHARES
FacebookMessenger544PinterestEmailSMS

Her får du min bedste opskrift på en nem sovs til kylling, og det er altså en sovs med masser af smag. Opskriften er uden fløde.

Det er ingen sag at lave en god sovs til kylling, og især ikke når du følger denne opskrift.

Smag til opbagt sovs

For til en god og stegt kylling hører selvfølgelig en god sovs, og denne opskrift er uden fløde.

I stedet er det skyen fra stegningen, der fylder mest i sovsen.

Tricket med lidt balsamico og sukker giver en god dybde i smagen, når du laver en opbagt sovs.

Opskriften giver kyllingsovs til i hvert fald fire personer.

Opskrift på sovs til kylling

Sovs til kylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 19 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Her får du min bedste opskrift på en nem sovs til kylling, og det er altså en sovs med masser af smag. Opskriften er uden fløde.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 laurbærblade
  • 6 dl hønsebouillon
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel stor
  • 1 spsk balsamico
  • 3 dl stegesky
  • Lidt mælk til rette konsistens opnås
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt sovsekulør

Fremgangsmåde

  1. Når kyllingen er godt brunet af i stegegryden, tilsættes grofthakket løg, laurbærblade og hønsebouillon. Eventuelt bare vand og en terning.
  2. Lad nu kyllingen stege mør under låg, og afhængig af størrelsen tager det omkring en times tid.
  3. Skyen sigtes over i en skål. Du kan eventuelt også koge skyen lidt ind.
  4. Smelt et par spiseskefulde smør i en lille gryde, og kom derefter hvedemel ved. Pisk det sammen, og tilsæt så balsamico.
  5. Nu pisker du så cirka tre deciliter af stegeskyen ind i opbagningen, og derefter mælk indtil rette konsistens opnås.
  6. Tilsæt en teskefuld sukker, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Lad sovsen småkoge i fem minutter, hvor du pisker nogle gange undervejs.
  8. Kyllingsovsen kan eventuelt justeres med lidt sovsekulør.

Næringsindhold

Kalorier105kcalKulhydrater8gProtein3gFedt7gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol18mgNatrium1518mgKalium131mgKostfibre1gSukker5gVitamin A219IUVitamin C2mgCalcium53mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den færdige sovs til kylling serveres straks.

Se også mine opskrifter på:

Nem brun sovs

Klassisk skysovs

Sauce bordelaise

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required