Få min opskrift på en lækker sommerstuvning, som du laver med spidskål, ærter og gulerødder. Nem stuvning som tilbehør til mange retter.
Denne sommerstuvning er både nem og sund at lave som tilbehør, og den passer til utrolig mange retter.
Stuvningen laves med gode, danske råvarer som gulerødder, spidskål og ærter, og den har den helt rigtige smag af dansk sommer.
Det er vigtigt, at du ikke koger stuvningen længere end angivet i opskriften, da den så mister noget af sin sprødhed og smag.
Du kan servere den til alt fra frikadeller, medister, ovnstegt kylling og mange andre retter. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på sommerstuvning

Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Til sommerstuvning starter du med at snitte 200 g gulerødder i mindre tern, hvorefter de kommes i en gryde sammen med 3 dl vand og 1 terning grøntsagsbouillon.
- Koges op og lad det nu koge i 2 minutter under låg.
- Snit 200 g spidskål og kom det i gryden. Hæld blot kålen i og lad det ligge øverst uden at røre rundt. Læg låg på og giv det 2 minutter.
- Så tilsættes 200 g ærter sammen med 2,5 dl madlavningsfløde, og det vendes forsigtigt rundt. Varm det igennem et par minutter mere.
- Jævn stuvningen med 1 spsk majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand, og smag til med revet muskatnød, friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Den færdige sommerstuvning serveres straks, og her kan den lige drysses med lidt hakket persille. Velbekomme.
Se også mine populære opskrifter på:
Stuvet spidskål (opskrift på spidskål i hvid sovs)
Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs
Stuvede hvide asparges (nem stuvning med asparges)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Ruth Bräuner
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift på sommerstuvning, men skriv også gerne hvad du synes om den 🙂
J Nielsen
Der mangler en god håndfuld hakket persille. Jørgen