• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Drikkevarer › Solbærsaft

Solbærsaft

Solbærsaft
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 9. august 2021

Solbærsaft smager af sol og sommerferie. Og så er den fuld af vitaminer. Her er opskriften på hjemmelavet saft med og uden saftkoger.

Solbærsaft får en helt særlig farve og duft. De næsten sorte bær giver en dyb, rød farve, når de koges til saft. Smagen og duften er også helt i top.

Denne saftevand med solbær er så nem at lave, at det næsten tager længere tid at gå ned og købe en flaske Ribena end at lave saftevandet selv.

Pluk solbær, når de er i sæson, og lav den dejligste saft. Har du ikke solbærbuske, kan du tjekke efter pluk-selv-steder nær dig.

Det er så meget billigere - og mere hyggeligt - at plukke bærrene end at købe dem i et supermarked.

Opskrift på sund og smuk solbærsaft

Karen SenecaKaren Seneca

Hjemmelavet solbærsaft - nem opskrift

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 2 liter
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Kalorier: 1991
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 kg solbær
  • 700 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 0,5 citron - saften
  • 1 l vand
  • Atamon - til flaskerne

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl solbær og hiv dem af stilkene.
  2. Kom vaniljestang, vand og solbær i en stor gryde og kog det i en halv times tid.
  3. Nu skal du si saften gennem et klæde, for eksempel et rent viskestykke.
  4. Tilsæt sukker og citronsaft. Kog saften op, så sukkeret smelter.
  5. Skyl to flasker i kogende vand, hæld derefter Atamon i den ene og ryst godt, så den fordeler sig. Hæld Atamonresten op i den anden flaske og ryst også denne. Nu kan du hælde saften på flaskerne og opbevare saften i køleskabet.

Næringsindhold

Kalorier: 1991kcalKulhydrater: 506gProtein: 14gFedt: 6gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 49mgKalium: 3264mgKostfibre: 1gSukker: 350gVitamin A: 2306IUVitamin C: 1824mgCalcium: 576mgJern: 16mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Du kan kombinere solbærrene med andre bær for eksempel ribs og stikkelsbær, som er i sæson samtidig.

Du kan sagtens undlade vaniljestangen, jeg synes blot, at det giver saften en rundere smag.

Holdbarhed: Et par uger i køleskabet. Fortyndes med vand alt efter, hvor stærk saften skal være.

Se også andre af vores artikler og opskrifter:

  • Hjemmelavet solbær sirup
  • Opbevaring af jordbær, hindbær, blåbær og andre bær
  • Isbombe: Kæmpe eskimo med solbær sirup
  • Friturestegt camembert med solbærsyltetøj
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Sund smoothie for børn
    Sund smoothie for børn
  • Professorens grønne grød
    Professorens grønne grød (enkel opskrift på lækker grøn grød)
  • Spidskålsmoothie
    Spidskålsmoothie
  • Gulerodssmoothie
    Gulerodssmoothie

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller (fakta og hvad kan du bruge dem til)→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required