Solbærsaft smager af sol og sommerferie. Og så er den fuld af vitaminer. Her er opskriften på hjemmelavet saft med og uden saftkoger.
Solbærsaft får en helt særlig farve og duft. De næsten sorte bær giver en dyb, rød farve, når de koges til saft. Smagen og duften er også helt i top.
Denne saftevand med solbær er så nem at lave, at det næsten tager længere tid at gå ned og købe en flaske Ribena end at lave saftevandet selv.
Pluk solbær, når de er i sæson, og lav den dejligste saft. Har du ikke solbærbuske, kan du tjekke efter pluk-selv-steder nær dig.
Det er så meget billigere - og mere hyggeligt - at plukke bærrene end at købe dem i et supermarked.
Opskrift på sund og smuk solbærsaft
Hjemmelavet solbærsaft - nem opskrift
Ingredienser
- 2 kg solbær
- 700 g sukker
- 1 vaniljestang
- 0,5 citron - saften
- 1 l vand
- Atamon - til flaskerne
Fremgangsmåde
- Skyl solbær og hiv dem af stilkene.
- Kom vaniljestang, vand og solbær i en stor gryde og kog det i en halv times tid.
- Nu skal du si saften gennem et klæde, for eksempel et rent viskestykke.
- Tilsæt sukker og citronsaft. Kog saften op, så sukkeret smelter.
- Skyl to flasker i kogende vand, hæld derefter Atamon i den ene og ryst godt, så den fordeler sig. Hæld Atamonresten op i den anden flaske og ryst også denne. Nu kan du hælde saften på flaskerne og opbevare saften i køleskabet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips og andre opskrifter
Du kan kombinere solbærrene med andre bær for eksempel ribs og stikkelsbær, som er i sæson samtidig.
Du kan sagtens undlade vaniljestangen, jeg synes blot, at det giver saften en rundere smag.
Holdbarhed: Et par uger i køleskabet. Fortyndes med vand alt efter, hvor stærk saften skal være.
Se også andre af vores artikler og opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: