• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Sojakylling med nem kartoffelsalat

billede med sojakylling med nem kartoffelsalat
Sojakylling laves med kyllingebrystfilet, der marineres i soja og honning. Dertil en nem kartoffelsalat med grønne bønner og sesam. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. maj 2022 - Udgivet:  13. maj 2022

Del gerne:
174
SHARES
FacebookMessenger174PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på sojakylling med en nem og lækker kartoffelsalat til. Kyllingebrystfilet med soja og honning, og en salat med kartofler og bønner.
  2. Opskrift på sojakylling
  3. Sojakylling med nem kartoffelsalat
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på sojakylling med en nem og lækker kartoffelsalat til. Kyllingebrystfilet med soja og honning, og en salat med kartofler og bønner.

Sojakylling er en lækker ret med kyllingebryst i en nem soja- og honningmarinade.

Dertil en lækker kartoffelsalat med sesam og grønne bønner, og det er altså et sundt og mættende måltid.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på sojakylling

billede med sojakylling med nem kartoffelsalat

Sojakylling med nem kartoffelsalat

Her får du min opskrift på sojakylling med en nem og lækker kartoffelsalat til. Kyllingebrystfilet med soja og honning, og en salat med kartofler og bønner.
Bedømmelse
5 fra 13 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Kylling

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 1 dl soja
  • 3 spsk honning
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Kartofler

  • 1 kg kartofler - gerne små kartofler
  • Lidt olivenolie
  • 3 spsk sesamfrø
  • 2 fed hvidløg
  • salt

Øvrig fyld

  • 1 bundt forårsløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 citron - økologisk
  • Lidt olivenolie
  • 150 g grønne bønner
  • 100 g tomater - små

Fremgangsmåde

  • Soja og honning røres godt sammen med et presset fed hvidløg og lidt salt og friskkværnet peber.
  • Læg kyllingebrystfileterne i soja- og honningmarinaden, og lad dine sojakylling fileter trække i marinaden i mindst 30 minutter. Gerne et par timer, hvis du har tiden til det.
  • Kartofler skæres i kvarte, og vendes med en god sjat olivenolie, sesamfrø, et par pressede hvidløgsfed og lidt salt. Bredes ud på en bageplade og bages i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
  • De grønne bønner nippes, og dampes i letsaltet vand i tre minutter. Hæld koldt vand i gryden så kogningen standses, og lad bønnerne blive i vandet et par minutter. Hæld derefter vandet fra og del bønnerne i halve.
  • Forårsløg snittes i tynde skiver, som vendes med hakket persille (helst den bredbladede udgave), saften fra en citron og en god sjat olivenolie. Vend det sammen i en skål.
  • Tomaterne skæres i kvarte, og kommes i en salatskål eller et fad sammen med de dampede bønner og ovnstegte kartofler.
  • Kom indholdet fra skålen med forårsløgene ved, og vend det forsigtigt rundt. Krydr med en smule salt og peber.
  • Steg de marinerede sojakylling fileter på en varm pande eller ved direkte varme på grillen. Cirka fem minutter på hver side.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
240
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigstegte sojakylling serveres med den lækre kartoffelsalat, og der er tale om et hovedmåltid.

Du kan dog med fordel servere et godt stykke brød til, eventuelt mit hjemmebagte ciabattabrød.

Se også mine opskrifter på:

Ungarsk kylling - opskrift på chicken paprikash

Pikant kylling i fad - nem opskrift med flødeost

Lækre drumsticks - BBQ marinerede kyllingelår

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette

    maj 19, 2021 at 7:29 pm

    Fantastisk lækker ret. Min nye go-to favorit er fundet.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required