• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sojakylling med nem kartoffelsalat

Sojakylling med nem kartoffelsalat

billede med sojakylling med nem kartoffelsalat
5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
177
SHARES
FacebookMessenger177PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. maj 2022 - Udgivet: 13. maj 2022

Sojakylling er en lækker ret med kyllingebryst i en nem soja- og honningmarinade.

Dertil en lækker kartoffelsalat med sesam og grønne bønner, og det er altså et sundt og mættende måltid.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på sojakylling

billede med sojakylling med nem kartoffelsalat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sojakylling med nem kartoffelsalat

5 fra 13 stemmer
Her får du min opskrift på sojakylling med en nem og lækker kartoffelsalat til. Kyllingebrystfilet med soja og honning, og en salat med kartofler og bønner.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Marinering 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 322
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kylling
  • 4 stk. kyllingebryst
  • 1 dl soja
  • 3 spsk honning
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
Kartofler
  • 1 kg kartofler - gerne små kartofler
  • Lidt olivenolie
  • 3 spsk sesamfrø
  • 2 fed hvidløg
  • salt
Øvrig fyld
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 citron - økologisk
  • Lidt olivenolie
  • 150 g grønne bønner
  • 100 g tomater - små

Fremgangsmåde
 

  1. Soja og honning røres godt sammen med et presset fed hvidløg og lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Læg kyllingebrystfileterne i soja- og honningmarinaden, og lad dine sojakylling fileter trække i marinaden i mindst 30 minutter. Gerne et par timer, hvis du har tiden til det.
  3. Kartofler skæres i kvarte, og vendes med en god sjat olivenolie, sesamfrø, et par pressede hvidløgsfed og lidt salt. Bredes ud på en bageplade og bages i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
  4. De grønne bønner nippes, og dampes i letsaltet vand i tre minutter. Hæld koldt vand i gryden så kogningen standses, og lad bønnerne blive i vandet et par minutter. Hæld derefter vandet fra og del bønnerne i halve.
  5. Forårsløg snittes i tynde skiver, som vendes med hakket persille (helst den bredbladede udgave), saften fra en citron og en god sjat olivenolie. Vend det sammen i en skål.
  6. Tomaterne skæres i kvarte, og kommes i en salatskål eller et fad sammen med de dampede bønner og ovnstegte kartofler.
  7. Kom indholdet fra skålen med forårsløgene ved, og vend det forsigtigt rundt. Krydr med en smule salt og peber.
  8. Steg de marinerede sojakylling fileter på en varm pande eller ved direkte varme på grillen. Cirka fem minutter på hver side.

Næringsindhold

Kalorier: 322kcalKulhydrater: 67gProtein: 11gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 1mgNatrium: 2003mgKalium: 1380mgKostfibre: 9gSukker: 18gVitamin A: 743IUVitamin C: 77mgCalcium: 134mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigstegte sojakylling serveres med den lækre kartoffelsalat, og der er tale om et hovedmåltid.

Du kan dog med fordel servere et godt stykke brød til, eventuelt mit hjemmebagte ciabattabrød.

Se også mine opskrifter på:

Ungarsk kylling (opskrift på chicken paprikash)

4.9 fra 21 stemmer
Ungarsk kylling eller chicken paprikash. Få min opskrift på den populære gryderet med kylling, paprika, bacon og peberfrugt. Nydes med ris eller mos.
Gå til opskrift
ungarsk kylling

Pikant kylling

4.8 fra 62 stemmer
Min opskrift på pikant kylling, der laves i fad i ovn med lækre grøntsager og pikant flødeost. Pikantkylling i fad er god og nem hverdagsmad.
Gå til opskrift
billederesultat for pikant kylling i fad med flødeost

Kyllingegryde med kikærter og blomkål

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på kyllingegryde med kikærter og blomkål. Du får en både nem, meget sund og hurtig gryderet, der er perfekt hverdagsmad.
Gå til opskrift
Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.

FAQ

Kan retten fryses?

Du kan sagtens tilberede sojakylling og fryse det efterfølgende. Men jeg ville undlade at fryse kartoffelsalaten. Den er bedst, når den er frisk tilberedt.

Kan jeg bruge andre ingredienser i kartoffelsalaten?

Hvis du har andre grøntsager liggende, kan du sagtens komme dem i kartoffelsalaten sammen med bønner og tomat. Det kunne f.eks. være peberfrugt, majs eller friske ærter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette

    maj 19, 2021 at 7:29 pm

    Fantastisk lækker ret. Min nye go-to favorit er fundet.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required