Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Sønderjysk surrib af ribbensteg eller kamsteg

Sønderjysk surrib af ribbensteg eller kamsteg

billede med sønderjysk surrib
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. december 2023 - Udgivet: 20. december 2023

Få den klassiske opskrift på sønderjysk surrib, der er en traditionel ret til jul i Sønderjylland. Kan laves med ribbensteg eller kamsteg.

Sønderjysk surrib er en vaskeægte klassiker, og intet julebord i Sønderjylland uden denne traditionelle ret.

Normalt laves den med ribbensteg eller kogeflæsk, men ønskes en lidt mere fedtfattig udgave kan du bruge nakkefilet eller kamsteg. Og bruger du en meget fed ribbensteg, kan du faktisk undvære husblas i opskriften.

Retten tager et par timer at lave, og dertil skal du blot lægge tiden til afkøling af kødet og når surriben til sidst skal have tid til at sætte sig.

Ekstra tip: Inden du lægger kødskiverne i fadet, kan du lægge et mønster af laurbærblade og tynde stænger af syltede agurker i bunden af et glasfad. Det gør retten smukkere at se på ved servering.

Opskrift på sønderjysk surrib

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Surrib

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 6 personer
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Kalorier: 307
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,2 kg kamsteg - nakkesteg eller ribbensteg kan også bruges
  • 7,5 dl eddike - alm. eddike uden farve
  • 7,5 dl vand
  • 1 stort løg - hakkes groft
  • 1 stor gulerod - skåret i mindre tern
  • 3 laurbærblade
  • 20 peberkorn
  • 2 tsk salt
Desuden anvendes
  • 1,5 l suppe
  • 18 blade husblas
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til sønderjysk surrib starter du med, at lægge kødet i en gryde sammen med eddike, vand, løg, gulerod, laurbærblade, peberkorn og salt.
  2. Kog nu kødet indtil det er mørt, og det tager ca. 1,5 time.
  3. Tag kødet op og lad det køle helt af. Lad det gerne stå på køl til dagen efter, da du så kan skære det i pænere skiver.
  4. Den kolde steg skæres i tynde skiver, der kommes i en passende form.
  5. Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.
  6. Mål 1,5 liter af suppen af, og kog den op i en gryde.
  7. Tag suppen af kogepladen og rør de afdryppede blade husblas i.
  8. Hæld suppen over kødet i formen, og det er vigtigt at skiverne netop er dækket.
  9. Stil på køl indtil retten er stivnet helt.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 307kcalKulhydrater: 0.2gProtein: 50gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 126mgNatrium: 506mgKalium: 754mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.1gVitamin A: 4IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 26mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Sønderjysk surrib serveres med rugbrød, rødbeder og lidt sennep.

Og som man siger i Sønderjylland: Ingen julefrokost uden surrib. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

Sønderjysk grønlangkål med kartofler og fløde

4.8 fra 43 stemmer
Her får du min opskrift på sønderjysk grønlangkål, der laves med kogte kartofler og fløde. Grønlangkålen er god til hamburgerryg og kålpølser.
Gå til opskrift
billederesultat for sønderjysk grønlangkål

Sønderjysk nytårsmenu

Gå til opskrift
billederesultat for sønderjysk nytårsmenu

Gode råd

4.8 fra 25 stemmer
Dette er en original opskrift på gode råd, som er de velkendte småkager fra Sønderjylland, og her kan du læse alt om hvordan du gør.
Gå til opskrift
gode råd kager

Flæskesteg i ovn - den sikre opskrift

4.8 fra 545 stemmer
Nem og sikker opskrift på en perfekt flæskesteg i ovn. Her får du de vigtige tips til at opnå en rigtig sprød svær på din kamsteg.
Gå til opskrift
billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. L P Kjærgaard skriver

    december 14, 2024 at 5:51 pm

    Svar
  2. Børge Stigsen skriver

    december 02, 2024 at 4:40 pm

    Der mangler
    10--15 hvid peber , + 10-15 sort peber.
    uden husblas, i stedet kogt ribbensteg med sværd samt knogle suppe.

    Svar
  3. Jon Andersen skriver

    november 29, 2024 at 2:23 pm

    Hum rigtig god med kamsteg ,lidt dyrere men billig i forhold til supermarkedspriser

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required