Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sønderjysk surrib af ribbensteg eller kamsteg

Sønderjysk surrib af ribbensteg eller kamsteg

billede med sønderjysk surrib
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS

Få den klassiske opskrift på sønderjysk surrib, der er en traditionel ret til jul i Sønderjylland. Kan laves med ribbensteg eller kamsteg.

Sønderjysk surrib er en vaskeægte klassiker, og intet julebord i Sønderjylland uden denne traditionelle ret.

Normalt laves den med ribbensteg eller kogeflæsk, men ønskes en lidt mere fedtfattig udgave kan du bruge nakkefilet eller kamsteg. Og bruger du en meget fed ribbensteg, kan du faktisk undvære husblas i opskriften.

Retten tager et par timer at lave, og dertil skal du blot lægge tiden til afkøling af kødet og når surriben til sidst skal have tid til at sætte sig.

Ekstra tip: Inden du lægger kødskiverne i fadet, kan du lægge et mønster af laurbærblade og tynde stænger af syltede agurker i bunden af et glasfad. Det gør retten smukkere at se på ved servering.

Opskrift på sønderjysk surrib

Surrib

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Få den klassiske opskrift på sønderjysk surrib, der er en traditionel ret til jul i Sønderjylland. Kan laves med ribbensteg eller kamsteg.
Antal: 6 personer
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,2 kg kamsteg nakkesteg eller ribbensteg kan også bruges
  • 7,5 dl eddike alm. eddike uden farve
  • 7,5 dl vand
  • 1 stort løg hakkes groft
  • 1 stor gulerod skåret i mindre tern
  • 3 laurbærblade
  • 20 peberkorn
  • 2 tsk salt
Desuden anvendes
  • 1,5 l suppe
  • 18 blade husblas

Fremgangsmåde

  1. Til sønderjysk surrib starter du med, at lægge kødet i en gryde sammen med eddike, vand, løg, gulerod, laurbærblade, peberkorn og salt.
  2. Kog nu kødet indtil det er mørt, og det tager ca. 1,5 time.
  3. Tag kødet op og lad det køle helt af. Lad det gerne stå på køl til dagen efter, da du så kan skære det i pænere skiver.
  4. Den kolde steg skæres i tynde skiver, der kommes i en passende form.
  5. Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.
  6. Mål 1,5 liter af suppen af, og kog den op i en gryde.
  7. Tag suppen af kogepladen og rør de afdryppede blade husblas i.
  8. Hæld suppen over kødet i formen, og det er vigtigt at skiverne netop er dækket.
  9. Stil på køl indtil retten er stivnet helt.

Næringsindhold

Kalorier307kcalKulhydrater0.2gProtein50gFedt8gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gKolesterol126mgNatrium506mgKalium754mgKostfibre0.1gSukker0.1gVitamin A4IUVitamin C0.02mgCalcium26mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Sønderjysk surrib serveres med rugbrød, rødbeder og lidt sennep.

Og som man siger i Sønderjylland: Ingen julefrokost uden surrib. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

Sønderjysk grønlangkål med kartofler og fløde
Her får du min opskrift på sønderjysk grønlangkål, der laves med kogte kartofler og fløde. Grønlangkålen er god til hamburgerryg og kålpølser.
Se opskriften her
billederesultat for sønderjysk grønlangkål
Sønderjysk nytårsmenu
Se opskriften her
billederesultat for sønderjysk nytårsmenu
Gode råd
Dette er en original opskrift på gode råd, som er de velkendte småkager fra Sønderjylland, og her kan du læse alt om hvordan du gør.
Se opskriften her
gode råd kager
Flæskesteg i ovn - den sikre opskrift
Nem og sikker opskrift på en perfekt flæskesteg i ovn. Her får du de vigtige tips til at opnå en rigtig sprød svær på din kamsteg.
Se opskriften her
billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. L P Kjærgaard skriver

    december 14, 2024 at 5:51 pm

    Svar
  2. Børge Stigsen skriver

    december 02, 2024 at 4:40 pm

    Der mangler
    10--15 hvid peber , + 10-15 sort peber.
    uden husblas, i stedet kogt ribbensteg med sværd samt knogle suppe.

    Svar
  3. Jon Andersen skriver

    november 29, 2024 at 2:23 pm

    Hum rigtig god med kamsteg ,lidt dyrere men billig i forhold til supermarkedspriser

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required